Че не съм чел подробно договора си за потребителския кредит е ясно ,но да ми наложат 40 лв. наказателна лихва за просрочена главница за сумата от 2.50 лв.ДВА ЛЕВА И ПЕТДЕСЕТ СТОТИНКИ/пиша го с главни букви за да няма допълнителни въпроси/.Просрочието е за период от 24 дни.Банката ако има знаение е Уникредит.Останах изумен като го видях в банкирането си.С тази банка сме от 2001 година и досега такова чудо не се е случвало.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Наказателна лихва за просрочена главница.
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Закона за задълженията и договорите:Чл. 86. При неизпълнение на парично задължение длъжникът дължи обезщетение в размер на законната лихва от деня на забавата. За действително претърпени вреди в по-висок размер кредиторът може да иска обезщетение съобразно общите правила. Размерът на законната лихва се определя от Министерския съвет.С постановление No 72 на Министерски съвет от 1994 г. (може да се види на сайта на БНБ - в частта Законна лихва - тук), от 1 септември 1994 г. годишният размер на законната лихва за просрочени задължения се определя, както следва: o в левове - като равен на основния лихвен процент на Българската народна банка за периода (на просрочие) плюс 10 пункта; o в конвертируема валута - като равен на тримесечния Либор за съответната валута плюс 10 пункта.И вече следват свободните съчинения.Могат да ти начисляват лихва за всеки ден забавяне(бързите кредити и стоковите кредити начисляват 5-10 лв на ДЕН),лихва върху целия заем и т.н.
Коментар
-
maikule написа:Закона за задълженията и договорите:Чл. 86. При неизпълнение на парично задължение длъжникът дължи обезщетение в размер на законната лихва от деня на забавата. За действително претърпени вреди в по-висок размер кредиторът може да иска обезщетение съобразно общите правила. Размерът на законната лихва се определя от Министерския съвет.С постановление No 72 на Министерски съвет от 1994 г. (може да се види на сайта на БНБ - в частта Законна лихва - тук), от 1 септември 1994 г. годишният размер на законната лихва за просрочени задължения се определя, както следва: o в левове - като равен на основния лихвен процент на Българската народна банка за периода (на просрочие) плюс 10 пункта; o в конвертируема валута - като равен на тримесечния Либор за съответната валута плюс 10 пункта.И вече следват свободните съчинения.Могат да ти начисляват лихва за всеки ден забавяне(бързите кредити и стоковите кредити начисляват 5-10 лв на ДЕН),лихва върху целия заем и т.н.Не всичко което има две бузи ......... е лице.
Коментар
-
nnikin_n написа:maikule написа:Закона за задълженията и договорите:Чл. 86. При неизпълнение на парично задължение длъжникът дължи обезщетение в размер на законната лихва от деня на забавата. За действително претърпени вреди в по-висок размер кредиторът може да иска обезщетение съобразно общите правила. Размерът на законната лихва се определя от Министерския съвет.С постановление No 72 на Министерски съвет от 1994 г. (може да се види на сайта на БНБ - в частта Законна лихва - тук), от 1 септември 1994 г. годишният размер на законната лихва за просрочени задължения се определя, както следва: o в левове - като равен на основния лихвен процент на Българската народна банка за периода (на просрочие) плюс 10 пункта; o в конвертируема валута - като равен на тримесечния Либор за съответната валута плюс 10 пункта.И вече следват свободните съчинения.Могат да ти начисляват лихва за всеки ден забавяне(бързите кредити и стоковите кредити начисляват 5-10 лв на ДЕН),лихва върху целия заем и т.н.
Коментар
-
Re: Наказателна лихва за просрочена главница.
Tornado написа:Че не съм чел подробно договора си за потребителския кредит е ясно ,но да ми наложат 40 лв. наказателна лихва за просрочена главница за сумата от 2.50 лв.ДВА ЛЕВА И ПЕТДЕСЕТ СТОТИНКИ/пиша го с главни букви за да няма допълнителни въпроси/.Просрочието е за период от 24 дни.Банката ако има знаение е Уникредит.Останах изумен като го видях в банкирането си.С тази банка сме от 2001 година и досега такова чудо не се е случвало.Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power
Коментар
-
Добре де, аз съм инженер, ама тези който не са, трябва ли да знаят това:Годишен процент на разходите по кредита1. Изчисляване на годишния процент на разходите (ГПР)Годишният процент на разходите по кредита се изчислява по следната формула:където:X е ГПР, който може да се изчисли по алгебричен път или чрез последователни приближения, когато другите параметри в уравнението са известни;m - общият брой усвоявания по кредита;k - поредният номер на усвояване по кредита, следователно 1Дори и аз сега не съм сигурен, че мога да сметна това!Съжалявам, че се разместиха нещата, но е ясно.Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
Коментар
-
Айдее, твърде сложно го направихте пак...Просто Ники, трябва да се внимава. Аз имах 6лв наказателна лихва за десетина лева непогасени лихва по главница за само ден, докато се усетя. Ти за цял месец...Моята ипотека е със следните условия :9% лихва25% лихва по непогасени главнница180% лихва по непогасени лихва по главницаЕстествено първо се гаси главницата. Банката ми дигнала вноската с 10тина лева, ама не съм научил и те така...Това беше преди 4 години, сега гледам много по внимателно. А Уникредит са най големите шибаняци, това е моето мнение. На мен поне на другия ден ми се обадиха че съм светнал в червено, а тия твоите си мълчат като гъзове...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Re: Наказателна лихва за просрочена главница.
Tornado написа:Че не съм чел подробно договора си за потребителския кредит е ясно ,но да ми наложат 40 лв. наказателна лихва за просрочена главница за сумата от 2.50 лв.ДВА ЛЕВА И ПЕТДЕСЕТ СТОТИНКИ/пиша го с главни букви за да няма допълнителни въпроси/.Просрочието е за период от 24 дни.Банката ако има знаение е Уникредит.Останах изумен като го видях в банкирането си.С тази банка сме от 2001 година и досега такова чудо не се е случвало.SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Я интересни работи става тука, в сферата на научната фантастика. Ники, ако темата не е само от инат, ползвай системата за ЛС да ми пратиш телефон, да видим как за 2.5лв. ти събират 40лв. наказателна лихва че ми стана страшно интересно, и ако е някаква грешка да видим дали може да се направи нещо.пп Nino, а сигурен ли си че кредита на Ники е от Булбанк, че като нищо ще излезе да е от УКФ, което не е Уникредит Булбанк, а дружество от групата което работи така наречените "бързи кредити" и мисля че това ще промени нещата нали?Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
S_BANKOV написа:пп Nino, а сигурен ли си че кредита на Ники е от Булбанк, че като нищо ще излезе да е от УКФ, което не е Уникредит Булбанк, а дружество от групата което работи така наречените "бързи кредити" и мисля че това ще промени нещата нали?Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
Ex.Opel Astra
Коментар
-
S_BANKOV написа:Аз ТОЧНО защото съм го ПРОЧЕЛ СЪМ го НАПИСАЛ. пп Не викам, подчертавамSUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
Мда, трупам постове щели да ги изплащат на пролетната сбирка Коментираш технически и обясняваш НО ДАЛИ Кредита е от Уникредит Булбанк АД или от Уникредит Кънсюмър Фаинанс - Не е яснодали това не е някаква такса или застраховка - не ясноОбаче почнахте с шибаняци, БТР-и, съдилища и П.М.Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар