Случаят е следният.Август купувам колата от колегата Коцев от Ловеч,30 мин. след покупката обаче ме снима стационарната камера на Малиново на Петрол,снимката от камерата пристигна преди 1-2 седмици на колегата Коцев.От там той показва договора за покупко-продажба и от Ловеч трябва да я пратят в Стара Загора на мое име.До тук всичко добре.След като се чухме по телефона с колегата,че вече всичко е на мое име и няма той ангажименти отидох в КАТ да вида за кво иде реч.Там говорих с инспекторката по видеоконтрол,влезна в системата и ми каза,там 2 фиша отпреди и снимката.Тук и обясних,че аз снимка не съм получавал още и я питах може ли да я извади от системата,за да не изпусна 14 дневния срок за отстъпка,щото ми е по-добре да платя 245 от колкото 350 ... Тя каза,че снимката не е в системата и ми извади само електронния фиш.Тука не помня обаче дали се подписах или не,но мисля,че не се подписах,тя ми показа горе на листа някакъв номер,което да кажа,че е основание като ходя да плащам,но и казах,че искам да си изчакам снимката,тя каза добре и го скъса..И почнах да чакам.До днес обаче не дойде нищо по пощата,или някой с призовка да ми го връчи,а заминавам командировка за седмица и реших пак да ида в КАТ.Този път обаче инспекторката я нямаше,там бяха двете и подчинени колежки и обясних и на тях случая,те обаче ми казаха да чакам да ми го връчат,да не бързам да ми вадят електронния фиш,така или иначе 14-те дни почвали от връчването,почнаха и да се чудят пращали ли са обратна разписка към Ловеч и ми обясниха,че тея работи ставали бавно,особенно щом било от Ловеч.И тука имам няколко въпроса:Знам,че ако ми е връчено и не го платя след 1-2 месеца ще иде в НАП.Обаче искам да знам,какво става примерно ако не успеят да ми го връчат ? Знам,че много объркано съм го написал ама ... Като цяло ако може да ме светнете как седят нещата с тия снимки,ако не ми го връчат какво става и т.н ... Да знам да се натискам ли да им дам сега наведнъж парите или да се правя на ударен и да го бавя ...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за снимка от стационарна камера.
Collapse
X
-
Въпрос за снимка от стационарна камера.
Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!Етикети: –
-
То снимка има,колегата Коцев я е получил и ясно се вижда кой кара.Просто не ми е връчена още.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!
Коментар
-
Когато отидох в КАТ Ловеч със снимката и показах договора за продажбата служителя взема копие от договора прикрепи към него снимката и каза че по етапен ред ще пратят това нещо в КАТ Ст.Загора .Съгласно представения договор вече отписаха колата че се води на мен .За никакви други нарушения не са ми казвали.Би следвало вече топката по прехвърлянето да е в полето на КАТ Ловеч и КАТ Ст.Загора. Ама като се има в предвид че снимката е направена на 5 август миналата година а я получих преди десетина дни , то вероятно ще минат няколко месеца до като отиде до КАТ Ст. Загора.Щом още не са ти го връчили акта, то бъди спокоен за срока . Срока би следвало да почне да тече след като ти връчат снимката и акта.
Коментар
-
коцев написа:...Срока би следвало да почне да тече след като ти връчат снимката и акта.Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Коментар
-
Коцев,фишовете,които излезнаха са мои,не твои.59 е надвишението.60 ограничение,засечена е 119.Колкото до камерата,писал съм в заглавието-стационарна,ако беше от мобилна,нямаше да има такава тема изобщо.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Коментар
-
Ок.Набило ми се е 123 но за 4 километра няма да спорим. :D Важното е, че ти излезе честен колега и прие нарушението за твое без да правим циркове по съдилища.Дори в КАТ се изненадаха ,че ти по телефона прие нарушението като твое без пазарлъци.Това трябва всички и продавачи и купувачи да го имаме в предвид за в бъдеще .
Коментар
-
коцев написа:Ок.Набило ми се е 123 но за 4 километра няма да спорим. :D Важното е, че ти излезе честен колега и прие нарушението за твое без да правим циркове по съдилища.Дори в КАТ се изненадаха ,че ти по телефона прие нарушението като твое без пазарлъци.Това трябва всички и продавачи и купувачи да го имаме в предвид за в бъдеще .Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Коментар
-
Харчи си ги, трябва да го получиш първо.Ако може да се натреса и аз с въпрос. Получавам призовка да се явя за еди коя си кола като собственик на фирма. Снимка няма, трябва да ходя да ми я връчат. Понеже обаче ми остават 2месеца до възстановяване на точките не се явих. В призовката пише, че при неявяване ще ми наложат глоба от 100лв(не е проблем пред това да си възстановя точките след почти 2год скатаване). Въпросът ми е какво следва? Ще ми изпратят нова призовка ли?Как решават на кой да му пратят снимката, на кой призовка...
Коментар
-
vital написа:Харчи си ги, трябва да го получиш първо.Ако може да се натреса и аз с въпрос. Получавам призовка да се явя за еди коя си кола като собственик на фирма. Снимка няма, трябва да ходя да ми я връчат. Понеже обаче ми остават 2месеца до възстановяване на точките не се явих. В призовката пише, че при неявяване ще ми наложат глоба от 100лв(не е проблем пред това да си възстановя точките след почти 2год скатаване). Въпросът ми е какво следва? Ще ми изпратят нова призовка ли?Как решават на кой да му пратят снимката, на кой призовка...Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
А има ли някъде как да проверя дали ми е връчено ? Щото не помня дали се подписах първият път като ходих,но и да съм се подписал,тя го скъса,и сега не знам дали не ми го водят за връчено.Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар