Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Македония - Зелена карта?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Македония - Зелена карта?

Здравейте колеги и честита нова година,преди години ходих до Охрид на Йорданов ден (при тях 19 януари) хареса ми, там е много голям празник и има голямо честване.Та сега се замислям, пада през уикенда и дали пак да не се разходя до там. Въпроса ми е трябва ли ми зелена карта за Македония. За Сърбия съм сигурен, че не трябва но за Македония не зная.Някой може ли да ми помогне и да ми каже?

--------------------

Трябва. Даже мисля, че и за Сърбия трябва, понеже не е в ЕС, но не споря.
    "Без сърца, сме просто машини"
    Toyota Prius 1.5 Hybrid
    EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

И за двете трябва.Поправям се: "Сертификатът "Зелена карта" за пътуване с автомобил в чужбина не е нужен за страните от ЕС, както и за Сърбия, Андора, Хърватия, Исландия, Норвегия и Швейцария.Това обясни Атанас Табов, шеф на Националното бюро на българските автомобилни застрахователи"Не знаех за тая работа. Но за Македония си трябва.

Коментар

Трябва, може и да не ти я искат при влизане, ама трябва.
        00' Bravo 105 JTD

Коментар

Трябва за Македония,даже ти я искат при влизане...за Сърбия не трябва.

Коментар

Ми аз ходих пролетта, още на границата ми я поискаха . Така че трябва ти .
            Карал-Fiat Bravo 1.4 /1.6 Stilo 1.6
            И сега Мръсен дизел. АР 147 1.9 150
            .

Коментар

Македония - да, Сърбия - не.

Коментар

nikolce написа:
                Трябва, може и да не ти я искат при влизане, ама трябва.
                Леле, да доживея да те поправя За влизане в Македония, през Петрич не искат нищо друго за колата ОСВЕН ЗЕЛЕНА КАРТА Проверенено нееднократно, включително и на 31.12.2013 поздрави
                Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
                Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
                Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

veselin10 написа:
                  Леле, да доживея да те поправя
                  E що, да не ми викат безгрешния
                  veselin10 написа:
                  За влизане в Македония, през Петрич не искат нищо друго за колата ОСВЕН ЗЕЛЕНА КАРТА Проверено нееднократно, включително и на 31.12.2013 поздрави
                  Сигурно е така, на Гюешево обаче, сравняват данните от талона, с тези на зелената карта. Забелязал съм че по-скоро са на настроение, и са чувствителни към времето като цяло. Зимно време гледат да не излизат от кабинките .
                  00' Bravo 105 JTD

Коментар

На мен ми е много интересно, ако стане ПТП, какво точно ще разберат от родната Г.О. на български език?Зелена карта може и да не искат на границата, НО при евентуален проблем винаги е в помощ, да не казвам задължителна

Коментар

Тоя въпрос така и не се изясни. За Сърбия, да речем - трябва ли зелена карта на влизане и ако не - може ли да се получи проблем при проверка/птп?

Коментар

На 4-ти декември 2013 ходих до Словения през Сърбия и Хърватия.На влизане в Сърбия ми погледнаха бегло личната карта и никой не ми поиска зелена карта , но аз винаги я нося.През 2012 ми я искаха само при едно влизане в Босна и Херцеговина през Хърватия.Въобще независимо къде ходя , зелената карта е в комплекта на автодокументите.
                        FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                        FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Immortal написа:
                          И за двете трябва.Поправям се: "Сертификатът "Зелена карта" за пътуване с автомобил в чужбина не е нужен за страните от ЕС, както и за Сърбия, Андора, Хърватия, Исландия, Норвегия и Швейцария.Това обясни Атанас Табов, шеф на Националното бюро на българските автомобилни застрахователи"Не знаех за тая работа. Но за Македония си трябва.
                          На тоя ампел откога му е инфото ? Защото Хърватия е 28-та страна членка на ЕС от 01.07.2013 .
                          FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
                          FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

зелена карта

Много е различно веднъж търсят веднъж не Веднъж на Сръбската граница нашите митничари ми казаха че на сръбската ще ми трябва зелена карта аз Я бях забравил и си купих на място а от другата страна не ми гледаха нищо караха ме да им правя ключове :D Едни път ми търсиха от българска страна дали имам винетка а напускам страната
                            КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                            Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                            http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Това за Македония... малко кофти, защото нямам зелена карта, а към моята застраховка струва 62 лева...Което според мен не си заслужава...За Сърбия ходих ноември и не се изисква зелена карта

--------------------

Коментар

Working...
                              X