Европа ни дава коли без данък, обявява "Стандарт". Часове преди да бъде подписан договорът на България за членство, Европа ни направи подарък. Масовите коли втора ръка вече ще се внасят без данък.До 3000 лв. падат цените на най-търсените автомобили. Осемгодишен "Опел" над 100 к.с. вече ще струва у нас не 8000 лв., а максимум 6200 лв. Причината е, че от 1 януари 2007 г. при внос на стари коли от ЕС вече няма да се начислява ДДС. Договорът за членството ни в съюза се подписва тържествено днес в Люксембург. Екотаксата при внос на стар автомобил пада до 60 лв., информира още "Дневник". Екотаксата, която се плаща при внос в страната на употребявана кола, ще бъде намалена от 96 на 60 лв. с ДДС, съобщиха в понеделник от Асоциацията на вносителите на автомобили (АВА). За това е била постигната договореност между асоциацията и Министерството на околната среда и водите. Което значи по новички коли,на по ниски цени-няма инвалиди,няма чудеса :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Подарък от ЕС
Collapse
X
-
Това дали все още важи? Я някой по запознат да се изкаже...Звучи прекалено хубаво за да е истина. Аз си мисля, че нашите мили управници все ще измислят нещо за да наваксат това поевтиняване с някоя и друга такса или някой и друг данък. То по тази логика, ако Декември си продам Типото за 2000 и да добавя още 1000 и ще скоча в някое Браво. А как мислите защо взимат и мито, при положение, че в Реп. България не се произвеждат автомобили?VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
-
kiro_of_the_day написа:Това дали все още важи? Я някой по запознат да се изкаже...Звучи прекалено хубаво за да е истина. Аз си мисля, че нашите мили управници все ще измислят нещо за да наваксат това поевтиняване с някоя и друга такса или някой и друг данък.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:.... А как мислите защо взимат и мито, при положение, че в Реп. България не се произвеждат автомобили?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар