Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Странните изобретения на Никола Тесла

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Странните изобретения на Никола Тесла

Сръбският изобретател с американско гражданство Никола Тесла е един от най-ярките и ексцентрични умове, родени на нашата планета. Учените са категорични за него в оценките си, че е допринесъл безкрайно много за развитието на технологиите и на човечеството като цяло. Обвиняван понякога за луд, неговите странни изобретения и идеи били като магнит за учените от водещи университети в цели 13 страни. Никола Тесла днес е синоним на технологията на безпроводното предаване на електроенергията и спомен за опита за управление на времето с двата уникални проекта

Тесла е най-великият ум на всички времена когато говорим за сложен математически анализ, теоретична електротехника и физика, няма такъв "ИЗРОД". Той е работел основно в областта на променливият ток, резонанс, електрически разряди в газови среди и друго по-незначителни направления. На него дължим всички съвременно което ни заобикаля. Бих казал ПОКЛОН пред него
    coupe 1,8 16V

Коментар

При демонстрацията на свободно пренасяне на енергия, шефа на електрическата компания го попитал къде да сложи електомера, след като няма жици. Повечето му изобретения са щели да съсипят една или друга сфера в индустрията, за това и са му подпалили лабораторията. Жалко, че тази тайнствена кутийка, която е захранвала колата му е изчезнала безследно, един ден като свъши всичкия нефт съм сигурен, че ще се появи от някъде Ето една интересна статияhttp://www.imadrugpat.org/free_energy.html

Коментар

mnpenchev написа:
        При демонстрацията на свободно пренасяне на енергия, шефа на електрическата компания го попитал къде да сложи електомера, след като няма жици. Повечето му изобретения са щели да съсипят една или друга сфера в индустрията, за това и са му подпалили лабораторията. Жалко, че тази тайнствена кутийка, която е захранвала колата му е изчезнала безследно, един ден като свъши всичкия нефт съм сигурен, че ще се появи от някъде Ето една интересна статияhttp://www.imadrugpat.org/free_energy.html
        В момента мога да потвърдя че на тази тайнствена кутийка, има запазена схема на електрониката вътре, макар и непълна по отношение на стойностите на елементите и един приятел физик работи по нея. Аз в началото го гледах не сериозно и почти го бях сметнал за леко откачен, но после след като се запознах с работата му по феномена Тесла, си промених мнението. При него видях толкова много материали и изследвания на знаменития изобретател, че и сега се чудя откъде ги е изровил и събрал. Няма да споменавам имена...
        Fiat Marea TD100

Коментар

Много от горните писания са само слухове Всъщност Тесла умира през 1943 год, на 87 години, в крайна бедност.Едва ли е участвал в секретен проект на военните по същото време А и този проект е също като Зона 51 - само във фантастичните филми и непотвърдените слухове. За Филаделфия проджект говоря.

Коментар

И на мен малко ми изглежда като приказка.

Коментар

За експеримента филаделфия знам че корабът е бил омотан в проводници (така помня). Целта е била да се достигне радарна невидимост. Но когато пуснали експеримента в действие, нещата се оплескали.... . А телепортирането и пътуването в времето е плод на човешките фантазии.
              Fiat Bravo 1.9 JTD 105 HP
              -------------------------------------
              1f Y0u C4N rE4D Th1S, i7 1s t1Me T0 7uRn 0FF Y0Ur PC 4Nd Ge7 Life!

Коментар

Working...