Здравейте колеги! Одавна не съм писал във вашия форум, но сега съм изправен пред дилема и се нуждая от помощта ви. Пред мен стои въпросът дали да взема Grande Punto Sport(1,4 120кс) с допълнително сензор за дъжд круиз контрол и blue&Me или Браво Dynamic (1,4 90kc) с допълнително задни ел. стъкла ESP, круиз контрол, сензор за дъжд blue&me.Екстрите са точно такива, за да има все пак някаква съпоставивимост от гледна точка на оборудването. С промоцията която тече в момента и двете ще съпят общо взето на едни пари, а именно малко над 26к лв. Ето какво ме притеснява и ми пречи да взема решение:Пунтото е с 2 врати и ми се струва малко нефункционално, иначе като оборудване е супер и дизайна много ми допада.Бравото пък от своя стана е точната големина, но пък ме притеснява че мотора ще му дойде слаб, а за по-големия мотор парите не стигат. Колкото и еретично да ви прозвочи има нещо в дизайна на бравото което не ми допада, а и оборудването е с някои компромиси...Това са моите размисли и виждания, ще се радвам на всяко мнение и препоръка от ваша страна.Благодаря предварително!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Grande Punto или Bravo
Collapse
X
-
Аз като се замисля от както си взех първата кола рядко ми се е случвало да използвам максималната мощност на автомобила, а всичките ми са по над 100к.с., и то всичко за гъзария. Ако си спокоен тип шофьор и няма да натоварваш много колата си струва бравото, по-голяма е и ще е с по-малък данък.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
-
Карах гранде пунтото и много добре ми пасна. Sportline серията има много добра визия вътре с тоя материал дето имитира карбон, а и със спортния салон е направо бонбон...Вътрешно някакси знам, че бравото е по-добрия избор, но нещо ме влече към пунтото и някакси усещам, че пунтото е това което искам. Все пак ще пробвам и бравото, но поне за сега везните са наклонени. Пък и кога ако не сега ще карам малка спортна двувратка :D
Коментар
-
Един приятел някаде преди около 6 7 месеца си взе бравото... 1.4 125hp multijet... и съм го карал милион пъти и просто колата е уникална... Той си го взе с доста екстри в интерес на исттината... С БЛу анд ме... Копчета по волана за плеяра и настоиките по калата... Двузонов климатроник.. смисал колата е невероятна... Също така съм карал и пунтото, защото имам един познат с който се запознах на пловдивския панаир от тауто италия и там ми даваше да покарам всички нови италянки... и според мен Бравото е отличния избор... Просто държи се невероятно на пътя, супер стабилно е и 170 180км на магистрала не се усещат и комфорта които предлага само като се возиш е супер. Широко е. всичко ти е под ръка.. Може би копчетата за ел.стъклата си ги сложили доста на неодобно място.. всмисъл..доста в края са на вратата.......пунтото сравнение с бравото е нестабилно... Също и фият 500 е сравнително добро автомобилче обаче е много малко за човек с такива габарити като мен..Продавам трабант с цвят бананова кора с лек удар от валяк... Ако ви няма мога да ви го пусна под вратата... :D
Коментар
-
Един приятел някаде преди около 6 7 месеца си взе бравото... 1.4 125hp multijet
Коментар
-
Вчера карах бравото 90 коня, че даже и с газ и динамиката му не е никак лоша. Верно, че в ниските обороти никъде го няма, но туй е нормално. Иначе колата е солидна и дава добро усещане. Тази която карах беше на 17000 км и противно на очакванията ми нямаше никакви паразитни звуци.За съжаление офертата, която ми дават от АИ нещо не ми харесва и за сега нещата се замразяват...Благодаря на всички, които изказаха мнение!
Коментар
-
не е така за съжаление Отстъпката е 7% от стойността на автомобила затова пише до 3000 лв. А безплатното каско е само за автомобили на склад...Реално лично за мен предната оферта която беше -3000 лв. без значение какво взимаш беше доста по-добра, защото просто правя поръчка...В момента най-изгодно ми е да подкарам пунтото спорт което им е в салоно, щото реално ще излезе 25600, но това значи, че ще е без някои екстрички, пък и жената като се повози на бравото, вече неще и да чуе за пунто.
Коментар
-
Не е ли по-добре да се изчака до догодина за закупуване на нов автомобил. И аз много имам мераци да скоча на нещо новичко, но просто чувам някакви слухове, че много ще паднат колите от догодина, заради финансовата криза.Примерно момента има промоция на Опел Астра - доставка до 1 ден и ценова премия от 7 500лв, което хич не е малко.. И затова мисля да изчакам колкото и да ми се кара нещо новичко...Все пак, за да не е офф-топик не знам, но аз като че ли се кефя повече на Пунтото, и аз дори мисля да си взимам такова, не че Браво-то е лошо, но просто..Грандето изглежда по-добре за мен лично..Дори вече съм си харесал едно Гранде - http://fiat.bg/?id=129&lan=BG&nid=25 , ето това, просто като му гледам екстрите и цената и съвсем малко ми остава да се обадя и да отивам да го взимам, обаче все мисля да изчакам покрай тази криза...Поздрави.Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....
...E90..incoming..!!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар