Нека уточним - правиш маневра, престояваш се ... и някакъв отзад се наденва в багажника ти.това е случай от моята практика, а маневрата е на магистрала. Престрояването от средна в крайна лява лента.Та какво се получава - идва катаджията и отсъжда.виновен е този който се движел направо в крайната лява лента, защото не е спазвал предимството и се е движил с несъобразена скорост.Оня дето се изнася бавно от средната лента без да се огледа в крайна сметка е правият.Ударът след като е фронтално в задницата на престрояващият се - виновен е бързакът в лявата лента.Ако е бил страничен, тогава чак е виновен този дето се престроява. Изблъсквал демек.Факт.Акта отнесохме ние, дето се движехме направо и в нашата си лента, а пловдивското БМВ дето се престрояваше без мигач и без да погледне в огледалото - по живо, по здраво.Та ... кой на кого налитал на бой?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Неделя вечер
Collapse
X
-
абе точно пък на мотористите все автомобилистите са им виновни. няма да казваме как карат със 140-150 в града, как на малки улички в квартала минават със 100, как минават по цариградско/ако не са го променили е забранено за мотори/, как не си включват фара. настигаш някой, поглеждаш в огледалото, сменяш от 5 на 4 и тръгваш да го минаваш- 1 сек. време. обаче състезателя те настигнал вече щото кара с 200 по сливница. изглежда всички тряа да сме селяни и тоя слезе ли при такава ситуация бъркаш зад седалката, вадиш щангата и да става мелето. то друг начин има ли?Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Stilo написа:Акта отнесохме ниеBravo 1.6 16v
Коментар
-
chris написа:Stilo написа:Акта отнесохме ние
Коментар
-
Бате още двайсе такива случАЯ може да си разкажем...но докато на светофар колите едвам се движат с 15/20км мотористите ми минават в средата с 50/60 нема оправдание. Все едно някой пешеходец ХОП от нищото да изкочи през някоя кола от бордиура без зебра аз ще съм виновен пак нали...ае молявисе от 100 мотора в тая софия 90 карат с превишена скорост
Коментар
-
bscsystem написа:Бате още двайсе такива случАЯ може да си разкажем...но докато на светофар колите едвам се движат с 15/20км мотористите ми минават в средата с 50/60 нема оправдание. Все едно някой пешеходец ХОП от нищото да изкочи през някоя кола от бордиура без зебра аз ще съм виновен пак нали...ае молявисе от 100 мотора в тая софия 90 карат с превишена скоростex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
Abarth. написа:bscsystem написа:Бате още двайсе такива случАЯ може да си разкажем...но докато на светофар колите едвам се движат с 15/20км мотористите ми минават в средата с 50/60 нема оправдание. Все едно някой пешеходец ХОП от нищото да изкочи през някоя кола от бордиура без зебра аз ще съм виновен пак нали...ае молявисе от 100 мотора в тая софия 90 карат с превишена скорост
Коментар
-
ми така и коли и мотори и колела ще карат с превишена скорост докато не се промени ограничението и на някой хора стилът на каране(никой не искам да засягам),най спокойно градско може да се направи 70км/ч,квартално 50, и ако тъ**те пешеходци използават зебри,светофари,подлези и третоари то няма да има проблеми,както и шофьорите да спират на ЧЕРВЕНО на пешеходен светофар,а не да се поогледат и газ-но това май никога няма да стане
Коментар
-
ми явно караш много бързо колата си, аз съм от спокойните шофиори и до сега не си спомням да съм задминал мотор освен спряли е може и да съм, но смятай щом не си спомням... За сметка на това мене са ме задминавали с такива скорости на какви ли не места, вече като чуя мотор да ръмжи ме е страх да погледна в огледалото хващам волана и се моля нищо да не стане. Аз не съм на Тодор със сиерата щото май само той може да си позволи да се бяга с мотористи.Виждам те че си с мотор и ти за това и говориш така, но е малко безмислено да ги приравняваме към нормалните шофиори...просто защото не са! Все едно да си купиш бмв 300 коня и да го караш бавно...айде стига сме спорили всеки знае как карат мотористите. Лошото е, че и аз съм чувал как газарията топли ама поне да не ми се правят на нинжи да чупят стъкла и т.н. нека да си карат с 1000 ако искат ...
Коментар
-
bscsystem написа:ми явно караш много бързо колата си, аз съм от спокойните шофиори и до сега не си спомням да съм задминал мотор освен спряли е може и да съм, но смятай щом не си спомням... За сметка на това мене са ме задминавали с такива скорости на какви ли не места, вече като чуя мотор да ръмжи ме е страх да погледна в огледалото хващам волана и се моля нищо да не стане. Аз не съм на Тодор със сиерата щото май само той може да си позволи да се бяга с мотористи.Виждам те че си с мотор и ти за това и говориш така, но е малко безмислено да ги приравняваме към нормалните шофиори...просто защото не са! Все едно да си купиш бмв 300 коня и да го караш бавно...айде стига сме спорили всеки знае как карат мотористите. Лошото е, че и аз съм чувал как газарията топли ама поне да не ми се правят на нинжи да чупят стъкла и т.н. нека да си карат с 1000 ако искат ...ex'Fiat Tipo | ex'Lancia Dedra 2.0 | ex'Alfa 155 1.7TS | ex'98 Lancia Dedra 1.9td SW | ex'ALFA 164 2.0TS | ex'Lancia Delta 1.6i | ex'Fiat Coupe 1.8 16V VFD | ex'Fiat Bravo 2.0 20V HGT
Коментар
-
Абе и аз никога не съм засичал моторист, даже винаги ги пазя, въпроса е в тва, че не всички шофьори са дастатъчно отракани и мотористите тва не го осъзнават. И мой приятел така загина щото некъв правил обратен завой.Трябва не само ние да ви пазим, пазете се и вие бе хора - не карайте така лудоBravo 1.6 16v
Коментар
-
Абе има ли значение кой е виновен като стане катастрофа с мотор. Важното е, че неминуемо го отнася човека с мотора. За тва такива приказки от рода на "трябва да ги трепем ли?" според мен са излишни. Никой не е тръгнал да гази нарочно моторист. Просто каквото и да стане ясно е кой ще пострада. Има и друга истина - ако моторите се карат с нормална скорост шансът при ПТП за моториста е много по-голям. Каквото и който да говори доста голяма част от мотористите карат много ненормално. Правилата се наушават нон стоп и при едни и същи ситуации с мотор и с кола винаги последствията при участие на мотор са по-големи. За това не е въпроса да се ограничат случаите на засичане на мотори или подбни, защото те не са теденциялно насочени към мотористите, а въпроса е да им се влее в главите на рейсърчетата на мотори, че от цялата работа ЕДИНСТВЕНО ТЕ ще страдат. А това за спазването на правилата е една друга и много обширна тема, която скоро време няма да има развитие. Така, че момчета с моторите ПАЗЕТЕ СЕ, защото има всякакви лоши шофьори, които могат да ви отнесат. Срещу тях няма оправия. Поне вие сами намалете риска да стане нещо.FIAT BRAVO 1.6 16V
Коментар
-
pakumba написа:абе точно пък на мотористите все автомобилистите са им виновни. няма да казваме как карат със 140-150 в града, как на малки улички в квартала минават със 100, как минават по цариградско/ако не са го променили е забранено за мотори/, как не си включват фара. настигаш някой, поглеждаш в огледалото, сменяш от 5 на 4 и тръгваш да го минаваш- 1 сек. време. обаче състезателя те настигнал вече щото кара с 200 по сливница. изглежда всички тряа да сме селяни и тоя слезе ли при такава ситуация бъркаш зад седалката, вадиш щангата и да става мелето. то друг начин има ли?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар