Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Спомняте ли си времената когато

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Спомняте ли си времената когато

тези приспособления изглеждаха така:И работили ли сте с такива. Аз няма да забравя, че първата компютърна игра, която играх - легендарната "Каратека" беше на тях... Вчера изнамерих 20-тина такива та си поприпомних туй-онуй...Между другото - на тях има разработки на военните - без майтап! :D
    Прикачени файлове
    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
    Нека Силата на бъде с Нас...

И аз имам няколко и си ги пазя .... Дори имам една огромна която е поне 25х25см направо грамофонна плоча .... Пазех и някъде стария HDD от Правеца - 10MB ... Имам в мазата стари чаркове: памети контролери флопита .... Ако някой реши да прави музей да се обади .... Дори имам "май" работещи Правец 16 (с зелен монитор), 286 и 486SX40 ...
    FIAT Punto 55 S
    FIAT Doblo 1.3 Multijet

Коментар

Така е и аз в казармата съм работел с 8" дискети.. А компютъра с 2 харда по 5МБ тежеше сигурно 40 кила, като станеше време за учения... мъкаааа
      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

...точно снощи си блъсках главата с тез дискети...купих на жена ми за кабинета нов компютър, тя щастлива милата, че старият и вече едвам подкарваше уина...оказа се, че няма флопи, а на дискета се предавали някакви архиви в здравната каса...ко било, не разбрах...та сега водим преговори да сложат флопи на компа, ония във фирмата се смеят....оооо, ама аз сега видях, че това всъщност не са дискети....еееее, Киро, върна ме 7 клас в часовете по информатика пред Правец-а и Бейсик-а......

Коментар

Работил съм и с 5.25 и с 8 инчови дискети, перфокарти, касетки за касетофон, магнитни ленти, хард дискове със сменяеми пакети. Странно, обаче с перфоленти не съм работил...някак ми се е разминало.
          Fiat Ritmo 105TC
          1600cc 105к.с.

Коментар

Aвео, можеш да си вземеш външно флопи на USB. Аз като взех лаптоп за жената и тя вика искам с дискета точно заради счетоводните програми и се притеснявах дали компа ще го разпознае като устройство А и се бях уговорил ако има проблеми да им върна флопито, но нещата си бачкат без проблеми.А отностно 5.25" дискети - супер си бяха. Ние ходихме специално до Правец да си вземеме Правец 16 със зелен монитор (предпочитах го пред черно белия) и нямаше хардиск, 640К рам памет и това е. Реално заделяхме част от паметта и я правехме на малко виртуално устройство и там нещата работеха бързичко А на тези дискетки страшно много готини игри имаше тогава.
            Audi 1.8S златен талон

Коментар

А на тези дискетки страшно много готини игри имаше тогава.
              Имах с чанти....добрите стари времена.....!даже още имам един Правец 16..нещо му стана на ДОС-а и...сьбира прахоляк!
              FIAT UNO 55S. Мирише бензина!
              FIAT MAREA1.6 16V

Коментар

:D

Коментар

Каква тема в автомобилен форум! Онзи ден видях една такава на тротоара! :D Почувствах носталгия! Брат ми е запазил една кутийка с около 20 такива. Даже имаме един IBM16 лаптоп, който е като десктоп машина, обаче има дръжка и вградено мониторче (около 10"-) и клавиатура, която всъшност действа и като за капак на монитора!
                  ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                  // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Все още имам 1 кашонче с такива дискети, правеца ми (8М) също го пазя, имам две флопита, едното го използвах само за презаписване на дискети имам и 3-8-6 (ако не се лъжа, но може и по-стар да е), с черно бяла видеокарта, също си пазя и duron-чето и най-вече ползвам Intel Core 2 duo-то Но няма да забравя игрите на правеца ... още ми се иска да ги играя, но не всички са тук ... Karateka, Sea Fox .... това ми бяха двете любими игри

Коментар

Ех , като се сетя навремето как сме играли шах с компютъра - Правец 82 с вързан към него руски касетофон. Не е шега работа. 1 ход компютъра го обмисляше около 30 минути Виж като ги ъпгрейднаха с флопита тогава вече минахме на по-високо интелектуални игри като каратеката Между другото 5 инчовите дискети вършат чудесна работа като кутийки за ЦД-та и ДВД-та.
                      Brava 1.6 ELX

Коментар

Аз пък си имам в нас ей това жювотну http://apple-history.com/body.php?pa...date&order=ASCНапълно изпраен е дзвера, даже и интернет е имало на него, когато го взех имаше инсталиран на него модем и прочее... Странното е, че се води SE-II, с 1 флопи и 1 хард 40МБ (сега упгрейднат от мен с 160мб), а в Епъл-хистори го няма.... Най бях втрещен, като го отворих първия път и вътре по капака намерих едни драсканици... Оказаха се подписите на екипа, който го е създал... А иначе, да се върнем на въпроса за 5’’ дискетки - Има ургинален Виндовс 286 (така се води!). Намерихме го с един колега, докато разчиствахме един склад на печатницата на НДК... Ако на някой му требе - да свиркаКакто казваше една колежка правейки поредния огромен файл: "Еххххх, къде останаха времената, когато хард 40МБ бяха излишен лукс..."

Коментар

е какимах Правец 8Цструваше 3000 лева, което в сегашни пари ...
                          2015 Renault Megane Expression GT
                          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Имах вкъщи една уникална 8-битова машина - Atari 130 XEРазполагаше с 1.8 MHz процесор (?!??) и 128 KB RAM. Не можеше да ги адресира директно, а бяха разделени в джобове по 16KB. Имаше цветен режим (16 цвята ) и можеше да му се променя символната таблица, демек псевдо графика. Правил съм сума игрички за тая машина. Кофтито е че се записваха на касета и сега не мога да си ги сваля. Иначе намерих емулатори, ама не мога да си дръпна игричките Като лапе се занимавах с асемблер и бях направил сума нещо за тая машина. Не разполагах с абсолютно никаква документация и софтуер. Всичко беше на метода на пробите и грешките. Единствената документация беше една тънка книжка с просто обяснение за всяка команда на Atari Basic. Дори си направих и GamePad (по онова време му се викаше JoyPad) и интерфейс с прозорци Ама после докопах един Правец 16 и нещата така си и останаха...
                            Fiat Brava 1.6
                            Дядо Коледа - директно от Лапландия http://vbox7.com/play:93526954
                            Дядо Коледа - мерки за безопасност http://vbox7.com/play:488dccf8

Коментар

ООоо знаем ги тези дискети.Почнах обучението си на тях и на Правец 16.Много обичах да играя DAVE, а по-късно и DAVE 2.За незнаещите това е нещо като Супер Марио, но с повече опции и и една идея по-хубава графика, ако мога така да се изразя :P
                              == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Working...
                              X