http://dnevnik.bg/bulgaria/2010/01/0...la_be_mitnica/ Тази история обикаля яко из фейсбук-а (поне аз оттам я научих). Не е забавна, но е много интересна
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Освобождаване на стока от митница!
Collapse
X
-
Да пусна едни бързи напътствия за Митница Пловдив.Всичко започва с бележка от пощата,че имате "Малък пакет",което ви кара да мислите,че стоката е дошла.Отивате в съответната пощенска станция(предполага се ,че найй-близката до вашият адрес)Там получавате писмо,в което Митници Пловдив Ви кани на ул."Иван Вазов" за да вземете вашата пратка.Съответно там ви изпращат на "Кукленско шосе".И сега започва майтапа.На входа двама доста смешни охранители ви спират и питат "Къде?",естествено вие не знаете къде точно трябва да отидете и отговаряте "Незнам."Качвате се на втория етаж в дясно.От там отивате на първия етаж за декларация за EORI код.Изпращат ви в Сектор 2.Там в един кабинет стоят 3-ма души,които са седнали на бюрата,вместо на столовете(нямат никаква работа).ЧУК-ЧУК.Никой не отговаря от вътре.Стоите около 30-40 мин в коридора,след което някой отваря за да отиде до тоалетната "Вие за какво чакате",отговорът е "За сверяване на данните". "Изчакайте тук". Сверката става за точно 3 мин.От там ви изпращат в някой от ксероксите,намиращи се на около 200 метра от сградата.Връщате се.Искат да напишете на копието на личната карта "Вярно с оригинала".Отивате в Сектор 1,етаж 3.Давате декларацията,която има печат от "заетите" си колеги.Докато чакатеможете да отидете в някоя митническа агенция да ви подготвят документите и дискетата(без да вписват EORI).Връщате се в Сектор 1,етаж 3 и с взетите документи слизате на етаж 1.Почуквате на вратата и чакате.От там получавате 1 подпис и се връщате в митническата агенция(150-200 метра от сградата).След като документите са попълнени,се връщате за незнам кой път в Сектор 1.Давате документите си.Чакате 40-50 мин.Ако случайно се заядат за стойността на стоката,започва едно ровене из интернет.Докато успеете да обявите един РУС ГЛУПАК с дълга коса,че сте дали толкова пари,колкото сте написали в декларацията.Щом всичко е ок,отивате до банката внасяте си таксите,връщате се в Сектор 1 етаж 2 и чакате.Казват ви честито,и ви изпращат на "Иван Вазов" да си вземете колетчето.Плащате 4 лв и задължително отваряте пакета,за да няма изчезнали вещи.Успех на всички.Само за протокола искам да отбележа,че от Иван Вазов ме изпратиха до митница.Там ми казаха,че няма нужда да плащам нищо(след 2 часа чакане) и ме изпращат отново на Иван Вазов.Там започва един луд скандал,защо не съм си платил.Звънят се телефони до тяхните колеги в митница,аз взимам телефона и ми казват да се върна до митницата.Там въпросния РУС ГЛУПАК ме връща пак на Иван Вазов,защото не трябва да плащам.ПИтам сигурен ли е,защото часът е около 16:00 (пощата и митницата работят до 17:00),да бил сигурен.Отивам наа Иван Вазов БЕСЕН.ииии....познайте...........изпращат ме до МИТНИЦА ПЛОВДИВ.Направо откачих,исках да ги удуша.На следващия ден Пак до митница и най-накрая взех прослувутият пакет. Като време отделих 1 работен ден (9:30 до 17:00) и още няколко часа (9:00 до 14:00).Предупреждавам ви,че нищо няма да постигнете с разправии.Въоръжете се с търпение и отново УСПЕХ.П.С. Забравих да спомена,че през цялото време колата ми стоя на платен паркинг,защото общинска охрана дебне.Фиат Браво 1.6 16V 103к.с. (на газ)
Fiat Bravo 1.4 T Jet 120 bhp
Коментар
-
Преди месец и половина си внесох от Швейцария един мотопед и няколко дни прекарах в митницата, докато го освободя. Едни те пращат в митница Горубляне, други те връщат в Столична миница или към митницата на летището и се въртиш, въртиш........ Едните ти казват попълни това, колегите им ме питат защо съм попълнил това, като е трябвало друго......... Документите ми бяха изрядни, но за всеки един намериха нещо да се заядат, само за да се протакат нещата. Така че търпение :Dпреди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
Ей тва е тъпата, насрана, българска бюрокращина и т.нар. държавна администрация. Пълни неграмотници, които нищо не разбират от работата си, нищо не правят по цял ден и като отидеш да ти свършат някаква работа, за което взимат пари от НАС за техните заплати, те гледат все едно си им изял десерта. То едно самочувствие, то едни бавни движения. Нарочно те оставят да почакаш 30-40 минути, не защото имат работа нещастните утрепки, ами да ти припомнят хубаво, че те са властта, ти зависиш от тях, да не забравиш, че си в България. Същите нещастни мърши са и в КАТ и в общините и навсякъде що се нарича държавна администрация. Едни и същи лелки, т.е. баби те размотават и пишат 6 думи в минута и ти идва да ги изкараш през гишето и да ги удушиш. Мечтая за реформата в администрацията. Да уволнят половината и да има книга за оплаквания. При 10 оплаквания от клиенти за определен период от време - предупреждение. При още 10 - уволнение. Не може 20 човека да са се оплакали от теб, да кажем за 2 седмици, и да не си виновен. Да не говорим, че излизат в отпуск и не си го пишат, трупат по стотици дни платен отпуск, което е реално после пари за тях. Надменни и некомпетентни. С по 4-5 почивки на ден по 20-30 минути. Като се сетя за тях побеснявам.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Като го чете човек, изглежда потресаващо. Стига да е истина. Гледах интервюто с потърпевшия по Нова телевизия и не бих приел всичко написано за 100 % достоверно.Колкото до приказките за чиновниците, на които "им плащаме" заплатите, ами това е валидно за всяка сфера: от нашите пари мудните банкови служители си получават заплатите, от моите пари храни децата си намръщения "майстор" и т.н. Абе зависи кой от коя страна на барикадата е в момента и кои са му удобни за плюене . И чиновниците са хора, и те плащат данъци и осигуровки.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
style34 написа:Ей тва е тъпата, насрана, българска бюрокращина и т.нар. държавна администрация. Пълни неграмотници, които нищо не разбират от работата си, нищо не правят по цял ден и като отидеш да ти свършат някаква работа, за което взимат пари от НАС за техните заплати, те гледат все едно си им изял десерта..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
mnpenchev
Malone написа:style34 написа:Ей тва е тъпата, насрана, българска бюрокращина и т.нар. държавна администрация. Пълни неграмотници, които нищо не разбират от работата си, нищо не правят по цял ден и като отидеш да ти свършат някаква работа, за което взимат пари от НАС за техните заплати, те гледат все едно си им изял десерта.
Коментар
-
Malone написа:style34 написа:Ей тва е тъпата, насрана, българска бюрокращина и т.нар. държавна администрация. Пълни неграмотници, които нищо не разбират от работата си, нищо не правят по цял ден и като отидеш да ти свършат някаква работа, за което взимат пари от НАС за техните заплати, те гледат все едно си им изял десерта.Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD, 16V m-jet '04
Ex Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD '04; Ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD '01; Ex Fiat Coupe 2.0 '95; Ex Fiat Tipo 1.6 i.e. '93; Ex Fiat 131 Mirafiori 1.4 i.e. '82; Ex Opel Vectra C 1.9 CDTI '05 Elegance, Automatic
Коментар
-
snake написа:от нашите пари мудните банкови служители си получават заплатите, от моите пари храни децата си намръщения "майстор" и т.н. Абе зависи кой от коя страна на барикадата е в момента и кои са му удобни за плюене . И чиновниците са хора, и те плащат данъци и осигуровки.Malone написа:.............The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
style34 написа:snake написа:от нашите пари мудните банкови служители си получават заплатите, от моите пари храни децата си намръщения "майстор" и т.н. Абе зависи кой от коя страна на барикадата е в момента и кои са му удобни за плюене . И чиновниците са хора, и те плащат данъци и осигуровки.style34 написа:Пълни неграмотници, които нищо не разбират от работата си, нищо не правят по цял ден и като отидеш да ти свършат някаква работа, за което взимат пари от НАС за техните заплати, те гледат все едно си им изял десерта.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:Най-ниско платените и съответно най-слабо мотивирани служители. Чакай от хора с 280 лв. заплата отношение и компетентност... Каквато държавата, такива и служителите и учрежденията й. Макар че кадърни, компетентни и съвестни хора има навсякъде. Така че не поставяй всички под един знаменател.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
По отношение на банките и съответното разкатаване имам пресен случай от днес.Днес ходих до данъчното в Сливен, за да уреждам мои си работи.На излизане видях една бивша колежка, и решихме да пием кафе, след като плти някакви здравни осигуровки.ОК.Тя беше минала през НАП и й оставаше да внесе дължимата сума в банковия клон на Уникредит в сградата на данъчното. Опашка от поне 20 човека.Работи само ЕДНО гише.На всичко отгоре, празни платежни, каквито всеки трябва да попълни, се дават лично от служителката, която едновременно вписва в компютъра платежните със скорост ЕДИН удар по клавиш на всеки 2 секунди, брои пари и раздава празни бланки.Има още 2 гишета, които НИКОГА не са работили. Служителката естествено беше изнервена, защото не може да отиде до тоалетната от толкова работа (разбирам я напълно). Като наближи време за обедната й почивка, започна пък да се изнервя опашката...Познати случки. Не ми е ясно защо не доведат още 2 служителки, да работят трите гишета и всичко да става от бързо по-бързо...Предложих вариант да отидем в друг клон на банката и да платим там, но колежката вика "чакала съм 2 часа, ще почакам още малко" (имаше 2 човека само пред нея).Та така. Може заплатите да не им ги плащаме ние (да бе да, а 3-те лева такса превод за какво са?), но по манталитет навсякъде сме едни и същи.Българин седне ли зад бюро - става страшно.
Коментар
-
Immortal написа:По отношение на банките и съответното разкатаване имам пресен случай от днес.Днес ходих до данъчното в Сливен, за да уреждам мои си работи.На излизане видях една бивша колежка, и решихме да пием кафе, след като плти някакви здравни осигуровки.ОК.Тя беше минала през НАП и й оставаше да внесе дължимата сума в банковия клон на Уникредит в сградата на данъчното. Опашка от поне 20 човека.Работи само ЕДНО гише.На всичко отгоре, празни платежни, каквито всеки трябва да попълни, се дават лично от служителката, която едновременно вписва в компютъра платежните със скорост ЕДИН удар по клавиш на всеки 2 секунди, брои пари и раздава празни бланки.Има още 2 гишета, които НИКОГА не са работили. Служителката естествено беше изнервена, защото не може да отиде до тоалетната от толкова работа (разбирам я напълно). Като наближи време за обедната й почивка, започна пък да се изнервя опашката...Познати случки. Не ми е ясно защо не доведат още 2 служителки, да работят трите гишета и всичко да става от бързо по-бързо...Предложих вариант да отидем в друг клон на банката и да платим там, но колежката вика "чакала съм 2 часа, ще почакам още малко" (имаше 2 човека само пред нея).Та така. Може заплатите да не им ги плащаме ние (да бе да, а 3-те лева такса превод за какво са?), но по манталитет навсякъде сме едни и същи.Българин седне ли зад бюро - става страшно.The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар