Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спомняте ли си времената когато

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Бе какви архиви, аз до 2000 работих с един 286 (WYSE Technology е марката, уж хамериканска), който все още е в пълна изправност, с инсталирани Windows 3.11 и Маткад 2.0 под ДОС. Лошото е, че батериите му за РОМа са 4 бр "АА", а са паднали и сега не иска да си разпознае харддиска (40 МБ). А програмата за управление на BIOS-а му (Phoenix BIOS - Емо, не се смей!) е на външна дискета, точно такава като показаните от Киро. Пък къде съм я забутал - кой знае. И в интернет не мога да намеря програмата...А иначе помня времето в Ямболското МГ, когато зареждахме "марсианците" от касета на касетофон Унитра на Правец 82... Какви времена бяха... Сега телефона ми е с милиони пъти по-бърз процесор от легендарния 8086...

Коментар

Слав написа:
      ООоо знаем ги тези дискети.Почнах обучението си на тях и на Правец 16.Много обичах да играя DAVE, а по-късно и DAVE 2.За незнаещите това е нещо като Супер Марио, но с повече опции и и една идея по-хубава графика, ако мога така да се изразя :P
      Момчета тука има и хора които са работили и на още по дърта техника.Перфокарти.Прочетох темата и се разрових да намеря някоя перфокарта за да попитам и аз дали пък някой друг не е виждал такова нещо но за жалост не намерих.Явно покрай белота са се свършили защото след като се използват един път в машината стават за писане на белота.А пък и не беше поне за мен много отдавна това време само четвър век и отгоре.Наистина колко бързо тече времето а техниката направо лети.Но да не продължавам повече че ще почне да ме гони носталгията за доброто старо време.
      BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

Абе ако държите ще ви намеря перфокарти - навремето баща ми (разбирай началото на 80-те) беше началник смяна в машинна зала в Изчислителния център в Хасково и в къщи се валяха перфокарти. А блока ни е на 15 ,етра от сградата на изчислителния и като деца редовно мъкнехме трофеи от кофите - я перфокарти, я магнитни ленти, я едни огромни дискове - по големи от грамофонни плочи, я релета, я лампи и т.н. Даже в двора ни имаше басейн (фонтан) който реално беше за охлаждане на водата охлаждаща машините. Само дето около 6 годишен АЗ паднах в него опитвайки се да взема една топка която беше цопнала в него. Бе не беше дълбоко - до гърдите ми - значи 70см горе долу ама как се уплашиха всички - та после го заградиха с мрежа.А такива дискети имам още и си ги паза - даже имам едностранни със срязана и друга страна за да може и гърба да се записва.... А Правеца 8м го продадох още преди години като струваше нещо - барабар с матричния принтер...
        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Lov, с тебе бихме намерили много носталгични теми, на бира. Язък, че Ловеч е далече.
          Fiat Ritmo 105TC
          1600cc 105к.с.

Коментар

Е спомням си ги тез дискети и аз бе, как...а бях голям майстор, направо ги сцепвах на Правеца 8Ц
            N.Y. State of Mind

Коментар

johnfound написа:
              Lov, с тебе бихме намерили много носталгични теми, на бира. Язък, че Ловеч е далече.
              Какви ли не шеги си прави растоянието с хората.Все някъде може и да се засечем да пием по бира а да же може и да сме се виждали вече знаели човек.Скоро имах такъв случай само че в друг форум.Преди да ме налегне работата всяка година се изнасях лятото на палатка по Тюленово.Отворихме темата за морето за палатките харпуните и доброто старо безгрижно време и какво излезе.Та той ми е бил комшия на поляната даже една вечер сме си пили ракията заедно.Света вече с напредъка на техниката стана толкова малък.Можеш да говориш с когото си поискаш в която и да е точка на планетата.Но вече липсва онзи контакт със събеседника.Хайде да спирам че оспамихме темата на колегата.
              BRAVA 1.4 12v - 1998г.

http://vbox7.com/play:124bedab

Коментар

Умрела работа беше с тия дискети (със сегашните също, отдавна си махнах флопито)Спомням си че, дискета записана на едно флопи, не е гаранция, че ще се прочете от друго.Същото беше и с касетките на 8Д-то. Дава ми някой игра на касетка, ама се качва на компа с грешки,следва настройка на главата на касфона. А Zorgons-a, Golden Eagle и др. се качваха по 5 минути.Да не говорим , че като съм записал 20 игри на една касетка, докато намеря тази която ми трябва....Е, после като сложих флопи се пооправиха нещата.п.с. 8Д тогава имам някакъв спомен, че струваше 420лв (1989г.)
                Ex Fiat 126P
                Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
                Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
                Alfa Romeo 147 1.6 TS
                Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

Я за посъживим темата, пък и спомените на по -възрастните колеги
                  Прикачени файлове
                  Alfa 147 1.9 JTDm '07 Q2 - хем червена, хем пуши черно;Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
                  ex. Alfa 155 1.7 '93 ### ex, Alfa 147 1.9 JTDm '03 R.I.P. ###Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001,

Коментар

Working...
                  X