...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бели джанти?
Collapse
X
-
оле, напротив хора. Супер трудно е, ако искаш да ти се свърши работа добре си ги занеси на бояджия...първо, че джантите се търкат супер трудно второ , че със спрейчета само ще насереш нещатата... Иначе добре си го измислил, като влезеш в някоя дупка като тая дето аз влязох вчера и изпотроших половината ламарина под колата ще дадеш за джанти 10лв а не 60лв. А и ако го направиш кадърно няма да е и грозно
Коментар
-
Re: Бели джанти?
Sven написа:Решил съм да си купа широки обикновенни джанти ’15 с нископрофилни гуми и да ги бойдиша в бяло, като тия на ралитата много ме кефат. Въпроса е дали може да се бойдише с подръчни матеряли и как, или това трябва само при бояджия за да стане добре без да се обелят. Някой боидисвал ли си е джантите и какъв беше резултата. Мислите ли, че ще се получи или трябва да търся спецялно такива бели :P
Коментар
-
Не знам, за някои може 100лв и да не са много, ама за мене са си пари! Лично аз (за джанти) мойте ламаринените си ги боядисах сам. Само че черно. Голямата борба падна с махането на старата боя, мноооого е трудна за сваляне, шкурковане... Пробвах и с телена четка за бормашина, но оригиналната боя имам чувството че беше някаква специална и просто не се поддаваше на изчегъртване. Затова накрая просто зашкурих там където беше паднала, а там където се държеше здраво я оставих, само я награпих с шкурка. После я минах 2-3 пъти с много разреден грунд за метал. Ако се полакомите да я минете веднъж, но с по-гъст после ще се люпи, така че по-добре се запасете с търпение и я минете 2-3 пъти, но с по-редичък грунд. После със спрей с черна боя (по предписание от 20-25см) и заспаха джантетата. За сега (вече 3 месеца) нито се е одрала, нито се е олюпила. Е, неспасяемо е ръбовете (гумаджията, бордюра) и около дупките за болтове... Но с бяло... най-малката драскотина веднага ще си проличи и ще стои грозно. После ако я изкривиш, при изправянето пак може да я надерат... А и както каза колегата по-горе - в/у бялото мръсотията веднага ще си проличи... Ще трябва да им робуваш на тези джанти да ги миеш всеки ден. Заслужава ли си?Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
Kuku написа:...100лв. струва всичко при бояджия - за к’во ше се занимаваш и ше се тормозиш, а може и да се оака работата, ако не направиш нещо като хората_______
146 JTD
Коментар
-
ЗА джанти
Аз мойте ги боятисах със Спрей и е много добре но те са черни направо с гумите както са на колата овлепих гумита да не се цапат и от всякаде ги напръсках стигна ми един флакон за 4 теизтърках ги преди това хубаво и това е За бели май ще е по трудно щото се вижда всичко трябва много да се подготват да са без ръжда и прах .
Коментар
-
съжалявам, че се намесвам в темата, колега, но и аз съм с подобен въпрос - имам алуминиеви 15 - фабричните на браво, ама са много олюпени - как мога да ги оправя - мислех и аз за бяла, щото ще стои много шукаритетно, ама още се чудя - искам да ги направя да си изглеждат като нови...да не са олюпени. по какъв начин се работи в-у алуминий благодаря и още веднъж се извинявам за вмешателството - иначе съм съгласен с колегите по-горе - 100 лв за железни джанти е лудост, аз и за летите не бих дал толкоз - някъде бях чувал, че е по 18лв на джантаA big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
e30 forever!
Коментар
-
искам от опит да ви посъветвам че такива джанти(такъв цвят) много трудно се подържатмоитеса много светло сиво и да не ви говоря като полепне феродо по тях на какво приличат.като отида на автомивка започва едно търкане не е истина направо(лети са и са с малко специфична шарка)продават разни спреиове за джанти ама не помагат многозабравих да спомена че съм ги боядисвал прахово и имат страшен гланц няма шупли и грапавини пък и ми взеха само 20 лева
Коментар
-
Sven написа:Решил съм да си купа широки обикновенни джанти ’15 с нископрофилни гуми и да ги бойдиша в бяло, като тия на ралитата много ме кефат. Въпроса е дали може да се бойдише с подръчни матеряли и как, или това трябва само при бояджия за да стане добре без да се обелят. Някой боидисвал ли си е джантите и какъв беше резултата. Мислите ли, че ще се получи или трябва да търся спецялно такива бели :PСега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар