Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да си поговорим за качеството на ФИАТ...

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

фиатките са си супер колици но просто все има некви дреболиики които някой път дразнят
    TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
    UNO 1.0 FIRE

Коментар

абе ФИАТ са добри коли, но не са Мерцедес каквото и да си говорим има 2 вида коли: Мерцедес и други баща ми има W124 - страшна возия, бърза, елегантна, страшно здрава. (от както я има е отишъл в сервиз само за диагностика - ако щете вярвайте), харчи около моя ФИАТ а е 2 пъти по-мощна. въобще марката Мерцедес (Даймлер-Крайслер) няма равна. Тази кола е направена просто да си върши работата. какво да си говорим - окачването няма забележка, двигателя да не говорим, купе, дизайн, екстри - всичко е изпипано до последно. (може би единствената им издънка е 190 - тънката лайсна, които също са добри коли). За качество може да се говори само за тази марка има случаи на по 1,600,000км. и още вървят...ФИАТ е кола като всички останали и не смятам че отстъпва на която и да е марка (било то френска, немска и т.н.). единствените на които не може да опонира са Мерцедес и БМВ.Аз лично с моята нямам ядове и много си я харесвам. бил съм в сервиз след покупката (кой ли не е бил ) и така... впечатленията са ми добри. От доста време ми харесват тези автомобили. имах познат който работеше във ВантоТрейд и ме водеше да ги разглеждам колите когато още бяха те представители на марката и от тогава съм им фен. Хубави ги правят - красиви, удобни. Колкото повече караш - толкова повече ти се кара. Това е най-важното. За мен беше важно да ми харчи малко и съм доволен от избора си. Напълно ме удовлетворява.Безаварийно шофиране!
      FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

Значи - много спорим с колегата който има Ауди B4 той направо ми се чуди за Фиатите..Но като сравняваме - сменял е амортисьори, шарнири , накрайници, тампони, съединител... абе квото се сетиш и това за 2 години и 30000 км, само от работата до вкъщи.Аз за сведение на Бравото сега смених предни амортисьори, след 2 години и 50000 км, а носачи, накрайници и прочие не са мръднали...По отношение на моторите - чувал съм че като италианските няма. Аз по моите фиати нищо не съм пипал по моторите. Дори по нагоре където беше писала колежката - направо се чудя какво чудо е видяла тая кола за да се правят тия ремонти.Тук искам да ви разкажа и една лека случка - когато продавах Пунтото, го гледаше една кака. Хареса тя колата и вика - хайде на диагностика в ДУНЕВ. Отиваме, оня маха свещите, завива един манометър, вика - върти, аз въртя , и после той ми вика - тоя мотор е не става за нищо, има компресия 6. Каката се отказа да взима Пунтото, аз на връщане се ядосах и дигнах с тоя мотор (1.1 55 коня) 160 км по северната дъга на околовръстното на ГАЗ. И разбира се за тоя Дунев не ща и да чуя. Спомена ми е че тогава в сервиза му имаше Опели, Пежа, БМВ-та - ама Фиат не видях. "Щото са големи боклуци." "Абе, купи си Фиат за да те е ЯД".Еми колеги, какво да ви кажа, до сега фиат спрял с отворен какпак и някой който си скубе косите около него не съм виждал. Ама Аудита, Пасати.... колкото искаш!
        Alfa Romeo 159 1.9 JTDM'07
        Fiat Linea 1.3 Multijet'08
        Fiat Doblo 1.9 (товарно магаренце)
        http://forum.fiat-bg.org

Коментар

Аз пък имам Мерцедез 1.1, ама е по бърз от Ферари Модена и също така гори по 2-3 на сто. Малко по конфортен е от Маибах и съм го взел за 2500лв. А пък на брат ми БМВ е по бързо от Диабло и по здраво от фадрома (1800лв) и харчи 3/100 душманско каране. ( силно съм изнервен ). Според мен всичко зависи от това какво търсиш. Колко струва подръжката на един Мерцедес? И най - вече имали тази бързина като италианките? Mazgarev, какво толковами хвалиш БМВ? На всеки техен клас има много по добро италианско противодействие. За пример моето Уно. 84г а е сел. стъкла. Да не би да има немска кола от този клас и тази година, която да е по добра. За дигитални табла на БМВоще не съм чувал преди 2000г. , а може и след това. Провери Ланча Тезис с какви екстри е. Всички трябва да разберат, италианките са най- бързи и са пълни с глезотийки. А относно здравината тя е за сметка на всичко останало. ’Мерцедес и всички останали.’ Ферари, Ламборгини,Бугати,Ланча Делта Интеграле,Фиат Купе да не би да са немски. Или за тебе това са по нисши коли от Мерцедес. И в крайна сметка като толковате кефи Мерцедес ходи в техния форум!
          Господ пред мен, аз по него с Уно 1.3 70s

Коментар

ако не се бъркам бугати е немска

Коментар

pugsy написа:
              ако не се бъркам бугати е немска
              до колкото знам е италианска но в момента е под шапката на фолксваген
              TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
              UNO 1.0 FIRE

Коментар

bademino нещо бая си ми се изнервил май, а? Това е мое мнение и имам право да го споделям. разбира се че всеки си избира според възможностите (прочети ми внимателно поста и ще видиш и аз какво съм написал). Аз съм ЗА италианските коли пред френските и другите немски, пред японските корейските и ала-бала другите, но тук си говорим за качество и аз съпоставям ФИАТ с Мерцедес например.и много моля без подобни неща от сорта на "ходи си в техния форум"! малко не звучи като думи казани от голям човек. И не би трябвало да се засяга толкова човек за дето някой е казал добра дума за някоя друга марка автомобил. Пак повтарям: имам ФИАТ защото съм си избрал тази кола измежду много други, включително и Мерцедеси и БМВ-та. Фен съм от много години на марката.ПП: и bademino... за напред чети, моля те, по-внимателно постовете!
                FIAT Brava 1.4 SX CLIMA [09/1998]

Коментар

zgabrovski написа:
                  По отношение на моторите - чувал съм че като италианските няма. Аз по моите фиати нищо не съм пипал по моторите. Дори по нагоре където беше писала колежката - направо се чудя какво чудо е видяла тая кола за да се правят тия ремонти.
                  Еми колежката караше година и половина без да знае за какво е казанчето то хората проверяват,гледат,доливат,аз....... и в простата глава!!!! Нищо де сега вече всичко е оправено и повече няма да допусна тази грешка Yellow_Flash_Colorz_PDT_02

Коментар

Въпреки всичко следващата пак ще е ФИАТ.

Коментар

Колеги,когато от пролетта започнах да се оглеждам каква кола да си взема не се бях насочил към определена марка.Като си пресметнах финансовите възможности си търсех кола сравнително ефтина(не повече от 4000лв) икономична и ефтина за подражка!Като разгледах и поразучих се спрях на Пунто.И преди около 6 месеца се здобих с едно 1.7 TD 96та октомври месец(на 106000км) .За тази половин година не сам влизал в сервиз след първоначалния преглед и да чукна на дърво да не става скоро!Това ми е първата кола и в началото докато и свикнах доста зор видя горката и са като си помисля как съм я карал направо лошо ми става.... .Иначе скоро ще трябва да мина през сервиз за смяня на дискове и накладки.Общо взето не давам перце да падне въху нея и я кярям повече от внимателно!Сега вече понатрупал малко опит съм много доволен специално от Пунтото и определено не съжалявам за избора си!Единствено малко се дразнех от вратите,понеже е двувратка и са малко тежки но им свикнах
                      Fiat Punto 1.7 TD

Коментар

Selqatin написа:
                        geshabeli написа:
                        ........ Това са си стари коли, какво искате от тях?
                        Не че нещо,ама БМВ-та със 7-8 години по стари от мойта и на 2-3пъти повече километри се държат пъти по добре и са много по здрави,и са ако ми кажеш че има БМВ дето дае карано бавно,а аз не влизам със 180 във дупките,но просто нямам нерви да карам с 50 градско и 80 извънградско
                        Е ти сравняваш кола от горен клас с кола от нисък клас Стравнявай едно BMW с Крома, 155/156 или Капа Много ще трябва да поспориме, за да ме убедиш че италянките са слаби. Аз на моята Алфа за 35К км освен едни тампони отпред и задни амортисьори (смених ги по мое желание) друго не съм пипал. А беше с ниски пружини и я карах 95% в София. Служебният ми Орел (2005г.) вече сдава багажа по предницата, а е едва на 23К км Защо да избирам немското, което също се чупи, но подръжката му е пъти по-скъпа За да карам немска кола с такива екстри и удобство, то трябва да дам 30 хил. и то да я взема на 3-4г., като за същите пари скачаш в чисто нова италянка среден клас и остават за моренце :D :D Онзи ден гледах един доста запазен Мерцедес C 250TD 1995г. и му искаха 18 хил. Е каквото и да си говориме това си е кола на 11г. За половината от тези пари ще си взема перфектна Капа и то 1997-8г. поне и ще е пъти по-комфортна от мерцедеса Така, че колега Пунто-то ти е много добро, ама нашите пътища са гола вода Един познат караше Пежо 106 (1993г). Е не успя да го счупи сумати време, а кара яко душмански. После си взе Пунто и заяви, че не е очаквал толкова време да му издържи в ръцете. След като го потроши (за близо 2год.) пак взе Пежо 106 1998г., но се оказа че няма нищо общо с качеството на по-старата кола Изводът какъв е: Никой няма интерес да прави вечни неща Заводите за авточасти трябва да работят на пълна сила и да се продават колкото се може повече части и консумативи
                        http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
                        Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
                        FIAT Punto 02' 1.9 JTD
                        FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                          И все пак си мисля, че за да говорим за качеството на ФИАТ трябва да караме нови коли, а не такива на по 15 и кусур години, или на по 200 000 и нагоре километри.
                          Е това е истината Трябва да се сравняват нови коли, а не стари, такива които не се знае колко човека и как са я карали преди нас. Попада в нашите ръце на 200К км и на 10г. и ние се правиме на богове да ги съживяваме
                          http://free.bol.bg/dodo155/AlfaRomeo/Punto_JTD_all.JPG
                          Alfa Romeo 147 07' 1.9 JTDm Q2
                          FIAT Punto 02' 1.9 JTD
                          FIAT Punto 99' 1.7 TD

Коментар

Dodo 155 написа:
                            Selqatin написа:
                            geshabeli написа:
                            ........ Това са си стари коли, какво искате от тях?
                            Не че нещо,ама БМВ-та със 7-8 години по стари от мойта и на 2-3пъти повече километри се държат пъти по добре и са много по здрави,и са ако ми кажеш че има БМВ дето дае карано бавно,а аз не влизам със 180 във дупките,но просто нямам нерви да карам с 50 градско и 80 извънградско
                            Е ти сравняваш кола от горен клас с кола от нисък клас Стравнявай едно BMW с Крома, 155/156 или Капа Много ще трябва да поспориме, за да ме убедиш че италянките са слаби. Аз на моята Алфа за 35К км освен едни тампони отпред и задни амортисьори (смених ги по мое желание) друго не съм пипал. А беше с ниски пружини и я карах 95% в София. Служебният ми Орел (2005г.) вече сдава багажа по предницата, а е едва на 23К км Защо да избирам немското, което също се чупи, но подръжката му е пъти по-скъпа За да карам немска кола с такива екстри и удобство, то трябва да дам 30 хил. и то да я взема на 3-4г., като за същите пари скачаш в чисто нова италянка среден клас и остават за моренце :D :D Онзи ден гледах един доста запазен Мерцедес C 250TD 1995г. и му искаха 18 хил. Е каквото и да си говориме това си е кола на 11г. За половината от тези пари ще си взема перфектна Капа и то 1997-8г. поне и ще е пъти по-комфортна от мерцедеса Така, че колега Пунто-то ти е много добро, ама нашите пътища са гола вода Един познат караше Пежо 106 (1993г). Е не успя да го счупи сумати време, а кара яко душмански. После си взе Пунто и заяви, че не е очаквал толкова време да му издържи в ръцете. След като го потроши (за близо 2год.) пак взе Пежо 106 1998г., но се оказа че няма нищо общо с качеството на по-старата кола Изводът какъв е: Никой няма интерес да прави вечни неща Заводите за авточасти трябва да работят на пълна сила и да се продават колкото се може повече части и консумативи
                            Това си е самата истина...
                            forza forever

Коментар

Точка за Dodo 155 и не виждам кой мойе да му я върне
                              Господ пред мен, аз по него с Уно 1.3 70s

Коментар

Dodo 155 написа:
                                kiro_of_the_day написа:
                                И все пак си мисля, че за да говорим за качеството на ФИАТ трябва да караме нови коли, а не такива на по 15 и кусур години, или на по 200 000 и нагоре километри.
                                Е това е истината Трябва да се сравняват нови коли, а не стари, такива които не се знае колко човека и как са я карали преди нас. Попада в нашите ръце на 200К км и на 10г. и ние се правиме на богове да ги съживяваме
                                Е, да ама който си го може - си го може .Къде другаде по планетата живеят 7 милиона богове в една държава
                                VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                                VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                                VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                                VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                                Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Working...
                                X