Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Наказателна лихва за просрочена главница.

Collapse
Заключена тема
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

S_BANKOV написа:
    Мда, трупам постове щели да ги изплащат на пролетната сбирка Коментираш технически и обясняваш НО ДАЛИ Кредита е от Уникредит Булбанк АД или от Уникредит Кънсюмър Фаинанс - Не е яснодали това не е някаква такса или застраховка - не ясноОбаче почнахте с шибаняци, БТР-и, съдилища и П.М.
    Банков,написал съм го бе емоционалний човече...какво има да гадаем и разтягаме като Ники, не е дал информация...ПЪ СЪ...Във финансите има един много стар и основен принцип..."ПРЕДИМСТВО НА СЪДЪРЖАНИЕТО ПРЕД ФОРМАТА"Какво значение аджеба има, кой е поставил тези условия, по-леко ли ще му бъде ако не бъдат онези папуаси УКФ, а ДОЙЧЕ БАНК?
    SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Nino, не съм искал да те обидя или нещо подобно, просто предложих да проверя какво се е случило, защото така представени нещата изглеждат нереални и ако наистина са така да помогна да се оправят, а то стана п****@, кал и парцали пп И мен не ме кефи примерно някаква лютеница, ама просто не я ям нали , лютеници и банки бол, има поне по 30бр. и от двата вида на пазара.
      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
        Я интересни работи става тука, в сферата на научната фантастика. Ники, ако темата не е само от инат, ползвай системата за ЛС да ми пратиш телефон, да видим как за 2.5лв. ти събират 40лв. наказателна лихва че ми стана страшно интересно, и ако е някаква грешка да видим дали може да се направи нещо.пп Nino, а сигурен ли си че кредита на Ники е от Булбанк, че като нищо ще излезе да е от УКФ, което не е Уникредит Булбанк, а дружество от групата което работи така наречените "бързи кредити" и мисля че това ще промени нещата нали?
        Потребителския кредит е от Уникредит Булбанк АД.Имам едно предупредително съобщение от 30.12.2013г. и едно от 13.01.2014г. И в двете ме уведомяват ,че имам просрочени плащания.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

проблема е изяснен, причините също.

Коментар

S_BANKOV написа:
            проблема е изяснен, причините също.
            Като е изяснен проблемът, какво пречи да напишете тук за какво иде реч? Да знаят хората и да внимават... почти няма човек да няма някакви кредити....!!Какво значи това МНОГОЗНАЧИТЕЛНО "проблемА е изяснен, причините също"??? Или...."АКО ИМА НЕЩО НЯМА НИЩО", е най-точно казаното ????

Коментар

Причината е че когато кредита е в просрочие дори и с 0.01лв., лихвата от Х% става Х+5%, умножена по сумата на кредита, разделена на 360дни и умножена по броя дни просрочие се получава въпросната сума. Такива са договорните клаузи под които са се подписали страните. Проверихме възможните варианти, но за съжаление не успяхме да оправим нещата. ПП Съжалявам за правописната грешка, но вече не съм в час.

Коментар

Да, такава е последната мода в банковото дело за съжаление. И пак за съжаление, трябва да си специалист за да избегнеш подобни клопки.Нещата са прости... хора, внимавайте и четете документите.По същество....В добрите банкови практики с наказателен лихвен процент... или както се е изразил Банков Х+5% се олихвява само просрочената сума, обикновено ГЛАВНИЦА.Поради логичния и простичък факт, че другата /редовната/част на задължението не е още ИЗИСКУЕМО, не е с настъпил падеж съгласно погасителния план.Предполагам..., че въпросния кредит си има погасителен план, като неразделна част и надлежно подписан от двете страни в този ИЗЖЛЕМБЕН ДОГОВОР.НО тарикатите, просто олихвяват цялата неиздължена част, плюс просрочената, с наказателен лихвен процент..... което е АБСУРДНО! Дали подобно нещо биха си позволили в родината им,.. едва ли?!.За това четете, четете и пак четете.... много внимателно! При Ники, сумата е малка и затова едва ли ще се заяде с тях... но при големи суми, драма има.Хора, търсете коректни банки... все още има на изчокания български пазар.Също четете общите условия на банката и ТАРИФИТЕ им за ЛИХВИ, ТАКСИ и КОМИСИОННИ.Ако нещо не разбирате, питайте, ще ви бъде отговорено.

Коментар

За съжаление си много прав че хората не четат, ежедневно съм свидетел на това как, някой като разбере че кредита е разрешен, просто пита къде да се подпише и да ходи на касата. Все по често ми се случва и да карам хората да четет преди да се подпишат, но те не виждат договор за кредит, а сума на касата.

Коментар

Благодаря на колегата S_BANKOV за съдействието.Ако възникнат някакви други въпроси търсете ме на лични.Заключвам си темата.
                    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Working...
                    X