Здравейте!Съвсем нов съм във форума и моля да ме извините , ако поствам не където трябва.Карам Рено, но вече ми омръзна и твърдо съм решил да го сменя.Не разполагам с много финанси, но до 6000 -6300 лв. мога да се отпусна.Двоумя се между Рено Лагуна 94-95г. и Фиат Мареа 96-97 г. най вероятно бензин, защото дизел не съм карал никога и малко се притеснявам макар, че съм чувал че който се е качил на дизел не слиза от него.Та въпроса ми е към тези които карат Мареа.Моля честно да ми отговорят дали са доволни и малко характеристики /разход гр. извън гр. масла авточасти и т.н/.Става въпрос за Мареа 1.8, 1.6и бензин или дизел.Сигурно във форума има някъде постове по този въпрос, но ми е трудно да ги намеря.Благодаря Ви предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Моля, дайте съвет
Collapse
X
-
Технически характеристики на Мареа
Добре дошъл във форума ! Ето тук бях пуснал линкове за технически характеристики. http://www.fiat-bg.org/forum/viewtopic.php?t=827 Дано ти свърша работаYellow_Flash_Colorz_PDT_45 Fiat Тempra 09.1990г. 159А2.000 Yellow_Flash_Colorz_PDT_45
КУПУВАМ: Теглич за Темпра
КУПУВАМ: Халогени за Фиат Темпра...
КУПУВАМ: Спортен волан
http://www.tempra-clube.hit.bg
http://www.tempras.myfreebb.com
-
Ами аз карам Мареа от 10 месеца и до сега нищо сериозно не съм сменил. Само консумативи. Скоро само долях малко масло. Като я купих смених абсолютно вскичко което ми казаха- тоест само ангаражния ремък. След това си сложих едно АГУ-все пак цената на газта е с 50% по-ниска. Наложи се да сменя и гумите с нови, защото старите бяха много изтъркани. Разхода градско ми е малко над 10, извънградско окло 7-8 (а с включен климатроник малко се вдига), на газ разхода винаги ми е малко по-голям отколкото на бензин /можеби с 1л/ Частите на Фиат бъди сигурен, че ще са много по-евтини от на Реното. Мареата има много добри дизелови агрегати, но мисля,че тяхната цена е по-висока. Ми друго не се сещам.......ако нещо по-специално те интересува питай. Yellow_Flash_Colorz_PDT_08FIAT MAREA - 1997г 1.6 16V elx
Коментар
-
flx написа:Ами аз карам Мареа от 10 месеца и до сега нищо сериозно не съм сменил. Само консумативи. Скоро само долях малко масло. Като я купих смених абсолютно вскичко което ми казаха- тоест само ангаражния ремък. След това си сложих едно АГУ-все пак цената на газта е с 50% по-ниска. Наложи се да сменя и гумите с нови, защото старите бяха много изтъркани. Разхода градско ми е малко над 10, извънградско окло 7-8 (а с включен климатроник малко се вдига), на газ разхода винаги ми е малко по-голям отколкото на бензин /можеби с 1л/ Частите на Фиат бъди сигурен, че ще са много по-евтини от на Реното. Мареата има много добри дизелови агрегати, но мисля,че тяхната цена е по-висока. Ми друго не се сещам.......ако нещо по-специално те интересува питай. Yellow_Flash_Colorz_PDT_08"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
(Fiat 131 ABARTH 103 kW, Aprilia Tuono RSV 1000)
Коментар
-
Виж
icko PB7932XB написа:flx написа:Да наистина 1.8 двигателя е по-добър, но ще ти харчи малко повече. Зависи от това какъв тип шофьор си.....примерно на мене 1.6 ми е достатъчно.Yellow_Flash_Colorz_PDT_45 Fiat Тempra 09.1990г. 159А2.000 Yellow_Flash_Colorz_PDT_45
КУПУВАМ: Теглич за Темпра
КУПУВАМ: Халогени за Фиат Темпра...
КУПУВАМ: Спортен волан
http://www.tempra-clube.hit.bg
http://www.tempras.myfreebb.com
Коментар
-
аз съм за мареа най-вече, защото е много по-евтина поддръжката в сравнвние с френските коли и защото френските коли не са за българските пътища. ако ще взимаш фиата по-добре 1.8 16v
Коментар
-
Сигурно съм дал повече пари за ремонт отколкото го купих.То не беха амортисьори, торсиони, лагери,полуоски 2 за шарнири и др. да не говорим.това имам впревид и аз френските коли возят много хубаво, но това е за сметка на здравината си. на мареата можеш да и смениш цялата предница за смешни пари в сравнение с това което ще дадеш за рено, пежо или ситроен(това си е лично мое мнение някои да не започне да ми се заяжда!!!)Fiat Marea Weekend 1.6 16v SX '98г.
Lancia Dedra 1.6 91г.
Коментар
-
flx написа:Мотора ми е 1.6 103к. Сложих си я в сервиза на СБА, ако знаеш къде е. Не си спомням точно колко дадох- мисля че около 400лв. Ако ти е важно ще проверя. Yellow_Flash_Colorz_PDT_17"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
Коментар
-
charlie написа:ами някой разправяше че газовата за тези двигатели струвала от 1000.00 лж нагоре....FIAT MAREA - 1997г 1.6 16V elx
Коментар
-
flx написа:Ами аз карам Мареа от 10 месеца и до сега нищо сериозно не съм сменил. Само консумативи. Скоро само долях малко масло. Като я купих смених абсолютно вскичко което ми казаха- тоест само ангаражния ремък. След това си сложих едно АГУ-все пак цената на газта е с 50% по-ниска. Наложи се да сменя и гумите с нови, защото старите бяха много изтъркани. Разхода градско ми е малко над 10, извънградско окло 7-8 (а с включен климатроник малко се вдига), на газ разхода винаги ми е малко по-голям отколкото на бензин /можеби с 1л/ Частите на Фиат бъди сигурен, че ще са много по-евтини от на Реното. Мареата има много добри дизелови агрегати, но мисля,че тяхната цена е по-висока. Ми друго не се сещам.......ако нещо по-специално те интересува питай. Yellow_Flash_Colorz_PDT_08"Светлината си въобразява,че се движи по-бързо от всичко друго,но бърка.Колкото и да припира,открива,че мракът е стигнал пръв и вече я чака."-Т.Пратчет
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар