Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ФИАТ произведе юбилейна 500 000-а бройка от 500

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ФИАТ произведе юбилейна 500 000-а бройка от 500

Fiat 500 записа още един важен факт в новата си история.Във завода на италианската марка в Тихи, Полша, беше сглобен нейният представител с пореден номер 500 000. Юбилейният мъник е решен във Funk White екстериорен цвят и разполага с 1,2- литров задвижващ агрегат с максимална мощност от 69 конски сили, който е комбиниран с автоматична система за икономия на горивото Start&Stop.Прагът от половин милион произведени представителя на Fiat 500 бе достигнат само 21 месеца след лансирането на симпатичния мъник. В момента той се предлага в 83 държави в цял свят, като най-силните десет от тях са Италия (244 755 единици), Франция (58 425 единици), Великобритания (51 445 единици), Германия (48 319 единици), Холандия (13 682 единици), Швейцария (10 765 единици), Испания (10 103), Белгия (9548 единици), Япония (9030 единици) и Австрия (8648 единици).Като допълнение към пазарните успехи Fiat 500 спечели 40 международни награди, получи престижните 5 звезди за сигурност на EuroNCAP.

А тук в БГ е доста скромно представен!Има многократно повече Mini (вярно че са от доста време на пазара).
    F31 BMW 320d

Коментар

Както стана ясно от една друга тема, това не е правилният размер кола за България.А сравнението с новото Мини не знам доколко е уместно. Струва ми с, че е малко по-високо като клас, а е и кажи речи два пъти по-скъпо. 500 е в една група с Лупо, Ka и С1 - по-народни...След 10 години ще са нов внос и ще ги има повечко ПП- съвсем друг е въпросът дали новото Мини е достоен наследник на истинското Мини. Според скромното ми мнение, язък за името и претенциите. Новата Костенурка май също я свърши като кучето на нивата. За разлика от тях 500-ичката се държи много мъжки и възражда един култ Тепърва има да е интересна. Само дето двигателят е отпред..., ама без кусури не може :P
      Бай Фичо - ега ти пауъра!!!

Коментар

DEYAN IYI написа:
        Както стана ясно от една друга тема, това не е правилният размер кола за България.А сравнението с новото Мини не знам доколко е уместно. Струва ми с, че е малко по-високо като клас, а е и кажи речи два пъти по-скъпо. 500 е в една група с Лупо, Ka и С1 - по-народни...След 10 години ще са нов внос и ще ги има повечко ПП- съвсем друг е въпросът дали новото Мини е достоен наследник на истинското Мини. Според скромното ми мнение, язък за името и претенциите. Новата Костенурка май също я свърши като кучето на нивата. За разлика от тях 500-ичката се държи много мъжки и възражда един култ Тепърва има да е интересна. Само дето двигателят е отпред..., ама без кусури не може :P
        Точно и според мене размерът е важен.С тия високи и неравни гърбици и пътища и с това малко междуосово разстояние не е много уместно.
        FIAT BRAVO 1.6
        FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
        LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Не бъркайте Mini One с Mini Clubman!Lupo и C1 са една идея по надолу!Ка и 500 са на едно шаси, двигатели и т.н. (и според Автобил Ка има по меки настройки на окачването от колкото на 500)А правилния размер кола за БГ е относително понятие! За всеки може да е различен!
          F31 BMW 320d

Коментар

Working...
          X