Здравейте!В дилема съм. Чакам застрахователя на виновния при ПТП да ми изплати обезщетение по ГО. Миналата седмица мина външния и вътрешния оглед. Всичко мина ок, само установиха, че на приблизително същото място е имало някакъв стар удар, който не е оправен изцяло, но монтьорът каза, че въпреки това са писали част от щетите от стария удар, че са от настоящия. Т.е. по-добре за мен, би трябвало да е по-голямо обезщетението.Днес обаче получих много странно обаждане от този, който правеше огледа. Пита ме дали съм оправила вече колата, докъде е стигнал ремонта.. Аз му казах, че още е в сервиза и се поинтересувах защо пита. Той ми отговори "Ами интересува ме колко ще ви излезе, за да можем да ви компенсираме по-добре."
По гласа му ми се стори, че не е съвсем искрен и премълчава нещо.. Аз му казах приблизителната истинска сума, която знам, но и че ще се обадя да питам за окончателната и ще му звънна утре. Доколкото разбрах, за коли над 10 години се смятат по някакви таблици частите и се намаля от цената на нова част заради овехтялост. В сервиза ми казаха, че ако сметнат и от стария удар някои щети би трябвало да ми изплатят около 1000 лв сметнато по тези таблици, а ремонтът реално ще ми излезе по-евтино - към 600. Възможно ли е сумата сметната по таблиците да излиза дори повече от 1000 и така се опитват да минат по-тънко?Според вас струва ли си да настоявам да се смятат щетите както си му е реда или да се съглася, ако искат да ми изплатят сумата, която съм платила за ремонта и да им кажа нещо от сорта на 600-700? Все пак четох разни оплаквания във форуми, че на други хора са им изплащали едва 50-60 % от това, което им е струвал ремонта, но може би става въпрос за по-скъпи коли и по-големи щети..Какво мислите?

Коментар