Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Запор над автомобил

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Запор над автомобил

Реших да проверя в КАТ какво им дължа - за 2 години около 140лв актове и 240 фишове :D Притеснително е обаче, че имам запор на колата за който не съм уведомен по никакъв начин и нямам представа защо е наложен! Не дължа пари на банки кредити и тн. Единственото за което се сещам е данъка и това, че преди 4-5 години бях спрял в някаква кал, която била зелена площ и освен 40лв за репатриране ми наложиха и глоба от общината, която не платих....Въпроса още е - фишовете имат ли давност и тези актове като изтекът за 3 години какво трябва да направя? Отивам и си вземам талончето или е по-сложна процедурата?
    Punto 2003 / 1.3 MultiJet Engine / 75 HP

Ходи и провери в ТД на НАП дали нямаш образувано изпълнително дело от публичен изпълнител за някоя от глобите.Той може дае наложил запора. В КАТ не ти ли казаха откъде е наложен запора?
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Ами в някаква си стая 18 Б ме били викали....сигурно са ме снимали и е от КАТ към някой от фишовете. Ако си платя фиша пада ли запора? Върху тези фишове има ли давност и лихва трупа ли се? От около 1 година не съм получавал писмо от КАТ, значи този фиш е доста стар...нали уж ставаха актове като не ги платиш?

Коментар

Питаш в КАТ от кого ти е наложен запора - отивашв органа, който ти е наложил запора и питаш за какво задължение ти е наложен. Плащаш задължението и искаш да ти вдигнат запора.

Коментар

Спирането в зелените площи не е много леко провинение. Аз имах същото приключение, ако не си платиш таксата от 40 лв (преди 3-4 години в Младост беше 30 лв), го прехвърлят като административно нарушение и глобата беше 500 лв.Може затова да си направили запора, но както каза колегата отиваш плащаш си всичко с лихвите и ти вдигат запора над колата.

Коментар

А този запор какво означава? Могат ли да ми вземат колата или просто не мога да я продам?

Коментар

rebel написа:
              А този запор какво означава? Могат ли да ми вземат колата или просто не мога да я продам?
              ГПК - Чл. 451. (1) От момента на налагане на запора длъжникът се лишава от правото да се разпорежда с вземането или с вещта и не може под страх от наказателна отговорност да изменя, поврежда или унищожава вещта.На практика ако не си уведомен за запора - продаваш колата - новия собственик отива в КАТ и там отказват да му я регистрират докато не се вдигне запора.

Коментар

Тези стаи 18б/в са видеонаблюдение. Сниман си някъде.

Коментар

Working...
                X