Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ферибот до Италия

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Сухопътният вариант от Русе е най-добре да бъде : Русе - Плевен - Монтана - Грамада - Връшка Чука - Заечар - Парачин - Белград - Загреб - Любляна - Нуова Горициа ( Италия ).Казвам го , защото ако се мине през Калотина , първо е по-далеч , второ - сърбите строят магистрала от Босилеград към Ниш и в кърпа ти е вързано кибиченето в спряла автоколона към час и половина.Децата над 14 години би следвало и те да имат лични карти , което позволява пътуването само с този документ , но трябва на излизане от нашето царство-государство родителите да представят акт за раждане на съответното отроче.Пък жена ти като иска да се вози на кораб , ами че направете си едно круизче до остров Капри .
    FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
    FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

пътуване

Децата трябва да имат паспорт 10 лвако са двамата родители минават без проблем навсякъде ако е единия трябва декларация нотариално заверена от другия родител Има и лични карти от 14/16 години
      КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
      Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
      http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Immortal написа:
        tampico написа:
        аха ясно ми стана за фериботите.А иначе разликата дали ще мина през чехия е само 80км
        Колега, или не говориш за тръгване от Русе, или географията ти е била най-слабия предмет.Отделно - от дето и да минеш НЕ ТИ трябва червен паспорт (освен ако не пътуваш с деца, и тогава ще трябва само за децата).Нито в ЕС, нито в Сърбия ти трябва паспорт.Единия вариант ти е Русе - София - Кулата - Игуменица - Италия (град по избор)Другия вариант ти е Русе - София - Калотина - Сърбия - Хърватска - Словения - Италия (без ферибот). Никъде не ти трябва ни червен паспорт, ни зелена карта.
        Зелена карта трябва.Няма как да докажеш с полица,написана на български език,че имаш валидна застраховка.
        Octavia RS
        Evo 10-служебната играчка.

Коментар

Red Storm написа:
          Зелена карта трябва.Няма как да докажеш с полица,написана на български език,че имаш валидна застраховка.
          Доскоро и аз бях на същото мнение, но не е така.Никъде не ти искат да представиш застраховка.Ако стане събитие (пази Боже), на застраховката пише на английски "Insurance" и има дати, които се четат на всички езици. С останалото ще се занимава застрахователя. Ти имаш задължение единствено да го уведомиш незабавно за ПТП-то.http://www.vinetki.eu/grajdanska-go-...ta-evropa.html

Коментар

Immortal написа:
            Red Storm написа:
            Доскоро и аз бях на същото мнение, но не е така.Никъде не ти искат да представиш застраховка.Ако стане събитие (пази Боже), на застраховката пише на английски "Insurance" и има дати, които се четат на всички езици. С останалото ще се занимава застрахователя. Ти имаш задължение единствено да го уведомиш незабавно за ПТП-то.
            Бас ловя, че ГКПП Гюешево македонците няма да те пуснат без зелена карта.п.п. В линка, който си дал също го пише. Уточнявам защото от горенаписаното не ставаше ясно дали говорите само за страни членки.
            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

За Македония си искат. Никъде не съм казал Македония.Говорим за маршрута на колегата от България до Италия, който НЕ минава през Македония.

Коментар

Никъде по посочените маршрути не искат зелена карта , но е хубаво човек да я има , както казва ,,Червена буря ’’
                FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Хора,вЕрвайте ми,по-добре да има Зелена карта.Преди десетина дена ми я поискаха на влизане в Гърция от Турция.Ходих да си поразходя новото АГУ.Минах през малкото ГКПП под Одрин.Празна кола,без цигари и алкохол.Нямаше нищо за заяждане и гръцкия полицай ми поиска най-културно картата. И пак казвам-при настъпила злополука с пострадал човек и представяне само на полица написана на роден език,ще стане голяма беля.
                  Octavia RS
                  Evo 10-служебната играчка.

Коментар

На Път

По добре да се носят всички документи който са на колата така няма да има връщане и даване на пари излишно Някъде може и да мине другпът не
                    КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                    Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                    http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Red Storm написа:
                      Хора,вЕрвайте ми,по-добре да има Зелена карта.Преди десетина дена ми я поискаха на влизане в Гърция от Турция.Ходих да си поразходя новото АГУ.Минах през малкото ГКПП под Одрин.Празна кола,без цигари и алкохол.Нямаше нищо за заяждане и гръцкия полицай ми поиска най-културно картата. И пак казвам-при настъпила злополука с пострадал човек и представяне само на полица написана на роден език,ще стане голяма беля.
                      Поискал ти я е, защото знае, че имаш. Иначе как ще си влязъл в Турция? На мен пък никога не са ми я искали никъде, макар винаги да съм имал. Вкл. и на това КПП (Караагач-Кастаниес), макар да е външно за ЕС. На влизане в Турция обаче от там са ми я искали, естествено, на турското КПП.

Коментар

Румен_Хинчев написа:
                        Сухопътният вариант от Русе е най-добре да бъде : Русе - Плевен - Монтана - Грамада - Връшка Чука - Заечар - Парачин - Белград - Загреб - Любляна - Нуова Горициа ( Италия ).Казвам го , защото ако се мине през Калотина , първо е по-далеч , второ - сърбите строят магистрала от Босилеград към Ниш и в кърпа ти е вързано кибиченето в спряла автоколона към час и половина.Децата над 14 години би следвало и те да имат лични карти , което позволява пътуването само с този документ , но трябва на излизане от нашето царство-государство родителите да представят акт за раждане на съответното отроче.Пък жена ти като иска да се вози на кораб , ами че направете си едно круизче до остров Капри .
                        Да кажа и аз нещо че дет са вика допреди 1,5 г. живеех в Италия и да не казвам голяма дума но съм го минавал тоя път от 100 пъти нагоре.Колегата който цитирам е най прав от всички от русе най направо е сухия път ако се ходи до севврна Италия.До южна обаче е по добре през Гърция не че е по близо но на ферибота си спестяваш карането ..... а и ще е доволна жената НО имай впредвид че е пълно с НАШИ МАНГАЛИ и задължително си запази каюта,ако успееш влез в БГ кервана от превозвачи за по евтин билет.Колкото до документите някой от колегите са прави други не.... Ще ви го кажа от опит защото последните 15г. ми е минал по странство и постоянно следя законите на определени страни,и така ЗЕЛЕНА КАРТА ТРЯБВА СПОРЕД ВСИЧКИ ПОЛИЦАИ ОТ ЕВРО СЪЮЗА ИЗОБЩО НЕ СЛУШАЙТЕ НАШИТЕ ЗАСТРАХОВАТЕЛИ,последната ми кола беше с Ит номер и с Ит застраховка и за да си дойда застрахователя лично ми каза че ми трябва зелена карта-и там не искат да плащат като нашите но са и подсъдими ако не те уведомят за твоите права и задължения.Ако не дай боже нещо се случи НЕ ПОДПИСВАШ НИЩО ДОКАТО НЕ ТИ ГО ПРЕВЕДЕ НЯКОЙ.Лек път и пиши по темата.
                        Понякога взимам такива решения и правя такива неща че чувам как бръмбарите в главата ми стават прави и ме аплодират...

Коментар

Working...
                        X