Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Последните промени в ЗДвП

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Забраната за каране през нощта на младите шофьори не бе приета в закона.Ок де, ами тогава какво да кажат 16 годишните? Не е ли спрямо тях дискриминация да нямат право на книжка?И все пак с теб се срещаме по средата на коментарите си. Защото и аз и ти мислим, че не е проблема в това какъв е закона, а е в това да се спазва и прилага. Ей това е най-големия проблем, а и не само когато става дума за движение по пътищата. Ние в България си имаме никак нелоши закони. Едно защото поради некадърност бяха поизкопирани от западна европа, друго че ЕС ни наложи някои. Но не се спазват и нарушаването им не се преследва.

Коментар

Добре няма да спорим.Обаче искам само да добавя,че такива тъпи закони "крадат"средствата за другите които споменах.Като започнем от отделеното време в парламента,все пак от данъците получават тези пари за заплата и стигнем до това че другите закони се остават в същото си положение.И кой ти каза че законите ни са хубави?Ако преминеш без да спреш на червен светофар глобата е 50-100 лв мисля но не повече и някви си 7-8 точки.С това ли ще спрем шибаните катастрофи?Защо не е глобата 5000 лв и 10 години без книжка.И поне половината да катаджии да санкционират за това нарушение.Дали някой ще мине на червено?Кажи ми?И тогава дали някой ще мине дори и на жълто?Дали някой като кара преди светофара ще кара с повече от 50км/ч за да не мине на чарвено в последния момент и да си загуби книжката?Това ли са хубавите закони които казваш че ги имаме?Извинявай ако нещо съм те засегнал с тоя тон,изобщо не съм искал
      Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

Уверявам те че ако глобата от 50-100 лв. се прилагаше всеки път когато някой минеше на червено -- щеше да е достатъчна да не се случва. 5000 лв. и 10 години без книжка е малко пресилено все пак . От друга страна пък за година две и ще изчезнат задръстванията хехехе. Не е въпроса в размера на санкцията, а в това да се прилага всеки път без значение колко чичко паричко си. А законите са си хубави, както казах някои от тях са си буквално препечатани от западна европа.А за тона ти - хубаво е, че поразчепкахме темата, най-малкото се видя как кипи младата кръв и как философства старата .

Коментар

5000 и 10 години беше пример :D Важното е че се разбрахме :D Мене например ме спряха с 92 км/ч преди 2-3 седмици на изохода от Пловдив за Асеновград.2 платна с по 3 ленти обаче се води още градско. Карам си аз с 90 както всички там (отделно има знак ограничение 40)и ме спират чичко полицай.Обяснява ми всичко тва онва ще ти вземем книжката 200-300 глоба и ми вика имаш ли някви възражения?Викам нямам и почна да пише малко и говоря с другия полицай.Тоя дето пишеше ми дава документите и вика взимай си документите и бягай.И аз го гледам като гърмян заек. Взимай вика нали това искаше? Взимам документите и си плюя на петите :D От 100 км. си личеше, че ми искат пари :D Ама, аз не давам нищо И така ми се размина.Как няма да има катастрофи?
          Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)

ZFA16000002608488

ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

Коментар

глобите са смешно ниски, хората си ги плащат като пичове и въобще не им пукаНяма как на всеки светофар и всеки път да има полицай и да глобява всички - за това глобите се правят много високи, за да компенсират многото нарушения , които не се хващат. Тоест, ако всеки ден минаваш по един път с превишена скорост и знаеш, че веднъж на два месеца има полиция и ще те глобят 30 лева не ти пука. Но ако глобата ще ти е 300 лева, въпреки, че е веднъж на два месеца пак е много и няма да го правиш
            Fiat Bravo 1.4 Tjet 150 Emotion

Коментар

Аз между другото, също съм за увеличаване на глобите с по една нула отзад.Щото като ти нахакат едно "актче" за илядо лева, ще ти държи влага поне половин година.Дори и на тези "чичко-паричковци" хич не им се дават четирицифрени суми.Прав е колегата ls1, не законите са лоши. Лошото е, че нарушаването на законите не се санкционира.

Коментар

Working...
              X