При леко ПТП - без КАТ09.01.2009 / 19:18Ще се попълва двустранен протокол, който ще е достатъчен за застрахователя Важна новина за близо 4 милиона шофьори. При леки катастрофи вече ще има възможност да минем и без да викаме Пътна полиция. Комисията за финансов надзор одобри новата наредба за документите, които се съставят при пътнотранспортни произшествия.Тя дава възможност, ако двамата шофьори нямат разногласия кой е виновен, да попълнят двустранен протокол, който ще им бъде достатъчен да си получат обезщетенията от застрахователя. Това се отнася само за леките катастрофи, в които няма пострадали.Практически прилагането двустранните протоколи ще започне към средата на февруари. Дотогава застрахователи трябва да разпространят бланките между клиентите си.Източник: http://www.btv.bg/news/news_details.pcgi?cont_id=124256
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
При леко ПТП - без КАТ
Collapse
X
-
Не знам, но за мен това не е новина. Това си е от много отдавна просто нямаше достатъчно гласност. Така е по-лесно да се разберете и са си опишете щетите, след като единия си е признал вината. После се подписвате и отивате при застрахователя, толкова. Няма нужда от ходенета в КАТ или викане на полицаите на място. Единстеното условие е да си изискате бланката като си правите гражданска или каско. Аз винаги си имам един протокол в колата. Просто задължително.SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor
Коментар
-
Може да не е новина ,но досега кой го е правил и защо тогава КАТ се набиваха навсякъде където имаше ПТП и започваха да пишат актове?Сега след като може да се мине по този начин това означава ,че могат да се спестят доста актове.Това също означава ,че при въпросните ПТП ще отпадне и проверката за алкохол.Оппа въпросителните нещо станаха повечко.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Tornado написа:Може да не е новина ,но досега кой го е правил и защо тогава КАТ се набиваха навсякъде където имаше ПТП и започваха да пишат актове?Сега след като може да се мине по този начин това означава ,че могат да се спестят доста актове.Това също означава ,че при въпросните ПТП ще отпадне и проверката за алкохол.Оппа въпросителните нещо станаха повечко.SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor
Коментар
-
Няма последици, дори и след намесата на КАТ, както споменах. Тоя дето ме беше фраснал както бях спряла ми каза: Олеее извинявай, че те ударих ама завих към теб щото ако бях се ударил в рейса щях да имам повече щети." Повярвай ми исках да му лепнат най-гадния акт, обаче чичо полицай вика "Аре бегайте живи и здрави!"SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor
Коментар
-
EVITA написа:Няма последици, дори и след намесата на КАТ, както споменах. Тоя дето ме беше фраснал както бях спряла ми каза: Олеее извинявай, че те ударих ама завих към теб щото ако бях се ударил в рейса щях да имам повече щети." Повярвай ми исках да му лепнат най-гадния акт, обаче чичо полицай вика "Аре бегайте живи и здрави!"Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Документите провериха и понеже онзи не бил употребил алкохол ми казаха да не му създавам проблеми. Според мен беше на силни лекарства виновния и за освидетелстване. Ма на кой му пука, полицая каза че само ще докладва, но няма да се пише нищо.SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor
Коментар
-
В офиса с колеги тези дни четохме новия закон. Наистина в него пише че при леко ПТП и при съгласие на двете страни може да не се вика КАТ.Но въпросът ми е дали застрахователят може да откаже плащане с мотив че няма проверка за алкохол ?Задължително при идване на КАТ се прави тест и резултата се вписва в протокола.
Коментар
-
Абе викайте си КАТ да ви е мирна главата -после да няма - що не ми плащат...Моя застраховател по КАСКО си иска розовия протокол от КАТ и това е- пише си го в условията.Иначе трябва да се пише щета на паркинг, ама не винаги става - зависи какъв е удара.Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Попълва се Протокола на виновния водач. Тоест на неговата застрахователна компания. Той е разделен на две има и схема с картинка на удара и повредени части. Попълва се от двете страни, едната на виновника, другата част на пострадалия.Пише там имена, ЛК, ЕГН-та, град, място на произшествието... И отдолу на подписите, задължително трябва виновния да напише с думи "Виновен!" И да се подпише.После отивате при застрахователя.Всъщност банката е една с няколко химизирани копия, май едно беше не съм много сигурна.SOUND Perceptions House Party [Plovdiv] - 16 may, Total Sport 1st floor
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар