Оня ден направих голяма глупост - тръгвам и стигам тука до едно място на което въртат автобусите. На това място, автобуса от 2 ленти за движение, завива наляво и леко се изнася в насрещното. А от дясната му страна - спряла кола, да си чака нещо. И аз в първия момент си стоя и си чакам рейса да се махне, ама той много се забави. И в един момент реших че има място и ще мина м/у двамата. Съответно тръгвам и стигам до м/у двамата , наляво плътно съм до рейса, останаха около 2 пръста място от огледалото до него. На дясно..... ОГЛЕДАЛА! половин ширина на огледало не ми достигна за да мина. И тамън правя маневрата "отваряне на прозорец и прибиране на дясно огледало" когато рейса тръгва и прави относително остър ляв завой. В тоя момент си викам "ееее разгеле" , когато изведнъж неприятна мисъл нахлу в главата ми: Задницата на рейса се изнася! Въпросът вече беше колко...... Затворих очи и зачаках удара и вътрешно се псувах. Тук май се казва "Стори ми се цяла вечност"? Господ здраве да им дава на тези които са го измислили този рейс по-добре от трамваите - Там където му беше най-външната част от ламарините, от там мина и най-издадената част на задницата - на 2 пръста от огледалото ми! Пълен ляв за да избегна онази кола отдясно, газ, втора, трета, девета бърза..... Къв е извода от цялата работа? - Правете дадена маневра само когато предварително сте напълно убедени че ще стане, а ако сте несигурни - по-добре изчакайте! Не знам защо но когато допусна грешка при шофиране, както сега, после цял ден го мисля. За съжаление често грешките при шофиране са непоправими.....
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Голяма глупост - за малко автобуса да ме "събере"
Collapse
X
-
бих казал браво на шофьора на рейса - те си знаят че задницата им се изнася настрани и така взимат завоя че да е минимално това изнасяне.Иначе аз специално като попадна в някаква такава ситуация и си викам "защо да се мушкам, не че няма да мина, ама защо, до 1-2 мин ще стане раздвижване и ще мина" и като цяло избягвам да се мушкам, както и понякога заставам така че да не може някой друг да се измушка точно с цел да не ме удари - всякакви ги има.Audi 1.8S златен талон
-
Не е бил Икарус иначе щеше да си за сериозен ремонт!Карах една служебна Опел Омега преди години и имах поне половин метър от автобуса който беше до мен на светофар. Неговата колона тръгна първа и той тръгна да си завива - задницата се изнесе, аз нямаше къде да се преместя и като се започна едно стържене задна врата, шофйорска врата, огледало и малко калник - 850 лева щети плати застрахователя. КАТ каза много ми е неприятно да пиша актове на Градкия транспорт (защото имат една юристка ...) ама тук ще пиша. Водача на автобуса е длъжен да се увери че няма да причини ПТП преди да предприеме маневрата! Водача си загуби премията за тази година!Е твоя случай не е баш така ама си извадил късмет!F31 BMW 320d
Коментар
-
Абсолютно късмет, добре че наистина не беше икарус, че на тях задния мост както им завива, задницата ме отнасяше 1000 %. Повече няма да правя такива глупости. Аз не знам и тогава защо го направих това... уж за да се направа на шафьор , че си знам габаритите и мога да се завра в тясното.... Е така си ги знам, че трябваше да ме събере, за да не се права на интересен друг път!!!А иначе и аз винаги така гледам да застана че или да може да се мине покрай мен свободно, или пък изобщо да не може, за да не тръгне някой да се завира и да ми свали огледалата.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар