На племенника ми са му съставили акт за изтекла винетка. Случая е следния - кара си колата към къщи и го спират полицаи. Документи, триъгълници, аптечки - всичко изрядно. Минава единия полицаи отпред и следва "Вие знаете ли че ви е изтекла винетката?""Разбира се че знам, но нали карам в София, където винетки не се искат" - отговаря племенника. - Това няма значение. След като е изтекла, значи е трябвало да я свалите от стъклото и по чл.Х, т.Y, ал.Z ви съставяме АКТ за "подвеждане на контролните органи" и отнемане на еди-колко си точки. Племенникът помислил че се майтапят и си казал - това не може да бъде. Да, ама не. Написали му акт и утре отива да си го вземе от КАТ. Значи поуката е че има точка от ЗДП, по която могат да ви глобят, ако на стъклото ви има дори ЕДНА НЕВАЛИДНА ВИНЕТКА!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Отлепи старата винетка!!!
Collapse
X
-
Аз това отдавна го разправям на познати и приятели, ама никой не ми вярва, или по-скоро никой не вярва, че полицаите ще се заяждат дотолкова. Очевидно съм бил прав.А иначе ето точките от закона:чл.100, ал.4.(2) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г.) Водачът на моторно пътно превозно средство е длъжен да постави валиден винетен стикер за платена винетна такса съгласно чл. 10, ал. 2 от Закона за пътищата в долния десен ъгъл на предното стъкло на моторното пътно превозно средство при движение по републиканските пътища и да премахва незабавно винетния стикер след изтичането на неговата валидност.Чл.179 (3) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г.) Водач, който управлява пътно превозно средство по републиканските пътища, за което не е заплатена съответната винетна такса по чл. 10, ал. 2 от Закона за пътищата , или управлява пътно превозно средство, на което е поставен невалиден винетен стикер или винетен стикер с изтекъл срок, се наказва с глоба, както следва:1. при управление на пътно превозно средство, предназначено за превоз на товари с над 2 (две) оси, на състав от пътни превозни средства, както и на пътните превозни средства по чл. 10а, ал. 6, т. 3, 4 и 5 от Закона за пътищата с над 2 (две) оси - 1000 лв.; 2. при управление на пътно превозно средство, предназначено за превоз на пътници с повече от 8 (осем) места за сядане, без мястото на водача, или на пътно превозно средство, предназначено за превоз на товари с 2 (две) оси, както и на пътните превозни средства по чл. 10а, ал. 6, т. 3, 4 и 5 от Закона за пътищата с 2 (две) оси или на теглещо ремарке, за което не е платена отделна винетна такса - 500 лв.;3. при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 места, без мястото на водача - 200 лв.;4. при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 или по-малко места с мястото на водача - 100 лв.Честито на печелившите!
-
Преди се чудех за какво хората си слагат лепенка "среден пръст" на колите. Е в тоя случай не е излишна!!!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Executer написа:Преди се чудех за какво хората си слагат лепенка "среден пръст" на колите. Е в тоя случай не е излишна!!!Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
AlBundy написа:Това е начина да не се кара с изтекли винетки. А как хубаво се лепят с медНали няма наказание за залепена с мед винетка, че ние тук с една годишна на 5 коли караме
VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Immortal написа:Аз това отдавна го разправям на познати и приятели, ама никой не ми вярва, или по-скоро никой не вярва, че полицаите ще се заяждат дотолкова. Очевидно съм бил прав.А иначе ето точките от закона:чл.100, ал.4.(2) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г.) Водачът на моторно пътно превозно средство е длъжен да постави валиден винетен стикер за платена винетна такса съгласно чл. 10, ал. 2 от Закона за пътищата в долния десен ъгъл на предното стъкло на моторното пътно превозно средство при движение по републиканските пътища и да премахва незабавно винетния стикер след изтичането на неговата валидност.Чл.179 (3) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г.) Водач, който управлява пътно превозно средство по републиканските пътища, за което не е заплатена съответната винетна такса по чл. 10, ал. 2 от Закона за пътищата , [b]или ...Честито на печелившите!
Коментар
-
Stilo написа:Е улиците в града не са ли Републикански. Може би са КМЕТСКИVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
Immortal написа:чл.100, ал.4.(2) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г.) Водачът на моторно пътно превозно средство е длъжен да постави валиден винетен стикер за платена винетна такса съгласно чл. 10, ал. 2 от Закона за пътищата в долния десен ъгъл на предното стъкло на моторното пътно превозно средство при движение по републиканските пътища и да премахва незабавно винетния стикер след изтичането на неговата валидност.Чл.179 (3) (Нова - ДВ, бр. 6 от 2004 г.) Водач, който управлява пътно превозно средство по републиканските пътища, за което не е заплатена съответната винетна такса по чл. 10, ал. 2 от Закона за пътищата , или управлява пътно превозно средство, на което е поставен невалиден винетен стикер или винетен стикер с изтекъл срок, се наказва с глоба, както следва:1. при управление на пътно превозно средство, предназначено за превоз на товари с над 2 (две) оси, на състав от пътни превозни средства, както и на пътните превозни средства по чл. 10а, ал. 6, т. 3, 4 и 5 от Закона за пътищата с над 2 (две) оси - 1000 лв.; 2. при управление на пътно превозно средство, предназначено за превоз на пътници с повече от 8 (осем) места за сядане, без мястото на водача, или на пътно превозно средство, предназначено за превоз на товари с 2 (две) оси, както и на пътните превозни средства по чл. 10а, ал. 6, т. 3, 4 и 5 от Закона за пътищата с 2 (две) оси или на теглещо ремарке, за което не е платена отделна винетна такса - 500 лв.;3. при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 места, без мястото на водача - 200 лв.;4. при управление на пътно превозно средство за превоз на пътници с 8 или по-малко места с мястото на водача - 100 лв.
Коментар
-
Immortal написа:Не ме карайте да тълкувам закона, има си юристи за тая работа. Аз съм инженер.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
според мин най-простото тълкуване е че трябва да се махне след като изтече срока, ама нали все извъртяни неща пишат и от там различни тълкувания.В случая куката е решил да спази закона така както го разбира, но дали е прав или не съда мое да каже.А междудругото в закона има още един куп други интересни нещицаAudi 1.8S златен талон
Коментар
-
kiro_of_the_day написа:Immortal написа:Не ме карайте да тълкувам закона, има си юристи за тая работа. Аз съм инженер.Fiat Brava 1,6 16v '96, Fobos
Коментар
-
deadairplane
Реклама
Collapse
Коментар