Е , ето историята: седим си в еврофутбола, и си пием по едно "пиене" и влиза Тошо-счетоводителя , видимо подпийнал, и решава че ще почерпи всички по "едно пиене", а на себе си - голямо уиски с някво безалкохолно, и пакетче ядки.Взима пиенето, сяда на масата, "наздраве" , това-онова.... И изведнъж влиза жена му, видимо бясна, зачервена, със стиснати зъби ... средно-геометрично от тези трите:
И застава до тошо, а той изобщо не я видя, и си пийва. И онази му вика: Ставай и веднага към вкъщи!!! А тошо се обръща бавно от позиция "наведен над масата" до позиция "гледам назад и нагоре през дясното рамо" , и с лека пиянска усмивка поглежда жена си, а ние - 4 човека -
и чакаме да видим. А онази мацка вече пушеше през ушите , и вика "Не ме гледай а тръгвай!" и стиска зъби. И тамън тошо да промълви нещо, тя вика "ставай веднага бе, ти какво искаш - по бързата процедура ли да стане?" , ние чакаме всеки момент да му изплющи един як шамар, и да паднеме от столовете от смях, а той - "е ху’у’о де, ча’ай си изпия уискито" На което тя вече щеше да се пръсне от злоба и от яд, хвана му чашата и му я изля зад бара в мивката. Пълна чаша марково уиски беше! И мацето се връща и го гледа с присвити очи, и му вика "АЙДЕ ВЕДНАГА!!!" а тошо - " мии... пичо’е, айде, аз ше тръгвам.... наздраве и ше се видиме утре.." , а пък жена му - "Ше се ви’ите вие.... лека нощ момчета!"около 12-13 човека в еврото стоят мигат на парцали, гледат и не вярват на ушите си!!! А на наш’та маса, 4 човека в един глас: "ако до’е жена ми и така ми каже е тука пред сички.... баце.... направо я почвам с шутове и през вратата!" Предста’ате ли си ? Познавате ли такива хора? И изобщо вие как бихте постъпили на мястото на тошо? Веднъж мойта приятелка ми каза "айде да си тръгваме" и аз и казах "ей я е вратата, ето ти ключове, аз пия бира!" И от тогава не ми казва кога да си тръгвам когато съм отишъл да пия бира с приятели. Написах тази история, заради 2-та поста в "бисери" - за мъжете и жените, и се сетих за това.

Коментар