Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Казус със Застраховател

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Казус със Застраховател

    Здравейте колеги,позволете ми да опиша ситуация в която попаднах последните дни е ад за мен...Всеки един от нас би могъл да е потърпевш..На 18.10.2008 г. претърпях леко ПТП с един Фолцваген Пасат, където аз си бях виновен. Лошо няма, поех си отговорноста и си платих глобата в КАТ. По време на ПТП-то имах ГО към Застрахователят "Х" и я изплащах на вноски.Преди 1 седмица получавам съобщение в пощенската си кутия от Софийски градски съд, че съм длъжник по образувано гражданско дело и да заповядам в 2 седмичен срок на ул. Драган Цанков № 6 да си получа призовката и запозная с документите по делото. В противен случай Решението на съда влизало в сила. Отивам аз на 13.12.2011. и получавам призовката с документите. Оказва се, че в Решението Застрахователят "Y" предявява претенции към мен, че им дължа сумата от 2000лв, която те били платили като щета на Пасата, плюс сумата от 36лв за някаква административна такса, плюс сумата от 200лв за адвокатски хонорар по делото. Ако не платя сумата в 2 седмичен срок или не обжалвам Решението влизало в сила.Позволиха ми да погледна документацията към делото. В досието бяха приложени разписка от адвокат за сумата от 200лв, разписка за административната такса от 36лв както и искането на Застрахователят "Y" с претенциите им към мен. Това което ме втрещи, е че в мотивите си като основание на исканията си, е че по време на събитието не съм имал Гражданска отговорност и за това парите си ги търсят от мен. Както казах по-горе, тогава имах застраховка към Застрахователят "X". Гражданската отговорност тогава е направена на 29.08.2008г и съм предплатил такса за 3 месеца и е била валидна до 29.11.2008. Реално погледното, към датата на възникване на ПТП-то съм имал актуална ГО. След това имам дупка за около 2 седмици...вероятно тогава съм се позабавил със срока за плащането или е имало по добри финансови условия...знам ли...не помня вече и съм подписал нова застраховка от 13.12.2008 отново при Застрахователят "X" за пълна година. Както и да е, факт е че съм имал застраховка към момента на ПТП-то. В случая съм потърпевш, защото по този въпрос трябва да си се разберат застрахователите.Аз си го обяснявам по следния начин. След като Застрахователят "Y" са отишли с фактурата за разходите при Застрахователят ми "X", а това вероятно е станало след като съм подписал новата полица, там са се направили на интересни и са им казали, че не съм имал застраховка за тогавашния период..Какво бихте ме посъветвали да направя? Безпорно, ще внеса възраженията си в даденият ми срок от съда, но как да ,,подсиля

    #2
    Застрахователя ти Х също трябва да има полица която е длъжен да пази дори и след като изтече срокът.
    Fiat punto 2001г. 1.9DS 60hp 4.9/100 , 4.4/100

    Коментар


      #3
      Ако към деня на събитието не си имал валидна гражданска отговорност полицаите е трябвало това да го отбележат в протокола. А пък те са видяли че имаш гражданска отговорност. И мисля че в протокола трябва да са написали към кого е.
      Bravo 1.6 / 16

      Коментар


        #4
        Направих справка през сайта на "Гаранционен фонд". Там си чукваш номера на колата и ти дава пълно инфо за минал периоди кога и къде си имал застраховка. В справката се вижда съвсем ясно че към дадената дата съм имал валидна застраховка. Вчера подадох и молба в КАТ да ми издадат копие от акта. В акта също трябва да е отразена застраховката...Само че ще трябва да чакам 1 месец. При всички случаи ще обжалвам. Не съм сигурен дали Застрахователят "Х" ще ми издаде дупликат на застраховката.

        Коментар


          #5
          Здравейте,Работя като експерт ликвидация на МПС в застрахователна компания и съм готов да помогна със съвети на всички, които имат въпроси.Колега в твоя случай разбирам, че полицата ти е на разсрочени вноски.Погледни си хубаво полицата и ми кажи на коя дата ти се пада падежа по поредната вноска и датата на ПТП-то.В случея, ако разликата е 15 дни то полицата ти се прекратява и си с невалидна ГО.Следващата дължима вноска платил ли си я?
          Bravo 1.4 sx 12V

          Коментар

          Working...
          X