Пичове, днес - нормален работен ден, малко натоварен. След работа се прибирам с колата и съм усилил до края едно дърто парче на Аксепт. На кръстовището на циркова площадка спирам на червено и съм втора кола. Светва зелено и тоя пред мен не тръгва. Аз му "напомних" с клаксона да тръгва (помислих, че се е заблял). Бе направо си го освирках като пернишки гоуфаджия - какво да крия. В тоя момент профуча линейка с включена сирена, на която тъкмо й е светнало червеното (а за нас вече е зелено). Чак тогава разбрах що нашия не е потеглил. Аз го настигнах и изравнявайки се с него му махнах с ръка за извинение. Подминавайки го му премигнах с аварийките.Сега си мисля, как пича пред мен ми е спасил живота. Ако бях първа кола и бях потеглил при светването на зеления сигнал - линейката направо си ме отнасяше, кат’ циганин цветен телевизор и нямаше да напиша тоя пост.Та така - признах пред целия форум каква щях да я свърша (кучето на нивата) което не означава че е половин вина.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Признат грях - дали е половин грях?
Collapse
X
-
Ами колега ... респект за това че намираш сили да си признаеш грешката и да споделиш. Може някой друг да попадне в подобна ситуация и да се сети че имаше нещо писано по тоя въпрос във форума.Лично аз отдавна съм се отказал да отмествам / подкарвам / ругая колите пред мен със клаксона. Пробвал съм естествено и съм видял че не е това начинът.Убедил съм се че ако човекът пред мен не тръгва сигурно има причина - заблеян, не му влиза първата скорост, гасне му двигателя, закъснял пешеходец пред буса пред мен който аз не го виждам, млад и ошашавен шофьор/ка ... причини колкото искаш. И да изпусна зеленото - много важно.Изчаквам го най-спокойно, така и на мен ми е спокойно. Гледам по възможност с поведението си да създавам комфорт на околните и не очаквам реципрочно поведение от тях.Bravo 1.6 / 16
Коментар
-
Толерантен си достатъчно щом си пуснал тази тема. Показваш, че си мислещ човек, който преосмисля постъпките и решенията си и си прави изводи от тях. Де да бяха повече хора като теб. Но имам и един въпрос - ако я нямаше линейката, а просто човека не е тръгвал щото например не може да включи на скорост, как щеше да реагираш?Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар