Та колеги по принцип по това време на годината не ходя по планините но ми се наложи миналата седмица. Трябваше да отида до вилата на родителите ми, която се намира в Стара Планина - село Батулия. Там имам около 2,5км. катерене. Пътя покрит в сняг - казвам си добре. Да ама не. От долу яка кал, размекнало се от слънцето. Както и да е с поднасяне на места, с боксуване по малко почти успях да се кача, докато не стигнах до най-гадното място точно преди нашия двор. Е тези 20 метра нямаха изкачване - сняг + кал. А на този баир си пробоксувам и лятно време. Но защо всъщност ви разказвам това? Ами до там беше стигнала само още една панда4х4 но от старите модели - доста коли бяха останали по-надолу. Един RAV само беше изкачил заветния хълм но с вериги на задните колела. На мойта скромна количка вериги от зад не рискувам да слагам, защото разтоянието м/у гумата и подкалниците е много малко(имам в предвид в хоризонталния участък). Металната кора, с която е защитен мотора ме спасява вече няколко пъти. :D Та ако някой иска да се сдобива с подобен автомобил, мога смело да заява че си заслужава. Не е вседеход но някои от големите му отстъпват, колкото и да не им харесва на колегите от off-road форума.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Неможах да изкача последните 20 метра
Collapse
Реклама
Collapse