Преди малко се прибрах от пътуване в провинцията. Нагледах се на всякакви произшествия (кон след удар влязъл в кабината на баничарка, ремарке с кола отгоре, откачило се от теглича на бус преработен на автовоз, и др.) но най-накрая - едно безумие, което ме изкара извън нерви. На магистралата на Витиня, един с Audi 80, се залепи зад мен на дистанция от половин метър... При това карам с разрешената за участъка скорост от 130 км/ч. Понеже изпреварвах дълга колона от автомобили по баира, няма къде да отбия и си карам, но тоя напира отзад все едно съм длъжен да се хвърля през мантинелата в насрещното, за да му сторя път. През прозореца му дадох знак, да увеличи дистанцията от мен, че ако се наложи да спря по някаква причина (някой от колоната може да реши да изпреварва и той) да има време да реагира, а не за ми се забие в багажника. Тоя обаче продължава да ми е отзад. Аз в огледалото за обратно виждане не му виждам не фаровете, а и предния капак - толкова е близо. Включих на 4-та и му избягах напред... но по нанадолнището идва пак зад мен, при скорост от вече 170-180 и пак така - плътно в багажника ми. При тази скорост вероятно се сещате че аз пак съм в лявата лента (всъщност не съм я и напускал) - и съответно изпреварвам коли от натоварения трафик. И така до Долни Богров, където вече ограничението си е 60 км/ч. Намалявам, защото там в такива дни седят полицаи, а оня отзад ми присветква. Причерня ми - натиснах 1-2 пъти спирачки да се освести, че има по-дълъг спирачен път от мен, като вторият път почти спрях, а тоя от зор почти се беше залепил за предното си стъкло. Но циганина явно си бе наумил да се самоубива (не ми се рискуваше задната ми броня) и след като се освободи дясната лента, си дадох мигач и го пускам напред да си троши главата - тоя минава пред мен и почва да ме затиска в мантинелата. Намалих и го оставих да си търси смъртта сам... с неговия кошник. Знам че това повечето от вас ще кажат "такива ситуации са ежедневие", но какво правите когато някой ви се е залепил в багажника на непростимо малка дистанция? На тали ако нещо стане, той ще си го отнесе от закона, но аз не мога заради такива да си рискувам бронята и задницата...А сега ме чака 5-килограмов СОМ!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
За любителите на ненормално малката дистанция
Collapse
X
-
AlBundy написа:Следващия път просто се прибери в дясно и го пусни да мине. Може да не е добър като тозиFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
В Турция има едно хубаво правило и тук го използват този който е отзад е виновен! Да кажа ако брат ми не ви се е похвалил го удариха отзад той си беше виновен (според мен) щото много рязко е набил спирачка, само че онзи е отзад и той е виновен! Та ако ви се случи внимавайте вие да не сте отзад че не е добре имаме ограничен брой точки в талона :D>>> PUNTO POWER - HGT<<<
Коментар
-
В такива случаи (и на мен ми се случват доста често) правя следното, и то ВИНАГИ работи:Тъй като винаги карам на фарове, включвам за кратко фаровете за мъгла. На Темпрата са от двете страни и всички си мислят че натискам спирачка. Следва натискане на спирачка от тяхна страна, при което аз си се отдалечавам. Ако е както казваш, на магистралата - при първа възможност го пускам да мине напред. Но това със светлините за мъгла не му се разминава де.
Коментар
-
//// написа:Аз пък имам един здрав теглич отзад... да видим дали радиатора му е по-здрав!Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа://// написа:Аз пък имам един здрав теглич отзад... да видим дали радиатора му е по-здрав!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар