Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

За малко да си отиде един човечец....

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

За малко да си отиде един човечец....

Днес към 22 часа вечерта се прибирах към нас. Движех се в банишора посока от затвора към пазара (през разклона където са салатите Кенар). Светеше ми зелено и дадох малко газ за да пресека булеварда. Движех се с около 50-60 километра. Както пресичам булеварда и навлизам в еднопосочната улица, пред колата ми изкача пешеходец измежду паркиралите от дясно коли. Не стига че беше вечер пък и той беше облечен в тъмни дрехи, да не говорим че като се е мушнал между паркираните коли шанса да го видя беше нулев. Веднага скочих на спирачките но ... колата не спира моментално. Човека като ме видя побягна и това го спаси. Просто незнам дали колата щеше да спре навреме.... Няма да ви разправям за возещите се на задната седалка какво беше. Спрях колата и го усвирих с клаксона, след което тръгнах и си продължих. А като се замисля какво можеше да се случи..... радвам се само че никой не пострада защото за вина в този случай не може да се говори. На всеки се случва да се заплесне.... . Ами ако аз се бях зазяпал някъде??Опичайте си акъла. Пешеходците вечер не се виждат и изкачат от всевъзможни места.ПП: Имам си църковна свещичка, когато спрях вместо да го усвиря трябваше да сваля прозореца и да му я подаря, да запали една за здраве! Пак казвам, радвам се че никой не пострада!!
    Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP
    -------------------------------------
    1f Y0u C4N rE4D Th1S, i7 1s t1Me T0 7uRn 0FF Y0Ur PC 4Nd Ge7 Life!

Годината беше 99 лятото, аз пишман шофьор, от няколко месеца имах книжка. Взех на баща ми колата - пежо 205, качих една мацка да я водя на кафе, приказваме си, карам аз и на една тясна уличка паркирани коли от 2те страни, едвам се разинават 2 коли, намалих малко и в същия момент виждам как две деца на по 3 максимум 4 години изкачат на няма и 2 метра пред колата. Скочих на спирачките и спрях, на може би няколко сантиметра от тях. Останах вцепенен няколко секунди, както и те, за момент усетих как ръцете ми държат решетките в затвора, изпотих се и почервенях като рак, нямах сили да изляза от колата и да разбия главата на майка им, която стоеше наблизо и стана свидетел на случката, просто ги изчаках да се върнат при нея, теглих и една майна и потеглих. Но до ден днешен си ми е като обица на ухото.

Коментар

Не винаги като блъснеш пешеходец ти си виновен. Ужасно е и дано на никой не му се случва, но ако караш примерно по Цариградско с разрешените 80 км/ч и някой малоумен реши да пресича и ти скочи пред колата, ти с какво си виновен? Цял живот ще ти е пред очите, но в крайна сметка какво можеш да направиш в такава ситуация?
      The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

И аз имах подобно преживяване преди повече от 10 години. Тогава карах един москвич и бях в Казанлък, понеже не го познавам добре града, се замотах по някакви малки улички в търсене на пътя към Габрово. По улицата имаше спряни коли от двете страни и аз карам съвсем бавно и се оглеждам къде да завия и в този момент периферно виждам фигура която пресича пред мен, заковах сигурно почти на място, понеже карах бавно. Оказа се един старец с бастунче и незнайно колко добро зрение, бях спрял на по-малко от метър от него, но той дори не се обърна да види колата, а си продължи съвсем бавно да си пресича.

Коментар

Зимата и вечер е гадно - повечето са винаги в тъмни дрехи и се забелязват трудно.
          Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
          Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
          Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

peho написа:
            И аз имах подобно преживяване преди повече от 10 години. Тогава карах един москвич и бях в Казанлък, понеже не го познавам добре града, се замотах по някакви малки улички в търсене на пътя към Габрово. По улицата имаше спряни коли от двете страни и аз карам съвсем бавно и се оглеждам къде да завия и в този момент периферно виждам фигура която пресича пред мен, заковах сигурно почти на място, понеже карах бавно. Оказа се един старец с бастунче и незнайно колко добро зрение, бях спрял на по-малко от метър от него, но той дори не се обърна да види колата, а си продължи съвсем бавно да си пресича.
            Аз имам наблюдение, че като че ли в Казанлък е обичай пенсионерите да се спрат насред улицата и там да си приказват. Веднъж даже двама - всеки с велосипед - се бяха спрели на средата, като двата велосипеда бяха един срещу друг, ама напречно на улицата като врати на портал. Двамцата бяха много учудени, като им свирнах и отправих въпросителен поглед, какво правят насред улицата.
            Fiat Marea Weekend 1,6 16V

Коментар

Преди време си чаках на една спирка и една баба с торби (клише) пресича. Един пич набива спирачки пред нея, и наду клаксона. Бабта дори не си направи труда да се обърне да види кой и свири... .
              Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP
              -------------------------------------
              1f Y0u C4N rE4D Th1S, i7 1s t1Me T0 7uRn 0FF Y0Ur PC 4Nd Ge7 Life!

Коментар

По тоя начин ми изскочи преди години една майка с количка, и по-точно изпречи количката пред колата, нали ги знаете кукувиците как правят. Само това че карам винаги безусловно с под 50 в града спаси живота на детето. А аз треперих две седмици след това.

Коментар

style34 написа:
                  Не винаги като блъснеш пешеходец ти си виновен. Ужасно е и дано на никой не му се случва, но ако караш примерно по Цариградско с разрешените 80 км/ч и някой малоумен реши да пресича и ти скочи пред колата, ти с какво си виновен? Цял живот ще ти е пред очите, но в крайна сметка какво можеш да направиш в такава ситуация?
                  Да пази господ да не се случва на никой. Ще те одерат жив адвокатите и ще караш с акта поне 2 години.
                  Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

Книжката ми е дадоха миналата година края на Януари. Понавъртях доста километри от тогава, просто работата ми е такава нонстоп на пътя, и най-пресният случай, който остана най-фрапиращ за мен се случи в Понеделник сутринта. Та въпросната сутрин около 06:50 сутринта вали дъжд като изведро, аз съм със служебната кола Шкода Фабия, без АБС, никакви екстри дори хидравлика няма, единствено нови зимни гуми т’ва и е екстрата. Заедно с една от нашите служителки пътуваме посока Метро 2 (Пловдив) и на светофарите, на църквата "Св. Петка" гледам остават 15 секунди зелена светлина, карах с около 60км/ч учудващо нормално за мен, и изведнъж изкочи една жена, около 45 годишна, със чадърче, облечена в зелена медицинска престилка (абе общо взето облеклото на медицински работник) и тичаше да пресича (15 метра понагоре е поликлиниката ДКЦ 1), айде едни спирачки, едно въртене на волана, абе на сантиметри от нея..... И ако е бях ударил какво правим? Че тя дори не се обърна да види какво стана, кой натисна клаксона, кой наби спирачките.... Никакво ама никакво чувство за самосъхранение... ами ако е бях ударил или ако беше завършило всичко трагично? Заради нейното лекомислие аз в затвора........................
                    MB 280 S W108 67' - pickUp
                    MB 450 SEL 6.9 W116 75' - RESTORATION
                    ex.VWPOLO6N1 95'; Fiat Bravo 1.8 GT 95'
                    Now : private - MB 230 CE Sportline W124 89' - Black Dream
                    office - Skoda Fabia HTP 1.2 04' - Blue Kid

Коментар

Мен ми се случи подобно нещо преди няколко години. Прибирам се от училище(бях 12 клас) и минавам през "кръговото" на 4-ти километър, влизам от локалното на Цариградско посока Горубляне, изчаках да минат колите, който се движеха в кръговото и се включвам в движението, пускам десния мигач защото исках да излезна към Окръжна болница, още преди да стигна до пешеходната пътека виждам, че преминава един дядо видимо на около 70 години, но без бастун - здрав старец, почнах да наближавам пътеката, и преценявам че ще мина през нея когато стареца вече се е качил на бордюра и няма да създам никаква опасност, не съм карал бързо с около 40км/ч, на 9-10м от пешеходната пътека на стареца му оставаха точно около 30-40см да се качи на левия бордюр, точно когато предницата ми настъпваше пешеходната пътека стареца се обърна и се метна пред колата с рязко навъртане на волана надясно се качих на десния бордюр и като по чудо не уцелих дебелия стълб за електричеството.Плюх си в пазвата, защото много се уплаших, и като се успокоих си дадох сметка че дори и да не си виновен с нищо на пътя някой може да те насмете и ти да плащаш за глупостта или грешките на другите....Дядо ми (40 години шофьор на тежкотоварен автомобил) ми каза: "Когато караш кола с единия крак си в гроба, а с другия в затвора"..... средно положения няма!Внимавайте много по улиците колеги, защото е опасно....
                      Bravo 1.2 16v, ноември 1999г.
                      Polo 1.0, юли 1997г.

Коментар

Working...
                      X