Здравейте!Имал ли е някой подобна случка - да бъде ударен и виновният шофьор да избяга?? Кажете ми дали да се надявам да получа някакво обезщетение за щетите от ГО-то на виновния или да започвам да си оправям колата сама..Докато си карах миналия петък късно следобяд, колата, която беше на 10тина метра пред мен, започна да намаля рязко, накрая даде ляв мигач и спря да изчака нарещното движение, за да завие в паркинга на някаква индустриална сграда. Наистина спря доста рязко, но с по-рязко убиване на скоростта и аз успях да спра на 1-2 метра от него сравнително културно, без суркане на гуми, за да го изчакам да завие. Секунда-две след като спрях погледнах в огледалото за задно виждане и видях как към мен се е засилила друга кола, която едва ли ще успее да спре.. Колите в насрещното тъкмо бяха свършили и този пред мен започна да прави левия завой, аз се опитах да тръгна по най-бързия възможен начин, но онзи отзад все пак ме нацели.. Слезнахме от колите, онзи започна да ми вика как можело да спирам така рязко. Аз му обясних, че този пред мен е спрял рязко. Започна да ми обяснява как онзи отпред бил виновен. Аз му намекнах, че онзи може да има вина, но в случая той е също е виновен. Тогава ме изкара мен виновна - не съм била спазвала дистанция! Казах му че трябва да викнем КАТ, той пак заяви, че не бил виновен и бързал, качи се на колата и си тръгна. Записах му номера.Обадих се в КАТ, дойде патрулка, казаха ми че няма смисъл да стоя там, щом единия шофьор е избягал и ме пратиха да подавам жалба в районното. След като написах всичко, което трябва там, ми казаха, че ще във вторник ще се занимават със случая от КАТ и да чакам тогава да ми се обадят да давам пак обяснения. Стана вторник, никой не се обади.. на края на деня звънях в КАТ, където ми обясниха, че случая не бил за тях, а за районното. На следващия ден звънях в районното откъдето ми дадоха телефон на някакъв от КАТ, който трябвало да се занимава с тези случаи. Никой не вдигна. Затова звъннах пак на дежурния в КАТ, който отново ми каза, че нямало те да се занимават, а районното.
Пак звънях в районното, откъдето най-накрая разбрах, че телефона, който са ми дали е на служител на КАТ, но който стои в районното. Продължих да звъня на този телефон, но никой не вдигна.Много ме притеснява, че след толкова време онзи ще си е оправил вече щетите и когато го намерят - ни лук ял, ни лук мирисал!!
А нямам преки свидетели на катастрофата. Говорих с едни работници на строеж, който беше на 50-100 м от мястото, които казаха, че само са ни видели как след това се караме.. но те не са го видели отдалече, едва ли са запомнили колата, пък камо ли него..Моля ви, кажете ми имали ли сте такъв случай? Как е възможно някой да причини ПТП, да си тръгне и полицията да каже "Ще го търсим през работен ден." Не е ли престъпление да си тръгнеш от местопроизшествоето, преди да е дошла патрулка и да е съставила протокол??

Коментар