колега разбйрасе че ймаш това право й мйсля че коректнйте крйтйкй са много полезнй й не се дразня от тях... да прав сй донякъде относно балканскйя манталйтет...точно предй 16 годйнй постъпйх на работа в *тофаш* й тогава се пройзвеждаше само мурат 131 *şahin,doğan,kartal,serçe* за вътрешнйя пазар, нйкакъв експорт...квото дадеш на пазара тва се продава даже й не стйга...1991 пък почна серййно *темпра* пак не стйга ...но прйятелю времената се променйха йнтензйвната глобалйзацйя накара *тофаш/фйат* да сй вземе меркйте ,йначе нямa йзход фалйраш ...западнйте колй заляха й турцйя...й защо не фалйраха ? защото вече почнаха сйлно да конкурйрат на западняцйте с по ефтйнй й по качественй машйнй...й гй йзнасят за цял свят...налй тй казах това е много дълга й шйрока тема йма много да се говорй...повечето колй made in turkey съвсем неса *сглобка* а са сй почтй местно пройзводство ...й накрая малко за * балканщйната* в момента работя в *bosch braking systems-tr*, автомобйлостроенето в турцйя вече е в гйгантскй размерй й такйва термйнй като *балканскй манталйтет* й *некачественост* останаха в йсторйята ,в момента всйчко вървй по световнйте стандартй (iso 9002,iso 14 000,DQS й тн),йнженерйте,технйцйте,технйката й технологййте са на най вйсоко нйво... аз съм жйв свйдетел на тозй преход й да знаете след една две годйнй пройзводственйят капацйтет само на *fiat-tofas* ще надмйне 500 000 годйшно а за другйте *тoyota*,*renault*,ford,honda,hyundai,peugeot да не говорйм...за ментетата й спуканйте амортйсъорй йз *велйколепнйте* пътйща на родната Българйя друг път да сй говорйм ок ...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
GRANDE PUNTO ???*строго секретно*
Collapse
X
-
petito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .
http://www.facebook.com/pages/Grande...382041?sk=wall
-
petito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .
Коментар
-
Преди месец бях в Турция и мога да кажа от лични наблюдения че наистина там автомобилостроенето е толкова голяма индустрия че си личи как покрай него се е възродила цялата страна!!! За пътищата им няма да говоря тъй като видях това което е по курортите а там са си първокласни пътища които превъзхождат тези в доста европейски страни!! Но вътре в страната съм почти сигурен че положението е съвсем друго! Както и да е колегата който не се доверява на "турските сглобки" може да си купи нещо немско или японско или поне да се опита, аз лично взимайки под внимание финансовата страна на въпроса нямам никакви предубеждения и проблеми да си купя кола произведена в Турция. Не са един или два пътите в които съм чувал че турските части са по-качествени от европейските им аналози, всички останали твърдения според мен са предубеждения. Замислете се над следното:в едни английски завод при техните стандарти и заплати, на колко души могат да си позволят да назначат отговорник за контрол на качеството - да речем на 10 души по един. А в Турция или някоя балканска страна могат да се назначат на всеки 5-ти по един. Останалото са чертежи и схеми които трябва да се спазват и няма отклонения от това. В резюме всичко опира до личен избор, аз бих избрал по-евтиното което не винаги означава по-некачествено!Jeep Grand Cherokee 3.1TDI
Fiat Bravo GT 1,9 JTD 105к.с. 2000г.
Коментар
-
rustson написа:Преди месец бях в Турция и мога да кажа от лични наблюдения че наистина там автомобилостроенето е толкова голяма индустрия че си личи как покрай него се е възродила цялата страна!!! За пътищата им няма да говоря тъй като видях това което е по курортите а там са си първокласни пътища които превъзхождат тези в доста европейски страни!! Но вътре в страната съм почти сигурен че положението е съвсем друго! Както и да е колегата който не се доверява на "турските сглобки" може да си купи нещо немско или японско или поне да се опита, аз лично взимайки под внимание финансовата страна на въпроса нямам никакви предубеждения и проблеми да си купя кола произведена в Турция. Не са един или два пътите в които съм чувал че турските части са по-качествени от европейските им аналози, всички останали твърдения според мен са предубеждения. Замислете се над следното:в едни английски завод при техните стандарти и заплати, на колко души могат да си позволят да назначат отговорник за контрол на качеството - да речем на 10 души по един. А в Турция или някоя балканска страна могат да се назначат на всеки 5-ти по един. Останалото са чертежи и схеми които трябва да се спазват и няма отклонения от това. В резюме всичко опира до личен избор, аз бих избрал по-евтиното което не винаги означава по-некачествено!petito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .
Коментар
-
а й голяма част от*common rail*кйте на голямата автойндустрйя на европа (BMW,VW,MERCEDES,FİAT Й ДР) се пройзвеждат пак в БУРСА от *BOSCH AŞ*-RBTR където броят на персонала надхвърля 4 000 душй й това е едйн малък прймер за размера на тозй сектор в TRpetito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .
Коментар
-
bahricin написа:а й голяма част от*common rail*кйте на голямата автойндустрйя на европа (BMW,VW,MERCEDES,FİAT Й ДР) се пройзвеждат пак в БУРСА от *BOSCH AŞ*-RBTR където броят на персонала надхвърля 4 000 душй й това е едйн малък прймер за размера на тозй сектор в TRFiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"
https://www.fiat-uno.org/
Коментар
-
Логан
bahricin написа:GRANDE SEDAN като челй...
Коментар
-
ох и на мен този гранде Пунто седан много ми допадна, изглежда голяма кола, а и е красива, нормалното пунто много мъничко ми идва, дано и салона на този седан да е малко пипнат откъм комфорт, че онова гранде пунто дето го пробвахме на Копринка беше доста пластмасово вътреСЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
ИТАЛФЕСТ 2007
Коментар
-
spark написа:По "задницата" на тоя GRANDE PUNTO SEDAN яко е шарил Photoshop-aVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
EVITA
Просто колата е снимана другаде, а не там където са я "турнали". А за Фотошопа просто вади очите обработката. Явно е някой от новите работници в рекламното им студио.
Коментар
-
spark написа:По "задницата" на тоя GRANDE PUNTO SEDAN яко е шарил Photoshop-apetito MASERATTİ... GRANDE PUNTO S2 MJT + ex PALİO 1,2 16V EL+TİPO SX 1.4 SX İ.E. + UNO SX İ.E. + LADA 1500S .
Коментар
-
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар