Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за данък МПС

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Въпрос за данък МПС

Здравейте, Не съм си плащал данъка на колата от около 5г., вече имам възможност да си го плащам. Някой има ли идея какво да очавам като сума в данъчното за Браво 103к.с. ?

Не съм сигурен, но след 3-тата не отпадаха ли задълженията?Грубо го смятам по 150 лв. х 3 г. = 450 Не гарантирам че е вярно, може и да е повече, може и да е по-малко - отиваш и питаш за точна сума.
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Re: Въпрос за данък МПС

hwarang написа:
      Здравейте, Не съм си плащал данъка на колата от около 5г., вече имам възможност да си го плащам. Някой има ли идея какво да очавам като сума в данъчното за Браво 103к.с. ?
      http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.htmlЩе видиш данъка си за година...Не знам дали начисляват лихва за просрочено време.
      A17DTС/S
      Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

Re: Въпрос за данък МПС

ntodorov написа:
        hwarang написа:
        http://www.calculator.bg/1/avtomobil_danak.htmlЩе видиш данъка си за година...Не знам дали начисляват лихва за просрочено време.
        Лихва се начислява, но може да има разлика в размера на данъка за различните години. Но като цяло може да придобие представа от калкулатора какво го очаква колегата.
        Manowar - Татко
        Еx Fiat Brava 1,6 16v 103hp ELX '97 LPG - Брависима
        Ex Fiat Marea Weekend 2.0 20v 147hp HLX '97 CNG - Марчето
        Ex Lancia Thesis 3.2 V6 230hp '06 LPG - Теси
        Fiat Multipla 1,6 16v 103hp Bipower '00 - Боко

Коментар

5 x 150 + лихви поне 100 лв.

Коментар

А мога ли да ги платя поетапно, като първо платя за 2013, за да мога да мина на преглед и да ги изчиствам лека полека останалите задължения?

Коментар

Едва ли иначе всеки щеше да плаша за една година и да чака да паднат другите по давност. Доколкото знам тя е 5 години.Аз ако мога да попитам при положение че колата не е регистрирана изобщо има ли лихви на данъка или се дължи глоба тоя случай ?
              ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
              // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Смъртта и данъците са вечни .Давност за данък няма .
                FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Данъчни задължения над пет години се водят несъбираеми. За останалите 5 години дължиш лихви, като лихвата ще е поне 1/2 от дължимите данъци, защото най-стария (от преди 5 години) има лихва за 5те години просрочие и така за всички останали. С промените в системата за събиране на данъци обаче не можеш да си платиш само главницата, защото ще съберат и лихвата. Едно време можеше да се плати само главницата и да оставиш лихвите да си висят, но в момента всяко постъпление отива за покриване на най-старото задължение.
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

След 5-а година можеш да се освободиш от плащането им, но винаги по документи ще се водиш, че имаш задължения, т.е. гориш за ясли и детски градини.

Коментар

Airfan написа:
                      След 5-а година можеш да се освободиш от плащането им, но винаги по документи ще се водиш, че имаш задължения, т.е. гориш за ясли и детски градини.
                      Ако си спазил процедурата, данъчни задължения над 5г. се водят ПОГАСЕНИ по дваност, т.е. нямаш, погасени са. А процедурата тук е описана много добре.
                      Stop giving directions, just say "Follow me."
                      Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                      Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

кола

Не на всякъде имахме кола преди 20 г и още търсят брат ми за неплатени данъци а колата още тогава е станала на скраб
                        КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                        Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                        http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Освен лихвата, трябва да знаеш, че дължиш и глоба започваща от 20лв.

Коментар

За глобата незнаех.Че има лихва има.Аз на капта за 3 години платих близо 990 лева.И Ако искаш на разрачено - можеш но започва от най ранната година.
                            първият ми автомобил беше ЖИГУЛИ
                            Lancia Kappa 2.020v 155 H.P
                            Велико Търново/ Горна Оряховица там ми е корена

Коментар

Доколкото знам, глоба няма, ако са минали 2г. и 2м. от покупка.

Коментар

Working...
                              X