Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Малко снимчици на джанта попаднала в дупка с скорост 100 и..

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Малко снимчици на джанта попаднала в дупка с скорост 100 и..

какво се получава когато бързаме ...
    Прикачени файлове

това е недостатъка на лятите джанти - трошат се , а стоманените само се огъват.Изкарал си късмет ! Виждал съм така след удар в дупка , лята джанта се чупи и все едно без една предна гума - при висока скорост -- автомобила става неуправляем.Имал си късмет !!!

Коментар

Здрав удар е било!10-20 лева ще и вземеш за алумин!Аз на път за италфеста(преди Елин Пелин)нацелих една яма...и само 3 дупки и една "жаба" на гумата,джантата леко подвит реборд....и съм карал с 50-60 км,а ако бях със 100...
      FIAT UNO 55S. Мирише бензина!
      FIAT MAREA1.6 16V

Коментар

А бе как ги правят тези новите капаци за канализ. шахти, от хартия ли са?!?!?!?!!!! Вече поне 6-7 такива счупени виждам и на тяхно място на пътя зеят шахтите... Визирам конкретно "освежените" улици 202 (тази зад Ц.гара) и ген.Д.Николаев (м/у Ст.гара и Подуяне). До вчера само имах късмета да виждам зеещите шахти и "късметлиите" спряли 100-200м след тях с крикове и тъжни лица... но вчера късно вечерта и аз се тупнах в една таква, точно на първия светофар след Сточна гара посока Подуяне. Направо сърцето ме заболя като издумкаха двете леви гуми... За щастие видими последици не видях, може би защото карах бавно (30-40км/ч)... Направо вече ме хващат бясовете в каква скапана държава живеем...
        Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
        --- в сърцето завинаги... ---
        Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

А няма ли начин да викаш полиция и после да съдиш там, който трябва за нанесените щети?
          Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

Коментар

Geraka написа:
            А няма ли начин да викаш полиция и после да съдиш там, който трябва за нанесените щети?
            Май има, но ти пишат акт за несъобразена скорост (единствения документ, който може да ти издаде полицията) с опис на щетите, с който ходиш да съдиш Общината (ако пътя е общински) или "Пътища и пътни съоръжения" ако не е общински.
            Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
            --- в сърцето завинаги... ---
            Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

Коментар

Бай дъ уей това май е оригинална фиатска джанта? Досега не бях виждал такива така помляни.Обикновенно наляво надясно се подмятат снимки на разни ЛетНи от известни и неизвестни тунинг фирми.Все си мисля че оригиналните са по-здрави.Поне от моя личен опит.

Коментар

относно акта - едно време и на мен ми писаха такъв, но в последствие един катаджия ми каза - когато описваш случката кажи, че пред теб е изскочило куче на пътя и да не го блъснеш си завъртял кормилотоP.S. акта ми за несъобразена скорост /за пред застрахователя. ми беше 9 т. и 150 лв.
                tempra 2.0i.e.

Коментар

Преди два дни изкривих двете десни джанти, но са обикновени, стоманени... За щастие поражения по окачването няма... Това ми е първото пукане на гума в живота и доста се стреснах... Карах с около 70км/ч, залисах се с радиото за 2-3 секунди и резултата е една спукана гума, две изкривени джанти и много изхабени нерви. Не упреквам държавата или органите й, отговарящи за пътната инфраструктура... обвинявам само себе си, разсеях се и си понасям последиците... ако си гледах в пътя щях да избегна дупката.Случката е поредното доказателство, че при шофирането дори само миг невнимание може да ти коства твърде много...
                  M-Benz E 250 TD 150hp
                  M-Benz 200d 75 hp
                  Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

Коментар

Абе айде бе... Ебати насраната държава и пътищата ни са емблематични. Карам като на слалом да избягвам дупките. Защо на запад няма една дупка? Знаете ли, че в САЩ ако някъде се появи дупка, веднага ще бъде оградена и обозначена 2 километра преди това? И аз съм кривил джанта и съм пукал гума на бул. Черни връх, а тъкмо излизах от пресечка, т.е. скороста е не повече от 30 км/ч.
                    The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Working...
                    X