Емблематичен ключар, навсякъде е за пример!!! Оригиналното форматиране - запазено. Обърнете внимание на последните 2 реда.
pl4 8rp написа:
По принцип аз за тази година изминалата съм обезвъздушавал поне 4 пъти по няколко различни начина.-с маркуч в буркан със спирачна течност.-отвивам пробката и на самотек за 10-на секунди.-Пробвах и със спринцовка да набутвам.-и без нищо,само отвивам и колкото изкара и затягам ,докато помощника задържа педала долу.-и 1-2 нестандартни,на които е по-добре да не обръщаме внимание сега.Процедурата поне по два пъти на пробка или докато съм убеден,че няма нищо,демек въздух.За каанчето пълниш дотолкова,че като завиеш капачката с поплавъка да не прелее.Той ако ти е забутано малко по-надолу там отзад не се вижда маркера "Макс".Аз така правя и няма проблем.С една голяма спринцовка с маркучле слагам капачката леко открехната и допълвам по малко и така.За мекия педал-при мен съм сигурен ,че е така заради луфта м/у накладката и диска.Потъва малко,за да го обере.Не са се напаснали още,бати и ментетата.Първоначално ме дразнеше,сега вече съм му свикнал и не ми прави впечетление.Иначе никога не ми е изправяла косата,защото съм умерен шофьор и не се вкарвам в ситуации.При теб има голяма вероятност след няколко дневно внимателно спиране в градски условия да се оправи,което си е норамлно. Макар вече да ми е писнало да се занимавам ,да свалям и да смазвам,да припилвам и още сто други работи,които очевидно не помагат хич пак ще погледна.Проблема просто дойде извднъж.Да се неначуди човек как по едно и също време и четерите накладки ще решат да се спекат,както и четирите водача и двете бутала или двата маркуча да се запушат или двата кръга да дефектират? При спиране няма тресене,няма занасяне,джантите не загряват от задържане.А накладките седят като конус.Не са идеално успоредни на диска.За една година мислех,че ще се напаснат,да се поизтърка долната част и да стане равно навсякъде,но уви.На техническия преглед преди месец всичко си беше ток и жица на валовете.Утре пак ще рагзлобя да огледам,ама кво ще видя повече от миналия път не се знае.Към Оги:за усукването-имам предвид,че ако ти седиш отвън пред диска и апарата,а аз натискам спирачката при запален двигател,ще забележиш как апарата се прибира към полуоската с няколко милиметра,при отпускане на педала се връща и така.Това го споменавам поради това,че не знам нормално ли е или не.Дефакто се упражнява нужното усилие в/у накладките ,но те не лягат плътно по диска.И за 6-7К не се оправят.Айде предишните накладки бяха твърди,а тези са уж меки ,а няма и фин слой феродо полепнал по джантите.От спортна злоба ще ги сваля утре пак и ще направя някоя снимка при възможност,да не би аз да изпускам нещо,а някое по-набото око да го хване.ПП:и мойта клавиатура на лаптопа е като на Ключаря.Едно натискаш друго се показва,ако де...и запетайката не ми хваща от първия път-сериозно.
Коментар