Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Формула 1 - 2009 г. - думи нямам за началото

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Никой ли не гледа вече Ф1....или темата се разводни?Какви дебати имаше преди по тази тема.... дайте да съсредоточим мненията в една тема!

Коментар

Много хазартен ход от страна на Ферари с избора на Бадоер за заместник на Маса. Сега към края на сезона когато трябва да трупат точки за отборно класиране , те де факто се състезават с една кола и пускат на пистата и една "учебна" Шефовете на другите отбори са изумени от решението на Ферари , но се повдигна и въпроса дали и другите тест пилоти са на същото ниво като Бадоер. Другият им тест пилот Марк Жене е по-добър и адаптацията щеше да е по-бърза. По-рано през годината Жене спечели изключително престижното състезание "24-те часа на Льо Ман".
      Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Jimy написа:
        ... Незнам дали е по темата,но няма как да не е...направо съм втрещен и изумен от факта на това ,колко много обезумели, желаещи за изява от кокпита на Ферари, пилоти има ?! Аз не съм сигурен за крайната бройка на кандидатурите, но и аз очаквам да се включа вече...баси! Не разбирам защо например Марк Жене не бива "пуснат" в състезателна дистанция?!
        Както и Atanas71 отбеляза този: Марк Жене беше много по-подходяща фигура от Бадоер. Незнам, но аз този сезон съм го отписъл!!! В мойте очи и настроение, това не е състезание. Може би греша,но "учебен" е не само болида на Бадоер. Всички си се състезават като на тест, дори повечето отбори работят вече по болидите за 2010 година. Керс се оказа изключително находчиво решение, но не и по силите на всички. "По-слабите" отбори дори не успяха да си закупят наготово тази тъй интересна технология...и толкова успешна, за което бат Райко ни направи демонстрация на Спа. Ключа се оказват, въпреки всичките терзания на отборите именно ГУМИТЕ! Мразя Бриджстоун и Екълстоун, защото парите на едните и желанието на другия да ги притежава не допуснаха други производители да участват в Ф1. Много са ми смешни правилата в Ф1...ми то няма такива,т.е. постоянно се изменят според това "как дуФа вятъра"!!! Писна ми от този "опитен" сезон. Чакам истинската надпревара дано Монца ни поднесе истинска такава.
        Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
        Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
        http://www.keepfighting.ms

Коментар

Очаквам на Монца Ферари да са много силни както почити всяка година на тази писта :D Наистина за пилоти на другото Ферари има слухове за Кубица , Фисикела , Алонсо....а защо не и Пикет Пикет е добър избор , караше до скоро , запознат е с правилата и болидите тази година. Ако го вземат на Монца Ферари няма да сбъркат а и ще покаже на Бриаторе че е "изпуснал" добър пилот.
          Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Не бях чувал за Пикет, но защо не?! Нищо не ме учудва вече. Със сигурност обаче Бадоер ТРЯБВА да си стои, като тестер и нищо повече. Свободното Ферари е голям залък, въпреки всичко току-така няма да го поверят на този или онзи. Мисля ,че ще видим и другия тестер да се състезава , а защо не и Шумата...надеждата умира последна Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 !!!

Коментар

Jimy написа:
              Не бях чувал за Пикет, но защо не?! Нищо не ме учудва вече. Със сигурност обаче Бадоер ТРЯБВА да си стои, като тестер и нищо повече. Свободното Ферари е голям залък, въпреки всичко току-така няма да го поверят на този или онзи. Мисля ,че ще видим и другия тестер да се състезава , а защо не и Шумата...надеждата умира последна Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 !!!
              Какво да ти кажа и аз мисля че на някой от последните стартове ще се появи Шумахер :D

Коментар

Всичко е ясно вече: ситния италианец ще се кипри във втория болид на Ферари! Физико дори си направи частно училище за пилоти,ноооо дали е толкова добър ,за да седне в болид на Ферари...ми що да не!!! След като без тая "върхова" технология КЕРС-ито успяха да дишат във врата на бат Райко... . Аз лично нещо не гохаресвам малкото италианче,но пък размерите му може да ни донесът предимство.

Коментар

Бриаторе си отива срамно от Формула 1 http://formula1.sportal.bg/news.php?id=7588

Коментар

Поредната "партенка" а защо ли пък не....Кими се връща в Мак Ларън за да освободи място във Ферари на Алонсо. http://formula1.sportal.bg/news.php?id=7620

Коментар

На нищо не се учудвам вече...последните два месеца бяха доста ненормални. Вече навикнахме, май! А за Хейки какво се говори? Сигурно ще кара за Рено, разбира се ако се спасят от изгонване. Ха ... това пък каква бомба е,нямам думи. И всичко е с крайна точка: Ферари. Преди години Бриаторе беше на гребена на вълната с доста нетрадиционни решения,докато беше в Бенетон. Шумахер въпреки ,че спечели именно с него първата си титла ,също и загуби доста точки ,заради именно тези решения на Бриаторе. Разделиха се и Шумата дойде на Маранело...сега ситуацията е почти аналогична. Алонсо стана шампион с Бриатори и Рено,но този първият май ще го поднесе на тепсия на италианците. Ще е странно да видим Алонсо и Шумахер в един и същи отбор.

Коментар

Алонсо също е бил повикан на разпит , по твърдения на Пикет младши Алонсо е знаел за това как ще се разиграят нещата на пистата. http://formula1.sportal.bg/news.php?id=7619

Коментар

Jimy написа:
                          На нищо не се учудвам вече...последните два месеца бяха доста ненормални. Вече навикнахме, май! А за Хейки какво се говори? Сигурно ще кара за Рено, разбира се ако се спасят от изгонване. Ха ... това пък каква бомба е,нямам думи. И всичко е с крайна точка: Ферари. Преди години Бриаторе беше на гребена на вълната с доста нетрадиционни решения,докато беше в Бенетон. Шумахер въпреки ,че спечели именно с него първата си титла ,също и загуби доста точки ,заради именно тези решения на Бриаторе. Разделиха се и Шумата дойде на Маранело...сега ситуацията е почти аналогична. Алонсо стана шампион с Бриатори и Рено,но този първият май ще го поднесе на тепсия на италианците. Ще е странно да видим Алонсо и Шумахер в един и същи отбор.
                          Днес ФИА наказа Рено условно , а Бриаторе доживотно няма право да работи във Формула 1

Коментар

" ... думи нямам за началото ... " ... да ама какво ще кажете за края му?! " От тима на Ферари официално обявиха, че двукратният световен шампион Фернандо Алонсо ще замени Кими Райконен в тима от 2010 година. След като вече няколко месеца световните медии спекулират с преминаването на испанеца в Скудерията, сега е ясно, че той ще подпише тригодишен договор с "Черните кончета". "Много сме горди да приветстваме в нашия отбор един истински шампион, който е демонстрирал невероятния си талант със спечелването на две световни титли досега в кариерата си", се казва в официално съобщение на Ферари.Очакванията са, че това развитие на нещата почти сигурно ще означава завръщане на Кими Райконен в бившия му тим Макларън, където ще бъде съотборник на Люис Хамилтън. Финландецът спечели световната титла още в първата година след пристигането си във Ферари, но след по-слабото му представяне след това ще напуснe тима една година преди изтичане на договора му."Разбира се, бихме желали да благодарим на Кими за всичко, което е направил за времето си във Ферари. В първата си година тук спечели титлата, влезе в историята на Ферари и игра важна роля в спечелването на титлата при конструкторите през 2007 и 2008 година. Дори в тежък сезон като този сега, той демонстрира своя талант с добри резултати, включително и страхотна победа на "Спа" и аз съм сигурен, че ще изживеем още приятни емоции с него в трите състезния до края на сезона", коментира шефът на тима Стефано Доменикали " източник: http://formula1.sportal.bg/news.php?id=7718Това развитие на пилотските рокади се очакваше много отдавна, но лично на мен не ми се нрави. ГАлфонс е голям талант и "калитко" ,дано ме разберете правилно. В Макларън нямаше успех по простата причина, че се появи в най-лошия момент ... златното яйце трябваше да върне вложените средства, а един двукратен СШ няма как да пренебрегне егото си! Със сигурност Алонсо ще е много бърз с Ферари и това ще стресне всички. Обаче за мен е интересно с колко куфара дойде Кими на Маранело и с колко ще си тръгне...! Въпреки ,че бат Райко е от "вечния враг" аз му симпатизирам и му желая късмет с новият му стар отбор. Дано и Фердо да оправдае очакванията НИ!!! п.п. бахти края майна...какво ли ще стане в езон 2010 ...

Коментар

Jimy написа:
                              " ... думи нямам за началото ... " ... да ама какво ще кажете за края му?! " От тима на Ферари официално обявиха, че двукратният световен шампион Фернандо Алонсо ще замени Кими Райконен в тима от 2010 година. След като вече няколко месеца световните медии спекулират с преминаването на испанеца в Скудерията, сега е ясно, че той ще подпише тригодишен договор с "Черните кончета". "Много сме горди да приветстваме в нашия отбор един истински шампион, който е демонстрирал невероятния си талант със спечелването на две световни титли досега в кариерата си", се казва в официално съобщение на Ферари.Очакванията са, че това развитие на нещата почти сигурно ще означава завръщане на Кими Райконен в бившия му тим Макларън, където ще бъде съотборник на Люис Хамилтън. Финландецът спечели световната титла още в първата година след пристигането си във Ферари, но след по-слабото му представяне след това ще напуснe тима една година преди изтичане на договора му."Разбира се, бихме желали да благодарим на Кими за всичко, което е направил за времето си във Ферари. В първата си година тук спечели титлата, влезе в историята на Ферари и игра важна роля в спечелването на титлата при конструкторите през 2007 и 2008 година. Дори в тежък сезон като този сега, той демонстрира своя талант с добри резултати, включително и страхотна победа на "Спа" и аз съм сигурен, че ще изживеем още приятни емоции с него в трите състезния до края на сезона", коментира шефът на тима Стефано Доменикали " източник: http://formula1.sportal.bg/news.php?id=7718Това развитие на пилотските рокади се очакваше много отдавна, но лично на мен не ми се нрави. ГАлфонс е голям талант и "калитко" ,дано ме разберете правилно. В Макларън нямаше успех по простата причина, че се появи в най-лошия момент ... златното яйце трябваше да върне вложените средства, а един двукратен СШ няма как да пренебрегне егото си! Със сигурност Алонсо ще е много бърз с Ферари и това ще стресне всички. Обаче за мен е интересно с колко куфара дойде Кими на Маранело и с колко ще си тръгне...! Въпреки ,че бат Райко е от "вечния враг" аз му симпатизирам и му желая късмет с новият му стар отбор. Дано и Фердо да оправдае очакванията НИ!!! п.п. бахти края майна...какво ли ще стане в сезон 2010 ...
                              Ще бъде много интересен и се надявам Ферари да направят добра кола през новия сезон. В края на август започнаха разработките , дано е имало защо толкова рано да почнат :D

Коментар

Браво на новият световен шампион Дженсън Бътън!!! Един наистина много добър пилот ,получил шанс най-после да докаже на какво е способен. Разбира се болида му беше най-добрия през този сезон, но все пак без да наеш как да се възползваш от него няма как да стане.БРАВО НА РОС БРАУН! Невероятен отбор създаден от невероятен човек. Наистина съжелявам,че ни напусна ,но пък какво направи...евала! Браво!

Коментар

Working...
                                X