Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за данък МПС

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Ти регистрирал ли си я в общината въобще???Давността е 5 години... но ако си платиш некви пари, първо ще ти погасят най-старите задължения, и лихвите... Трябва да направиш писмена молба/заявление за отпадане на задълженията ти над 5 г. по давност. Грубо сметнато дължиш едни 1000 пари на общината. До колкото знам в голямото село не можеш да минеш ГТП без данък, тъй че твоя филм е цветен със субтитри...
    Fiat Punto 1.1-Синята птица
    Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
    Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Какво става ако съм загубил договора за покупката ?

Коментар

Колега какво стана провери ли нещата как стоят ,защото и аз съм в подобна ситуация като твоята само че за 3 години почти 4 вече,и незнам с колко ще ме обесят.
        Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
        И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
        .

Коментар

hwarang написа:
          Какво става ако съм загубил договора за покупката ?
          Ако е нотариално заверен, виж дали не пазят копие при нотариуса.
          Stop giving directions, just say "Follow me."
          Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
          Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

И едно предупреждение от мен относно договорите за прехвърляне .Продадете ли си колата то веднага направете си копие от договора и го занесете в КАТ.Днеска останах учуден че колата която си продадох на 5 август миналата година още се води на мое име и на моя адрес. А в общината я бях отписал още същия ден на продажбата.
            Фиат Панда 1.2 2006година
            Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Вчера минах процедурата. Типото /1.6 69 к.с. се води/ съм го купил в средата на 2008 г. Наредих се стаята за пресрочено време, но когато дойде моя ред ме пратиха в тази за регистриране в срок. Платих местна такса/или нещо такова/ 12,5 лв. Регистрираха колата. И съответно платих и данъците от 2009 г до 2013 вкл + лихвите или иначе казано 80,31 лв. Не са ме глобявали. А за данък за 2008 г. /преди повече от 5 години/ и дума не стана - не съм подавал заявление за отпадане поради давност. Община Надежда - София. Днес съм на ГТП, че от 2 месеца си карам без такъв Yellow_Flash_Colorz_PDT_05.
              AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
              AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
              FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...

Коментар

добре де данъка на браво 103 коня колко е по принцип един познат каза че плащал около 80 лв данък

Коментар

около 100 лв е данъка на 1.6 браво в софия на моето 1.8 150 горе долу има глоба ако въобще не си я зачислил ако си я зачислил и не си плащал има лихви не са кои знае колко високи за това 1.6 за 4 години отиваш на 500-600 лв максимум за ланчия капа 2.4 жтд за 3 години ни зеха 800 лв с лихвите

Коментар

Ми какво стана, договорът го няма. И ще трябва да ходя до Враца да се моля на пичовете от автокъщата да проверят дали пазят договра и да ми направят копие.

Коментар

За браво/а и другите 1.6, които във ваше притежание са влизали в границите на 5-14годишна кола данъка ви е около 158 лева. След като колата стане на 14+ години данъка ви е 104 лева. Така че имайте го в предвид да не ви изненадат с едни 100-200 лева за 2-3 години, които са в кагеротия 5-14 годишна кола.

Коментар

Airfan написа:
                        След 5-а година можеш да се освободиш от плащането им, но винаги по документи ще се водиш, че имаш задължения, т.е. гориш за ясли и детски градини.
                        това не е много така. Аз имам задължения. Искаха на един от родителите и съответно изкарахме на жената. Става въпрос за ясла.
                        Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
                        Ex.Opel Astra

Коментар

z_sutrov написа:
                          Airfan написа:
                          След 5-а година можеш да се освободиш от плащането им, но винаги по документи ще се водиш, че имаш задължения, т.е. гориш за ясли и детски градини.
                          това не е много така. Аз имам задължения. Искаха на един от родителите и съответно изкарахме на жената. Става въпрос за ясла.
                          Във Варна искаха на двамата родители, не само на единия ...
                          Steliyan's Life!
                          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Аз си оставам с мнение ,че държава и кръчмар никога не губят. Тъй, че рано или късно всичко дължимо си го взима държавата .
                            Фиат Панда 1.2 2006година
                            Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

Да знаете, че в КАТ дават копие на договора за покупко-продажбата.

Коментар

Нова измислиза за даънка

Вижте какво пише за данъка ако ползвате отстъпка от евро стандарта http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=3196917
                                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Working...
                                X