Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Минавайки на зелено, ме удариха, и ми писаха акт - Отцепена

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Immortal написа:
    didich написа:
    За полицаите няма да говоря, защото те нарушават правилата за движение повече от всеки един участник в движението.
    Както казва един мой приятел-полицай, показвайки си служебната карта - ето ми я винетката.Лепенката с герба на полицията на шофьорското стъкло е задължителна. Да знаят колегите в синята зона.
    Това, което каза Дидо, се сетих една случка в Ямбол. Зад "мола" има паркинг "Синя зона", та аз спрях в съседните блокове, когато ходих да си вписвам колата в данъчното и да платя данъка. Когато аз си тръгвах, в въпросният паркинг влезе кола с номер ВА ??? ??? (демек не цивилен), служителя на паркинга се засили, но когато видя, какъв е номера се върна. Аз, разбира се, се подразних от това и викнах на служителя, защо не го таксува. Тогава, той, гузен отиде и ги таксува. Защо по дяволите, нас, нормалните хора, трябва от всевъзможни места да ни изцеждат, а тези, които са военни служители, полицаи и като цяло, служителите в такива институции, да се толерират по подобен начин. Честно ви казва, изпитвам чиста ярост и злоба, когато някой служител на реда, умишлено нарушава правилата и законите, и то по време на изпълнение на задълженията си. Как някой да спазва, правилата за движение по пътищата, примерно, когато полицаите се движат с превишена скорост в населени места или говорят по телефона, докато шофират служебният автомобил.
    Fiat Punto`04 1.2 60hp.
    Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
    ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

И аз се дразня че полицаите взимат повече от учителите, ама какво от това, наследство от соца............. :D

Коментар

Това, че полицаите си използват неписаните привилегии.... винаги е било така и така ще бъде.Това не ми пречи толкова, колкото случката на колегата. Да минеш на зелено и да те изкарат виновен....
        04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+

Коментар

vgeorgiev написа:
          Това, че полицаите си използват неписаните привилегии.... винаги е било така и така ще бъде.
          Ето това като се промени и им се набие в главите, че всички правила важът за всички, ще се спре и писането на грешни актове, независимо дали си полицай, политик или президент.
          punto HGT

Коментар

А после се чудят полицаите, а и таксиджиите, защо никой не ги харесва.
            Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
            ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

И аз имах една случка с патрулка на световара при Мото Фое...карам си аз и ми свети зелено.От ляво на мен идва патрулка и на 5метра преди кръстовището пусна лампите и мина на червено само аз си знам как ги разминах тогава...Иначе всички хулите полицайте...я си представете,че вие сте полицай,пожарникар,военен и др. разбира се,чевсички нарушаваме закона както аз така и вие.Какво ще направите ако ви спрат за нарушение за което ще ви вземат точки и парички?Нима на драго сърце ще кажете "Да колега в нарушение съм пишете ми акт"....няма такъв човек...НЯМА...Аз се дразня повече на това,че ония малоумници в парламента имат имунитет! Но това е друга тема.Успех колега дано правдата възтържествува! И да,по-добре е да се пише грамотно!
              FIAT Bravo GT 1.6 16V 1999 - Pandora's Box
              Единствено в България "селянин" е обидна дума.

Коментар

Да ако си орган на реда и ти би минал между капките и да се разминеш без акт , да няма безгрешни хора , но въпроса е че именно заради тези привилегии тези хора си правят каквото си искат....

Коментар

veskobravo написа:
                  ...Иначе всички хулите полицайте...... И да,по-добре е да се пише грамотно!
                  Колега, този призив накрая контрастира ярко с това, че всички хулим, но не полицаЙте, а полицаИте. Той може и да е полицай, но всички са полицаИ. Разбра ли ме???
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Доколкото светофара е спорна ситуация, аз имах едно време случай, в който ме удари излизащ от улица със знак СТОП, а аз на улица с предимство.И след съответните парични трансфери от ръка на ръка, пак мен изкараха виновен.Но случаят е стар и няма какво да го коментираме.Само да се разбере силата на парите.

Коментар

style34 написа:
                      Все повече мисля, че е наложително да си купя видеорегистратор.
                      Това е истината. Един независим "свидетел" в колата винаги е от полза.
                      Stop giving directions, just say "Follow me."
                      Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                      Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Наскоро едно аверче имаше такова изживяване, другия беше почнал да твърди че светофара е бил негово зелено, имал и двама в колата си свидетели, нашия си траел и като дошли куките извадил картата от видеорегистратора, и през телефона си е показал записа, ония са се осрали яко......
                        Alfa 156 2.0 TS
                        Alfa 156 20VTurbo
                        Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                        Locost TF1 3.0V6

Коментар

Да ви кажа ли според мен защо са се случвали подобни случки,случват се и ще се случват в бъдеще?!Защото ,когато се случи подобен инцидент НИКОГА няма свидетели,които са неутрални. АМА НИКОГА!!! И за пример ще ви дам мой колега...Та кара си нашия в колата ,заедно с баща си(бивш военен,ако има значение) и стават неволни свидетели на ПТП,сериозно нагънати ламарини,уж без пострадали. Колегата тръгва да отбива встрани,за да види дали има нужда от помощ,а до него баща му го удря през ръцете със изречението : "Карай бе,да не искаш да си губим тука времето и да ни взимат за свидетели. Карай си по пътя,нищо не си видял." Ето това изречение вярвам,че ще ви даде отговор на въпроса "ЗАЩО?" . Сигурен съм,че е имало свидетели,който са погледали сеира и после са си "били камшика". И преди да коментирате,се замислете ВИЕ в такава ситуация,как сте постъпвали Аз съвсем чистосърдечно си признавам,че съм се обръщал на другата страна и съм продължавал по пътя си.А конкретно за случката аз си мисля защо само акта ще обжалва колегата? Защо направо не се консултира с адвокат кого конкретно от тия сладури с униформи,които са били там да не съди за злоупотреба с власт? Не знам доколко е адекватно такова действие,това вече адвокат би ти казал с по-голяма вярност. А най-добре консултация с двама независими един от друг адвокати. Просто докато не се научим да си търсим правата,ще се опитват да ни изиграят.
                          ex.Мареа ТД100

Коментар

Working...
                          X