Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за обезщетяване на застраховател при гражданска отг.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за обезщетяване на застраховател при гражданска отг.

Един в София ме удари след това моята кола в стълб и така нататък.. май е тотал щета доста са огънати ровете и челната греда . Имаме ли човек от форума които може да ми даде по компетентно мнение колко биха ми изплатили колата е браво 1.8 гт щетата е по гражданска отговорност тоест неговата защото той беше виновен . Как оценят една кола колко ще струва ? Знам ,че ще съм прецакан много , но идеята ми е колко много ще е ..... Чувал съм ,че Лев Инс доста пре*бавали хората вярно ли е ? И ако я изкарат тотал щета ще ми вземат ли колата след като изплатят дадената сума . Моля за мнение от хора който разбират и са имали вземане даване с тия измамници . Мъчно ми е за колата , но това са ламарини важното е , че сме живи здрави май нова ще купуваме .Грешен раздел -> ПреместенаМодераторски екип на fiat-bg.org
    Прикачени файлове
    Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
    Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Скоро имах вземане даване със застрахователи и мога само да ти кажа че за тотал щетата имат някаква база с данни за съответния модел и марка,гледат от там слагат коя година е и процентно колко е амортизирана всичко това го смятат по "техни си таблици"и както каза те пре#бават като за всяка кола е различно.Като ако сумата надвишава 500лв. превеждат по банков път на собственика обезщетението до около месец след оценката,идват "експерти описват всичко и после някой от офиса ИМ решава какво да бъде:тотал или изплащане на някои части но в твоя слушай ще им е по изгодно да е тотал щета.Хубавото е че не ти взимат колата а само искат документ че си я спрял от движение-бракувал,и така можеш да си покриеш щетите/финансовите/с продажбата на някоя и друга част.Но както каза най-важното е че сте живи и здрави...кола се купува или се прави но здравето и животът НЕ.
    Понякога взимам такива решения и правя такива неща че чувам как бръмбарите в главата ми стават прави и ме аплодират...

Коментар

кофтито е че караме смотани коли евтини , но ни вършат работа а сега пешеходец ...... без кола и прецакан това е гадното.. :D
      Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Колега добре си се настроил,че колата ще излезе тотална щета.Обаче не бъди много черноглед,защото горе долу дават пари.На мен за това Уно преди 2 години ми изплатиха 650лв., което ми се струва добре при положение,че преди го продавах за 400лв. и никой не го искаше.От момента на сблъсъка до изплащането не знам дали минаха и 2 месеца.Общо взето бързо стана.Нямам идея на теб колко ще ти дадат,но като си остане колата за теб ще доизкараш някой лев.Най-пресен случай,който мога също да ти споделя е с БМВ е36 316 купе на един приятел в Булинс(не че има някаква разлика...за мен са картел) му дадоха 1900лв.Предполагам,че за теб ще е нещо от порядъка на 1500лв. ама можем само да гадаем-ще трябва да почакаш.Иначе при мен ми дойде малко като гръм от ясно небе,че е тотал,защото се бях настроил да я оправя,защото какво се вижда уж щетите не бяха много ама в крайна сметка като е стара и оценката й е доста ниска.https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.n...77401310_n.jpghttps://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.n...53058932_n.jpg
        EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
        Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

На колегата с Рено 19, 95’та му изплатиха 1050лв за тотал щета. Колата не я взимат, трябва да я бракуваш в КАТ. Той я продаде на морга за още 500лв май (удара беше отзад и двигателя работеше).. така че от цялата работа излезе май на далавера. Знам че имаше някакви проблеми във връзка с това, че застрахователя му искаше бележка от КАТ, че е бракувал колата, за да му издаде документ за тотал щета и да му платят. А КАТ в същото време искаха документа за тотал щета от застрахователя, за да бракуват колата... и се получи омагьосан кръг.
          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

И искаш да кажеш ,че накрая не му изплатиха нищо ли ? :D
            Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Колега не се притеснявай, ще ти изплатят горе долу средната цена на колата. На един приятел минала година му тотализираха Пунтото мк1. И му изплатиха 1300лв като се има предвид че само калник. капак и резервоар за чистачки беше смазан. После остатъка го продаде за още едно 600-700лв защото всичко друго беше ок. Не го мисли и да го мислил няма да промениш нищо. Ако не те устройва сумата която ти е изплатена можеш да обжалваш и може застрахователя му да ти предложи сделка за да не завеждаш дело. Ще ти дадат още някой лев и така.
              BMW E46 coupe
              Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

Изплатиха му, но явно бяха променили нормативната уредба защото и КАТ и застрахователя бяха прави в искането си. Та накрая на служителката в на застрахователната компания някакъв адвокат от централния офис и диктувал нещо като предварителен договор, за да се избегне това усложнение. Застрахователя иска тая бележка от КАТ, за да не стане така че да ти изплати тотална щета, а ти криво-ляво да си оправиш колата и да си я караш (или продадеш). Сега как са го решили тоя казус не знам.
                Ibiza написа:
                И искаш да кажеш ,че накрая не му изплатиха нищо ли ? :D
                Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Emo91 написа:
                  Ако не те устройва сумата която ти е изплатена можеш да обжалваш и може застрахователя му да ти предложи сделка за да не завеждаш дело. Ще ти дадат още някой лев и така.
                  И имаш пълното право да го правиш това по гражданска отговорност ако не си доволен от изплатеното така ли ? много съмнително ми се струва то всеки щеше да обжалва . Не казвам ,че не е така дори бих се радвал ако е така да не ме разбереш грешно
                  Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Няма значение по какво е. Но по принцип изплащат задоволителни суми.
                    BMW E46 coupe
                    Fiat Punto 1.1 LPG - ex

Коментар

При тоталката ако няма да я бракуваш плащат 80% и колата си остава твоя или 100% и става собственост на ЗД.не очаквай повече от 1200-1300лв.
                      Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                      (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                      Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                        При тоталката ако няма да я бракуваш плащат 80% и колата си остава твоя или 100% и става собственост на ЗД.не очаквай повече от 1200-1300лв.
                        Тотал при почти всички ЗК се води над 70%. Може и да има изключения, за които не знам.До сега не съм чул на някой да му дадат 100% и да му вземат колата. Винаги дават около 70-те процента и то с някакви приспадания от тяхна страна за старост и т.н. Демек около 65%. Това при каско. При ГО е много спекулация цялата работа. За това ще дадат около тези 1000лв и ти оставят колата да я разпродаваш на части.
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Днеска ще минава оглед от Лев Инс и ще ви кажа как е минало . Но според мен след допълинтелния оглед ще се разбере какво става..
                          Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Няма да има допълнителен оглед, ясно се вижда че единия рог е заминал, което автоматично я прави тоталка.
                            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

S_BANKOV написа:
                              Няма да има допълнителен оглед, ясно се вижда че единия рог е заминал, което автоматично я прави тоталка.
                              и на мен нещо подобно ми казаха, защото ме направиха и мен тоталка.. на опис имам 39 неща ;д =

Коментар

Working...
                              X