Учени установиха, че дебелите американци изразходват повече бензин.Жителите на САЩ вече имат още една причина да водят здравословен начин на живот и да се опитат да отслабнат. Учени установиха, че дебелите американци изразходват повече бензин от слабите.Изводът е на изследователи от Университета на Илинойс, които са изчислили, че средният американец годишно изразходва за зареждане на колата си по 3552 литра бензин повече, защото шофьорът и пътниците в автомобила са станали доста по-тежки, отколкото са били през 1960 г. Резултатите от проучването ще бъдат публикувани в следващия брой на Engineering Economist.Изследователският проект, който засяга само личните превози, се основава на простия факт, че колкото по-тежко е едно превозно средство, толкова повече бензин изгаря. По данни на Националния център за медицинска статистика през 60-те години на миналия век мъжете в САЩ са тежали средно 75 кг, а жените - 63 кг. През 2002 г. същите показатели са били 86 кг и съответно 74 кг.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Теглото на шофьора определя колко бензин ще изразходвате на
Collapse
X
-
Тези които са писали статията сякаш са супер изненадани от резултата.Естествено че колкото е по-натоварена една кола тя ще харчи повече и естествено че затлъстяването е глобален проблем предизвикан от модерния свят с неговите модерни технологии, малкото свободно време и многото колиFIAT Brava 1.4 12V, FIAT Punto 1.7 TD
FIAT Stilo 1.9 Jtd, FIAT Brava 1.2 16V CNG
FIAT Stilo 1.2 16V LPG
Коментар
-
Шелл имаха някаква кампания за икономично шьофиране и ако не ме лъже паметта бяха споменали че всеки 30 кг допълнителен товар в колата вдига разхода с 1 %. Предполагам че това е една остреднена стойност защото от кола до кола има голяма разлика. Но все пак не е лошо да го имате напредвид и да не се разкаравате с пълен с излишни неща багажник
Коментар
-
pr_00f написа:Шелл имаха някаква кампания за икономично шьофиране и ако не ме лъже паметта бяха споменали че всеки 30 кг допълнителен товар в колата вдига разхода с 1 %. Предполагам че това е една остреднена стойност защото от кола до кола има голяма разлика. Но все пак не е лошо да го имате напредвид и да не се разкаравате с пълен с излишни неща багажник_______
146 JTD
Коментар
-
ааа лошо :D ами аз като планирах да стана 110-115кг,май ще взимам Marea А ето и едно производно и интересно въпросче което ми зададоха онзи ден и аз доста се чудих:"има ли Фиат кола(сериийна,не рали шампиони :D ) която да струва около 100.000 лева?"."Ами сега?".Живота и свободата си заслужава този,който всеки ден се бори за тях.
Обичам Родината,мразя държавата!
Коментар
-
Mindzu написа:Ами в мойта освен резервната гума и 1л. масло няма нищо и като съм 45кг. колко трябва да ми харчи Yellow_Flash_Colorz_PDT_16Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
Sandeto написа:Я си помислете пак колежке, добре... а колко кг ви е дамската "чантичка"?! :D Шегувам се ама винаги ми е било смешно какво толкова носите в тези "сакове" наричани дамски "чакнтички"....
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар