Ти регистрирал ли си я в общината въобще???Давността е 5 години... но ако си платиш некви пари, първо ще ти погасят най-старите задължения, и лихвите... Трябва да направиш писмена молба/заявление за отпадане на задълженията ти над 5 г. по давност. Грубо сметнато дължиш едни 1000 пари на общината. До колкото знам в голямото село не можеш да минеш ГТП без данък, тъй че твоя филм е цветен със субтитри...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за данък МПС
Collapse
X
-
И едно предупреждение от мен относно договорите за прехвърляне .Продадете ли си колата то веднага направете си копие от договора и го занесете в КАТ.Днеска останах учуден че колата която си продадох на 5 август миналата година още се води на мое име и на моя адрес. А в общината я бях отписал още същия ден на продажбата.
Коментар
-
Вчера минах процедурата. Типото /1.6 69 к.с. се води/ съм го купил в средата на 2008 г. Наредих се стаята за пресрочено време, но когато дойде моя ред ме пратиха в тази за регистриране в срок. Платих местна такса/или нещо такова/ 12,5 лв. Регистрираха колата. И съответно платих и данъците от 2009 г до 2013 вкл + лихвите или иначе казано 80,31 лв. Не са ме глобявали. А за данък за 2008 г. /преди повече от 5 години/ и дума не стана - не съм подавал заявление за отпадане поради давност. Община Надежда - София. Днес съм на ГТП, че от 2 месеца си карам без такъв Yellow_Flash_Colorz_PDT_05.AR 75 2.5 V6 `08.86 - Ех
AR 155 1.7 TS `07.93 - сиромашки тунинг, + JR, APEX, + B6 отзад - замина за скрап...
FIAT Tipo 1.6 `12.93 835С1.000 С АГУ тунинг - вече 2.0 TS 8V Turbo с ескрите от горната...
Коментар
-
около 100 лв е данъка на 1.6 браво в софия на моето 1.8 150 горе долу има глоба ако въобще не си я зачислил ако си я зачислил и не си плащал има лихви не са кои знае колко високи за това 1.6 за 4 години отиваш на 500-600 лв максимум за ланчия капа 2.4 жтд за 3 години ни зеха 800 лв с лихвите
Коментар
-
За браво/а и другите 1.6, които във ваше притежание са влизали в границите на 5-14годишна кола данъка ви е около 158 лева. След като колата стане на 14+ години данъка ви е 104 лева. Така че имайте го в предвид да не ви изненадат с едни 100-200 лева за 2-3 години, които са в кагеротия 5-14 годишна кола.
Коментар
-
Airfan написа:След 5-а година можеш да се освободиш от плащането им, но винаги по документи ще се водиш, че имаш задължения, т.е. гориш за ясли и детски градини.Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
Ex.Opel Astra
Коментар
-
z_sutrov написа:Airfan написа:След 5-а година можеш да се освободиш от плащането им, но винаги по документи ще се водиш, че имаш задължения, т.е. гориш за ясли и детски градини.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Нова измислиза за даънка
Вижте какво пише за данъка ако ползвате отстъпка от евро стандарта http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=3196917
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар