...нещо хич не ми върви тази година. Дано се изтъркаля по-бързо, че.....Историята е следната. Онзи ден тръгнах рано-рано от Габрово за София. Малко след Севлиево, на баира се залепих зад един ТИР и се влачих ли влачих зад него. Беше тъмно, лека мъгла, мокро.....рисковано за изпреварване. Следваше дълъг и овален десен завой, след който знаех че има дълга права, удобна за изпреварване. Тъкмо се изнасях, за да погледна дали мога да изпреваря и забелязах, че ТИР-а пусна десния мигач.....газ колкото мога, че гадно - хем тъмно, хем мъгливо...а и при мокър път знаете как гумите на ТИР-овете хвърлят вода. Не забелязах фарове и дадох газ до дупка......движех се може би с около 100-110, почти по средата на ТИР-а, когато буквално за стотни от секундата видях вляво от мен конската глава. Всичко стана за секунди, никакво време за реакция. Усетих страхотен удар, колата започна да се носи и клати, с десният калник отпред се закачих в ТИР-а, но успях да я закрепя тая кола. В миг зацепих, че съм в насрещното все още, минах на четвърта и с газ до дупка се изнесох пред ТИР-а. Успях след около километър да спра в отбивка и да огледам колата.Резултата се вижда по-долу на снимките. Имам няколко вдлънатини, които не се забелязват. Носещата рамка на огледалото е изкривена и горният ъгъл се е забил набътре. Стъклото ми се отваря и затваря трудно. Пораженията по боята са чак до задният капак. Ситни дребни дупчици, предполагам от стъклата. В дясно отпред имам ужулване, от ТИР-а при поднасянето. Почти нямам реален спомен от случката, защото всичко стана буквално за секунди. Беше тъмно / между 5.30 - 6 сутринта / и мокро. Незнам какво е станало с кончето, предполагам, че не съм го убил, но като гледам как е изтръгнато огледалото, здраво съм го святнал по главата. Не ми се мисли, какво щеше да стане, ако кончето беше 30 см по в платното, но......отделен въпрос е какво прави кон на платното.Знам само, че както ми казват всички, имал съм уникален късмет.....Ето и снимките:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Блъснах кон...
Collapse
X
-
Явор МитевЕтикети: –
-
Пали свещ колега. Добре, че така си се разминал. И умната ей по празниците сега внимавайте !"Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
Явор Митев
tomazo написа:и как разбра ,че е кон ?? и на коня нямаше ездач егати хората ,блъскате ,гледати си колите и се оплаквате във форумите Ебати тира на баира с 110 и ебати изпреварването .
Коментар
-
Авео написа:tomazo написа:и как разбра ,че е кон ?? и на коня нямаше ездач егати хората ,блъскате ,гледати си колите и се оплаквате във форумите Ебати тира на баира с 110 и ебати изпреварването .фиатче Браво 2.0
Коментар
-
Явор Митев
tomazo написа:нищо ,ама ядосах се ...защо не се върна да видиш какво е станало ??
Коментар
-
Авео написа:tomazo написа:нищо ,ама ядосах се ...защо не се върна да видиш какво е станало ??фиатче Браво 2.0
Коментар
-
Явор Митев
Прав си, не се върнах да видя какво е станало с коня. Самият участък беше такъв, че имаше отбивка километър-два след мястото. Кон беше - имаше грива...Ездач нямаше, както и каруца...вероятно някой ги е шитнал преди мен...Изпреварих ТИР-а след баира, както пояснявам по-горе...на дълъг прав равен участък. Не виждам какво странно има и в изпреварването на един ТИР, нито пък в скоростта. Бях с колата, не с тротинетката...И вземи оправи цинизмите горе.Благодаря ти за загрижеността и за:....егати хората....
Коментар
-
Принципно е доказано ,че в съзнанието си човек може да проктира това ,което му е угодно да вижда Мисля ,че беше редно да се върнеш до местопроизшествието .Ако беше някой на 18 ,нямаше да се хабя да пиша ,но мнението ми за теб ,е че си отговорен и разумен човек .p.s.ще пооправя "цинизмите " , но мен лично би ме глождило отвътре ,нааай -малко заради кончетофиатче Браво 2.0
Коментар
-
Яворе, седни и яж и пий до нова година, не ходи никъде освен на църква, изчакай да мине тая година, че нещо не ти спори с колите през 2008, продай и тая и започни на чисто през 2009 г.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
Хахаха, колега то това не е за смях, обаче така ме напуши като прочетох:"Незнам какво е станало с кончето, предполагам, че не съм го убил, но като гледам как е изтръгнато огледалото, здраво съм го святнал по главата."Иначе сега сериозно, виж опиши го като паркинг щета, ако имаш застраховка поне боята да ти платят.Уникален късмет си извадил, ако го беше нацепил по-добре, може би щеше да се окажеш под тира Така че ходи да ти пребаят и почерпи приятели и роднини за твое здраве!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар