Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ФОРМУЛА 1 - 2010

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Yavor написа:
    Това за да не се налага Маса пак да пести гориво - ми турете повече бе - да не би да го плащате в крайна сметка
    Едва ли е толкова лесно да се направи, колкото да се каже. Особено на тази дълга писта, където 1 обиколка продължава 2 минути, а пистата е над 6 километра - добавянето на гориво за 1 допълнителна обиколка е някъде около 3 литра. А всеки килограм в повече води до някакви десети в повече във времето за обиколка, на по-късите писти, на по-дългите като тази - сигурно и до 1/2 секунда може да стигне изоставането. Това за 49 обиколки е равно на 25 секунди изоставане само от застраховката с 3 литра гориво. Въобще точно това е супер важен детайл от надпреварата този сезон. Има значение дори това от коя позиция ще тръгне пилотът, опитват се да изчислят дали при излизането от бокса няма да попадне в трафик.... Сложна работа, и всичко е заради 1-2 десети на обиколка.

Коментар

Оги, наясно съм приятелю, само дето се подразних вчера, щото на Маса залагам надежди.А сега Леонсио ако вземе една победа и ще стане водещия пилот в отбора.
      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Маса никога няма да е голям победител. Генетично му е заложено. Още когато оня немец караше за Ферари - Маса му спечели куп състезания - по един начин като беше първи, и уж в бокса изоставаше, и ставаше втори, и по друг начин - когато е бил втори - да поддържа точно такова темпо, което е с една идея по-бавно от темпото на третия, но което не позволява да бъде изпреварен, като така неговият съотборник успяваше да натрупа значителен аванс още преди първите спирания в бокса. Заради тези му действия - никога не съм харесвал Маса. А той е доказал че е добър пилот, и има потенциал. Но нещо му попречи да се разгърне.

Коментар

Маса ме кефи, защото е бразилец, демек мога да си говоря на португалски с него, в една хипотетично-нереална среща. Но той изтърва шанса си да стане СШ. Леосио, както му казваш, е най-добрият пиот в момента - има всичко - талант, опит, познания и хъс. Мисля че тази година той ще е СШ, а ако Ферари решат да инвестират в него... Може да понатрупа доста СШ титли
          like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

Новини от www.formula1.bg Шумахер: Състезанието беше скучно "След старта нищо не се случи" Пилотът на Мерцедес GP определи надпреварата в Бахрейн, първи кръг от сезон 2010 във Формула 1, като скучна. Седемкратният световен шампион стартира от седма позиция и завърши шести, на 40 секунди зад победителя Фернандо Алонсо от бившия му отбор Ферари, в повторния си дебют във Формула 1 на пистата ,,Сахир"."След старта нищо не се случи, всеки следваше собственото си темпо и се стараеше да не направи грешка. Изпреварванията бяха почти невъзможни, ако пилотът пред теб не сгреши. Люис Хамилтън го направи и бе изпреварен от Нико Розберг, който по-късно загуби позицията си в бокса. Това беше всичко", заяви Шумахер. "Въпреки това беше много забавно отново да се състезавам на най-високо ниво. Имах проблеми с гумите. Мисля, че е нормално това да се случи, защото съм отсъствал в продължение на три години и ми трябва време да свикна с атмосферата в новия отбор", завърши германецът.

Коментар

ogi28b написа:
              Маса никога няма да е голям победител.
              Не бързай със заключенията..Изчакай още няколко състезания да видим какво ще стане и тогава ще си говориме.Аз пък все си мисля,че Маса няма да се даде толкова лесно,да го поставят на второ място в отбора...
              Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

liverpool235 написа:
                ogi28b написа:
                Не бързай със заключенията..Изчакай още няколко състезания да видим какво ще стане и тогава ще си говориме.Аз пък все си мисля,че Маса няма да се даде толкова лесно,да го поставят на второ място в отбора...
                И какво ще направи, че няма да се даде?! Където играят много милиони, има железни правила и се спазват. И аз не понасям Алонсо и съм за Маса, но е много ясно, че ще предпочетат да лансират испанеца като водещ пилот, най-малкото защото е двукратен СШ. Наистина, Маса изпусна шанса си да стане СШ и оттук-насетне е обречен да е втора цигулка, както Барикело навремето.
                Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

liverpool235 написа:
                  ogi28b написа:
                  Е откога го чакаме бре колега...
                  VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                  VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                  VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                  VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                  Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

sugarboy написа:
                    liverpool235 написа:
                    ogi28b написа:
                    И какво ще направи, че няма да се даде?! Където играят много милиони, има железни правила и се спазват. И аз не понасям Алонсо и съм за Маса, но е много ясно, че ще предпочетат да лансират испанеца като водещ пилот, най-малкото защото е двукратен СШ. Наистина, Маса изпусна шанса си да стане СШ и оттук-насетне е обречен да е втора цигулка, както Барикело навремето.
                    Все се надявам това да не се случи..И се надявам този сезон да го покаже и още в следващото състезание да направи покаже по-добри резултати от Алфонсо ии да покаже,че също може да побеждава!Много рано го отписахте.. С нетърпение чакам следващото състезание..
                    kiro_of_the_day написа:
                    liverpool235 написа:
                    ogi28b написа:
                    Е откога го чакаме бре колега...
                    По-добре късно, отколкото никога .. Както написах,надявам се,че това ще е сезона в който ще покаже,че го има този хъс и тая воля за бъде СШ.
                    Фиат Браво 1.6 16V на Метан 103 понита...

Коментар

за Маса никога няма да забравя, какво беше казал Вилньов - това момче никога не прави две обиколки на пистата по една и съща траектория...не става за СШ туй момче за мен...
                      Fiat Punto 1.1-Синята птица
                      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

donnna написа:
                        за Маса никога няма да забравя, какво беше казал Вилньов - това момче никога не прави две обиколки на пистата по една и съща траектория...не става за СШ туй момче за мен...
                        Абсолютно съгласен и точно това е причината ,много пъти да проявява темпрамент не на място и да губи ценни точки или позиция. Жалко е , но само с желание няма да стане. Преди доста време точно с Алонсо имаха сблъсък и тогава стана ясно, кой от тях има повече хъс за победа.
                        Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                        Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                        http://www.keepfighting.ms

Коментар

2008-a направи много добър сезон. Едва ли без качества стигна до там, просто късмета не беше на негова страна. Имаше два ключови момента - отпадането в последните обиколки в Унгария и загубената победа в Сингапур, но не заради Алонсо и Бриаторе (), а заради механиците в бокса. За мен лично Маса беше много по-добър от Райконен общо за 3-те им години във Ферари.Не може да става сравнение между Алонсо и Маса. В различна лиги са. Странно ми беше колко са много наивниците смятащи, че Алонсо ще е втори пилот във Ферари.

Коментар

profusion написа:
                            2008-a направи много добър сезон. Едва ли без качества стигна до там, просто късмета не беше на негова страна. Имаше два ключови момента - отпадането в последните обиколки в Унгария и загубената победа в Сингапур, но не заради Алонсо и Бриаторе (), а заради механиците в бокса. За мен лично Маса беше много по-добър от Райконен общо за 3-те им години във Ферари.Не може да става сравнение между Алонсо и Маса. В различна лиги са. Странно ми беше колко са много наивниците смятащи, че Алонсо ще е втори пилот във Ферари.
                            Колега нещо не ми е ясно,как така Маса по твоите думи,пилот със качества е стигнал до там да е вечно втори или трети,а Шуми без качества също по думите на много колеги е станал 7 СШ.Повечето колеги го изкараха че е най-некадърния пилот,пилот който знае само да се блъска и да мами,а във същото време е счупил всички съществуващи рекорди.Казвате тук няколко черни за Шумахер моменти,които се броят на пръстите на едната ръка,а през другото време,когато мачкаше наред нищо не казвате.Факт е че само от първото състезание във което Шумахер взе участие след 3 г отсъствие зарителите са се утроили,това говори че е най-добрия.Алонсо,Маса,и другите са подсредствини пилоти,след две,три години когато кариерата им завърши много малко ще се говори за тях.Но за Шумахер ще се говори много,много,много дълго време.Защо ли? ами защото другите имат да подобряват рекорди,малко ще им е трудно но такъв е спорта.http://vbox7.com/play:eab486aeНека хората които го харесват да изгледат това клипче за краля.

Коментар

nai7 написа:
                              а Шуми без качества също по думите на много колеги е станал 7 СШ.
                              Ми, питай колегите, които го твърдят. Аз такова нещо не съм изричал.

Коментар

Формула 1 в Турция

Колеги ,търсия някой от София който иска да гледа формулата в Истанбул ама няма с кой да отиде! демек такав като мен,офертичката на един туроператор с който всяка година ходя е 206 евро,ако има някой желаещ да пише на tori1213@abv.bg

Коментар

Working...
                                X