Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Световен шампион във Формула 1 при пилотите...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Plastex написа:
    Jimy написа:
    Много съм учуден на факта ,че има толкова много фенове на Маса. Аз лично немога да го приема все още на сериозно.
    Много грешиш ако си решил че темата е "На кой сте фен" , колега, въпросът е кой смятаме че ще е шампион. Макар че, нека погледнем състезанията на Маса през сезона, та ако не бяха тия повреди на колата му, досега той щеше да е потрошил всички от бой...
    И КОЛКО повреди имаше в колата му Аз повече от една не изборявам. За сметка на това, Кими поне на 2 пъти му се чупи колата... Единият път при спечелено състезание. Както винаги при него с късмета му...
    She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

агхахахахахаххахахахахахаха, кой е гласувал за Кубица бе?
      Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

gantcho написа:
        И КОЛКО повреди имаше в колата му Аз повече от една не изборявам. За сметка на това, Кими поне на 2 пъти му се чупи колата... Единият път при спечелено състезание. Както винаги при него с късмета му...
        С тая една щеше да е първи в шампионата сега, и тук има още една-http://www.formula1.com/results/season/2008/787/ Както и да е , в момента ферари са по-силните, Хамилтън отстъпва точка по точка, дотук му върви и губи по малко, ако ферари са зад Маса като фаворит ще е по-зле за Хамилтън.
        Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Plastex написа:
          gantcho написа:
          С тая една щеше да е първи в шампионата сега, и тук има още една-http://www.formula1.com/results/season/2008/787/ Както и да е , в момента ферари са по-силните, Хамилтън отстъпва точка по точка, дотук му върви и губи по малко, ако ферари са зад Маса като фаворит ще е по-зле за Хамилтън.
          В Австралия действително имаше повреда на двигателите и на Кими и на Маса, но вече бях забравил за тези повреди, щото те и двамата допуснаха толкова много грешки, че повредите записани като причина за отпадане бяха съвсем формални. То в него състезания Маса летя 2 пъти извън пистата. Кими пък тръгна да изпреварва със студени гуми и той излетя. И да, ако се сметнат тези повреди, на Кими колата му се поврежда повече пъти от на Маса. Но това е без значение.Мен пък ми омръзна Ферари да "стоят" зад някого и да фаворизират единия от пилотите си Аз когато почнах да гледам Ф1 за пръв път бях за Nigel Mansell, после за Alain Prost, Damon Hill, Mika Hakkinen и сега съм за Kimi още откакто постъпи в Макларън. Никога преди не съм бил за Ферари заради фаворизирането на един единствен човек, но не ми се отваря сега тази безкрайна тема. :D Нека по-добрият от двамата победи Хамилтън...

Коментар

Шампион ще е Хамилтън. Миналогодишната титла на Райконен беше чиста случайност, а Маса, макар да ми е симпатичен, няма харизмата на голям шампион. За съжаление любимецът ми Фернандо Алонсо е със слаб автомобил и няма шансове. Бих се радвал да го видя във Ферари.
            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

snake написа:
              За съжаление любимецът ми Фернандо Алонсо е със слаб автомобил и няма шансове. Бих се радвал да го видя във Ферари.
              Стига бе пич... А аз ще спра да гледам Формулата, ако Алонсо мине във Ферари. Тоя кара като бакшиш... спомням си и времето когато стана свтовен шампион, и дигарамите на газ/спирачка по време на състезание. Забелязвал ли си как Шумахер си играеше с педалите... докато в същите завои Алонсо стъпваше с двата крака в/у спирачката... и после ги отместваше в/у газта?Не харесвам Алонсо... и съм на мнение, че Нелсиньо е по-добър от него, и има повече потенциал.
              Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

snake написа:
                За съжаление любимецът ми Фернандо Алонсо е със слаб автомобил и няма шансове. Бих се радвал да го видя във Ферари.
                Ще го гледаш в БМВ догодина.
                Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

nikki_sixx аз също не съм фен на Алонсо,но в никакъв случай не мога да кажа ,че е слаб пилот или пък: " ... кара като бакшиш ... " .Така аз си мисля...в двубоя му със Шумата решаващ фактор особенно 2006 година се оказаха ... ФЕРАРИ. Много жалко ,но това е факт! Алонсо преди още да стане СШ правеше впечатление на много талантлив пилот и според мен е така. Самото човече Алонсо е "друга бира" ,както казват някои колеги. Иначе по темата: въпреки че много фенове негодуват срещу решението за 25секундно наказание за Люис Хамилтън ,аз лично считам че е абсолютно справедливо. Първо заради факта ,че наруши правилника/този начин на преминаване на шикани му е ВЕЧЕ практика/като пресечи шикана и второ изпревари Кими Райконен в момент в който явно има нечестно предимство. Защо е така? Ще се опитам да се аргументирам с малко нестандартно сръвнение: дори в професионалния бокс, когато има нокдаун се оставя време състезателя да се възстанови,разбира се в формула 1 няма нокдаун,но пък си мисля ,че точно в тази ситуация Люис мнооого "смешно" и несериозно се опита да върне предимството си. Ясно се вижда ,че Хамилтън не само не отстъпва ами ускорява заедно с Райконен,разбира се не на пълна газ,но така че да не изостане от СШ дори и на метър. След това има рязко изнасяне в дясно при което Кими или го блъска,или го пропуска,както и стана! Ако Люис беше атакувал по нататък , дори в тази обиколка ,нямаше да се обсъжда поведението му.СШ в момента може да е всеки от тройката, 19 точки за Райконен мисля че не са нещо непостижимо още повече ,че се видя какъв драматичен край може да има иначе едно перфектно състезание за ... даден пилот!!!
                  Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
                  Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
                  http://www.keepfighting.ms

Коментар

Аз, въпреки да съм върл противник на черното момче, мисля, че в случая с това наказание се престараха. Виждаше се, че при първите капки дъжд колата на Райконен стана отчайващо бавна и нестабилна и Хамилтън го подмина, все едно е спрял. Приказките на Маса, че ако вземел шикана, както трябва, никога нямал да го изпревари, са по-скоро отборна дисциплина и куртоазия. Видя се, че и втория път го мина без особени усилия. Това, че Ледения е лабилен психически и се вбеси от изпреварването, е друг въпрос. Да беше се укротил малко и да финишира "на пръсти", както направи Маса, когото всички в началото на сезона обвиняваха, че бил темпераментен, нямал психика и прочие. Трябваше да си оставят победата на Хамилтън - никой не е виновен на Ферари, че като завали дъжд, колата им става на шейна и другите ги подминават. Ако Маса беше минал през бокса и да сложи мокри гуми, за обикколка и половина пак щеше да ги застигне и задмине, както се хлъзгаха отпред. Така че на нашите хора нещо и тактиката им куца. Едно време, в ерата на Шумахер, дори и загубени състезания са били спечелвани, щом завали дъжд.
                    Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Абсолютно съм съгласен с тебе за мнението ти свързано с Ферари!!! Нямат тактика и от много време насам губят ценни точки именно за това. Видяхме какво направи бързия Ник...ми смени гумите пича и ги счупи тези пред него. Още две обиколки ,дори една му трябваше и щеше да задмине и Хамилтън!!! Трябваше и Маса да смени гуми и можеше да спечели без никви грижи!!!Но за наказанието на Хамилтън мисля,че не си прав. Защото не е проблема във самия шикан, проблема е във самото "пропускане" на Кими! Много елементарно и посредствено и по мнооого тъп и глупав начин проиграно. Били му казали, че трябва да пропусне Кими Райконен...да, но според мен избърза със повторното си изпреварване,като се възползва от ситуацията, като цяло! Много са факторите: изненада;разконцентрация;невъзможност за реална преценка от случващото се/дали ще ме пусне-няма ли да ме пусне/ и т.н.

Коментар

Черният е нагъл, спор няма, сигурно имат основания за наказанието - просто се опитвам да разсъждавам безпристрастно в случая, макар да съм един от последните, който ще защитава противниковия отбор, но такава служебна победа не ми се услажда много - нека Маса стане шампион на пистата.
                        Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Когато Райконен стана част от Скудерия Ферари във един вестник излезе статия "Ферари трябва да даде на Кими танк". май са прави
                          uno-1.5i понто 1.2i

Коментар

Приятелю, всички знаем ,чи Кими е най-големия карък в "кервана",т.е. не е нужно да ни сипваш допълнително!!! Лошото е само това ,че докара каръка от Маковете във Ферари иначе е пич и мен ме кефи. Има нещо адски своенравно в него,никой друг не притежава неговото безрасъдство...казвам го в добрия смисъл. Имам чувството, че реши ли нещо сериозно ще го направи,нооо това е ... рядкост. Когато се възхищавах на изявите на Шумата си казвах: ето това е - Кими и Алонсо са пилотите,които се доближават до неговия ентусиазъм... . В момента обаче ми се струва ,че Кими след като дойде при жабарите нещо се размекна...не е същия. Много се кефя на ГАлфонс/извинявай snake/ - мисля си, че той е най добрия пилот в момента. Веднага ще се аргументирам: ми той щом с тая "кошница" успява да влезе в точките значи е гений.Само нещо още искам да споделя: черния освен че е "нагъл" ... /кавичките не са случайни/ е и страшно бърз и талантлив. И за да може някой друг да ме убеди в противното трябва да го бие в състезателна дистанция...жалко ,че Шумата го няма/щеше да му напука канчето,но.../ !!! Много обвинения има по негов адрес...добре ,но нека ви питам: кой му натиска педалите?Ми той самия! Значи знае кво прави,защото след всичко което се изговори по негов адрес/в булгаристан освен всичко съществено се говореше и за: циганин;мангал;брикет ит.н./ той продължава да мачка тея големите...звездите, дето бяха решили ,че Ф1 е "тяхна". Включая и твоя любимец snake,а също и наще момци!

Коментар

Относно наказанието на Хамилтън:1. Във вчерашната официална пресконференция на ФИА 5 интервюирани пилоти са единодушни, че Хамилтън действително е получил незаконно преимущество и това е единствената причина, поради която успя да изпревари на старт-финалната права, която е къса и, по принцип, неудобна за изпреварване.2. Същото становище поддържа и Марк Уебър - председател на асоциацията на пилотите. Във Ф1 неписаното етично правило гласи, че след неправомерно изпреварване, трябва да сдадеш позицията ПОНЕ до следващия завой. А не да изпревариш преди него. Напълно е прав колегата, който казва, че в която и да било друга част на пистата да бе изпреварил, проблем нямаше да има.3. Наказанието бе излишно сурово и опорочи състезанието, да не говорим, че даде победата на някой, който с нищо не я спечели. По-добре да бяха го наказали с 10 места на старта за Монца. Поне според мен.

Коментар

Абе защо няма в отговорите на анкетата Такума Сато... питам аз?
                                Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Working...
                                X