http://fishki.net/comment.php?id=79167
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как се поставят павета (в "белите" страни)
Collapse
X
-
Това ми прилича на постилане на килим, а не на поставяне на павета. А в България знаем как се поставят - едно по едно. Ако се наредят както трябва, настилката е вечна. Стига след това ВИК да не се сети да копае за нещо и като поставя обратно паветата, половината да артисат. От няколко месеца центъра на Пазарджик е разкопан и заменят плочките с някакви по-нови павета. Не от тези, които виждаме по павираните улици, по-съвременни са на вид. Не знам колко са здрави, но както и в детството ми, когато гледах как павират нашата улица, пак ги поставят едно по едно. С тази разлика, че тогава цяла улица се павираше от един майстор, който си разбираше от занаята, а сега се прави от 100-ици бачкатори, хванати от кол и въже. Става сравнително бързо, но нещо не ми вдъхва доверие.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
snake написа:Това ми прилича на постилане на килим, а не на поставяне на павета. А в България знаем как се поставят - едно по едно. Ако се наредят както трябва, настилката е вечна. Стига след това ВИК да не се сети да копае за нещо и като поставя обратно паветата, половината да артисат. От няколко месеца центъра на Пазарджик е разкопан и заменят плочките с някакви по-нови павета. Не от тези, които виждаме по павираните улици, по-съвременни са на вид. Не знам колко са здрави, но както и в детството ми, когато гледах как павират нашата улица, пак ги поставят едно по едно. С тази разлика, че тогава цяла улица се павираше от един майстор, който си разбираше от занаята, а сега се прави от 100-ици бачкатори, хванати от кол и въже. Става сравнително бързо, но нещо не ми вдъхва доверие.
Коментар
-
В Холандия на много места има павета, но не точно павета, а такива малки издялани и шлифовани каменни блокчета. Наредени са като пъзел, имам предвид - няма липсващи, няма пролуки между блокчетата.В централните градски зони е така, отдолу има пясък, и когато нещо се повреди - се отремонтира без да се повреди настилката. Бях свидетел на смяна на магистрален електрически кабел, едната сутрин видях трима пичове да разместват паветата и да копаят. На другата сутрин видях един пич, да поставя и нивелира паветата, спрях да изпуша цигара и да погледам тоя извънземен, който накрая извади метла, измете си работното място, и на улицата не личеше да имало някакви интервенции. Не просто метода е уникален, а и хората си вършат работата.1997 Brava 1.6, 16V
Коментар
-
кола
А тука смениха едни павета който са от поне 50 години сиви и бели за зебра а новите блокчета направени от пясък и малко цименти се истъркаха само за 2 дни щото бяха боядисани леко с боянезнам на кой му беше хрумнала тази глупава идея . Сега сменят и плочките по тротуара .Стариге ги къртят в повечето случай с канго а новите ги слагат направо на пясъка едвали ще издържат и 1 година .
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар