Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Наказателна лихва за просрочена главница.

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Наказателна лихва за просрочена главница.

Че не съм чел подробно договора си за потребителския кредит е ясно ,но да ми наложат 40 лв. наказателна лихва за просрочена главница за сумата от 2.50 лв.ДВА ЛЕВА И ПЕТДЕСЕТ СТОТИНКИ/пиша го с главни букви за да няма допълнителни въпроси/.Просрочието е за период от 24 дни.Банката ако има знаение е Уникредит.Останах изумен като го видях в банкирането си.С тази банка сме от 2001 година и досега такова чудо не се е случвало.
    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Те и за 1 стотинка може да ти сложат 40лв. Не е важна сумата. Във вестника преди 2-3 години четох че някаква банка съди пенсионер понеже дължал ЕДНА стотинка.
    BMW E46 coupe
    Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Закона за задълженията и договорите:Чл. 86. При неизпълнение на парично задължение длъжникът дължи обезщетение в размер на законната лихва от деня на забавата. За действително претърпени вреди в по-висок размер кредиторът може да иска обезщетение съобразно общите правила. Размерът на законната лихва се определя от Министерския съвет.С постановление No 72 на Министерски съвет от 1994 г. (може да се види на сайта на БНБ - в частта Законна лихва - тук), от 1 септември 1994 г. годишният размер на законната лихва за просрочени задължения се определя, както следва: o в левове - като равен на основния лихвен процент на Българската народна банка за периода (на просрочие) плюс 10 пункта; o в конвертируема валута - като равен на тримесечния Либор за съответната валута плюс 10 пункта.И вече следват свободните съчинения.Могат да ти начисляват лихва за всеки ден забавяне(бързите кредити и стоковите кредити начисляват 5-10 лв на ДЕН),лихва върху целия заем и т.н.

Коментар

maikule написа:
        Закона за задълженията и договорите:Чл. 86. При неизпълнение на парично задължение длъжникът дължи обезщетение в размер на законната лихва от деня на забавата. За действително претърпени вреди в по-висок размер кредиторът може да иска обезщетение съобразно общите правила. Размерът на законната лихва се определя от Министерския съвет.С постановление No 72 на Министерски съвет от 1994 г. (може да се види на сайта на БНБ - в частта Законна лихва - тук), от 1 септември 1994 г. годишният размер на законната лихва за просрочени задължения се определя, както следва: o в левове - като равен на основния лихвен процент на Българската народна банка за периода (на просрочие) плюс 10 пункта; o в конвертируема валута - като равен на тримесечния Либор за съответната валута плюс 10 пункта.И вече следват свободните съчинения.Могат да ти начисляват лихва за всеки ден забавяне(бързите кредити и стоковите кредити начисляват 5-10 лв на ДЕН),лихва върху целия заем и т.н.
        Има Закон за потребителския кредит
        Не всичко което има две бузи ......... е лице.

Коментар

nnikin_n написа:
          maikule написа:
          Има Закон за потребителския кредит
          Понеже колегата го домързя да пусне линк:http://www.lex.bg/bg/laws/ldoc/2135666506

Коментар

Re: Наказателна лихва за просрочена главница.

Tornado написа:
            Че не съм чел подробно договора си за потребителския кредит е ясно ,но да ми наложат 40 лв. наказателна лихва за просрочена главница за сумата от 2.50 лв.ДВА ЛЕВА И ПЕТДЕСЕТ СТОТИНКИ/пиша го с главни букви за да няма допълнителни въпроси/.Просрочието е за период от 24 дни.Банката ако има знаение е Уникредит.Останах изумен като го видях в банкирането си.С тази банка сме от 2001 година и досега такова чудо не се е случвало.
            Измамници! С БТР-а ли отиде да си платиш просрочката?
            Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Добре де, аз съм инженер, ама тези който не са, трябва ли да знаят това:Годишен процент на разходите по кредита1. Изчисляване на годишния процент на разходите (ГПР)Годишният процент на разходите по кредита се изчислява по следната формула:където:X е ГПР, който може да се изчисли по алгебричен път или чрез последователни приближения, когато другите параметри в уравнението са известни;m - общият брой усвоявания по кредита;k - поредният номер на усвояване по кредита, следователно 1Дори и аз сега не съм сигурен, че мога да сметна това!Съжалявам, че се разместиха нещата, но е ясно.
              Прикачени файлове
              Стило-1,6-16v - 103 Hp 2003 (ГАЗ-БЕНЗИН)
              Типо 1,4 mono 1993 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX
              Уно 1,4 карбуратор 1984 (ГАЗ-БЕНЗИН) - EX

Коментар

Айдее, твърде сложно го направихте пак...Просто Ники, трябва да се внимава. Аз имах 6лв наказателна лихва за десетина лева непогасени лихва по главница за само ден, докато се усетя. Ти за цял месец...Моята ипотека е със следните условия :9% лихва25% лихва по непогасени главнница180% лихва по непогасени лихва по главницаЕстествено първо се гаси главницата. Банката ми дигнала вноската с 10тина лева, ама не съм научил и те така...Това беше преди 4 години, сега гледам много по внимателно. А Уникредит са най големите шибаняци, това е моето мнение. На мен поне на другия ден ми се обадиха че съм светнал в червено, а тия твоите си мълчат като гъзове...
                Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Re: Наказателна лихва за просрочена главница.

Tornado написа:
                  Ники, това е БРУТАЛНО... предполагам става дума за наказателна такса.Прочети много внимателно общите условия на банката и твоя договор.Еднократна наказателна такса, зависима от просрочената главница.Ако е лихва, то излиза, че лихвения процент с който са олихвили просрочената главница е 24 000% , да, не е правописна грешка... двадесет и четири хиляди процента.(2.50 лв Х 24 000%)/360*24 дни = 40лв.Обикновено кредитите са по лихвена конвенция 365/360...сиреч лихводните в годината са 365, а базата е 360....Вече съм почти убеден, че не става дума за лихва, а наказателна такса.Булбанк, отдавна има проблеми с правосъдието и съвета ми е, ако си изправен юридически ги подпуквай...
                  SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Я интересни работи става тука, в сферата на научната фантастика. Ники, ако темата не е само от инат, ползвай системата за ЛС да ми пратиш телефон, да видим как за 2.5лв. ти събират 40лв. наказателна лихва че ми стана страшно интересно, и ако е някаква грешка да видим дали може да се направи нещо.пп Nino, а сигурен ли си че кредита на Ники е от Булбанк, че като нищо ще излезе да е от УКФ, което не е Уникредит Булбанк, а дружество от групата което работи така наречените "бързи кредити" и мисля че това ще промени нещата нали?
                    Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                    (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                    Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                      пп Nino, а сигурен ли си че кредита на Ники е от Булбанк, че като нищо ще излезе да е от УКФ, което не е Уникредит Булбанк, а дружество от групата което работи така наречените "бързи кредити" и мисля че това ще промени нещата нали?
                      Ами той си го е написал в първия пост, но ти като си чел си пропуснал. :P
                      Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
                      Ex.Opel Astra

Коментар

Аз ТОЧНО защото съм го ПРОЧЕЛ СЪМ го НАПИСАЛ. пп Не викам, подчертавам

Коментар

S_BANKOV написа:
                          Аз ТОЧНО защото съм го ПРОЧЕЛ СЪМ го НАПИСАЛ. пп Не викам, подчертавам
                          Банков, не разбрах какъв е проблема ...ако е да трупаме постове е друга работа?Аз коментирам технически неща, не вярвям булбанк да имат лихварска къща..или както им казват сега.
                          SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Мда, трупам постове щели да ги изплащат на пролетната сбирка Коментираш технически и обясняваш НО ДАЛИ Кредита е от Уникредит Булбанк АД или от Уникредит Кънсюмър Фаинанс - Не е яснодали това не е някаква такса или застраховка - не ясноОбаче почнахте с шибаняци, БТР-и, съдилища и П.М.

Коментар

Слушайте Банков, колегата е в сферата.
                              "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                              Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Working...
                              X