Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Големите автомобилостроители пред фалит

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Големите автомобилостроители пред фалит

Вчера чух по новините за фалит на големите автомобилостроители БМВ, Мерцедес, Рено, Тойота, Волво чиито продажби драстично намалявали. Единственно Фиат имал ръст. Днес потърсих статии в нета, но не намерих освен за Волво. http://news.expert.bg/n163591/ Ако някой намери моля да пусне линкове.

Fiat 3% ръст на печалбата за последното тримесечие!Между другото вчера докараха новата Ланча Делта в шоурума на летището! Впечатлява определено!
    F31 BMW 320d

Коментар

Re: големите автомобилостроители пред фалит

vladko_06 написа:
      Единственно Фиат имал ръст.
      Шуми ги торпилира с новото браво.
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

имаше статия днес ,че просто затварят ключови заводи за асемблиране за период от 2 седмици до месец и половина са да намалят свръхпроизводството.Ставаше дума за БМВ ,Мерцедес,Опел,Фолксваген и ....Дачия.Явно е че хората се ориентират към по евтини коли във времена на криза.Аз само такъв извод мога да си направя.

Коментар

SHB написа:
          имаше статия днес ,че просто затварят ключови заводи за асемблиране за период от 2 седмици до месец и половина са да намалят свръхпроизводството.Ставаше дума за БМВ ,Мерцедес,Опел,Фолксваген и ....Дачия.Явно е че хората се ориентират към по евтини коли във времена на криза.Аз само такъв извод мога да си направя.
          Точно така е - по-евтини и по-икономични. Смайващото е, че и Дачия е в това число, но според мен това не се дължи на кризата, а на отчайващото им качество. От 500 коли преминали през Дунав мост към България, 200 се връщат обратно за доработване Грубо казано...Странно е и за Опел, но те си знаят. Фолксфаген са и без това най-скъпите "народни" коли. Цените им са просто абсурдни според мен. Да не говорим, че братовчедите им Сеат, които са със същите двигатели, окачване и всичко, са много по-красиви и чувствително по-евтини.
          She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Май положението в Опел е най тежко.Четох, че са предприели не просто съкращаване на производството, ами направо съкращения на работниците. Друго ме учуди - БМВ намаляват обема си на производство на най-масовия си модел - 3 серия. Не само, че не се споменава нищо за намаляване на лимузините, 5 и 7 серия, ами четох статия, че се готви възраждане на 8 серия, но не като продължение на своя предшественик, ами като луксозен седан Странни хора.

Коментар

http://www.investor.bg/?cat=6&id=71670Нов силен спад в продажбите на коли в Европа 14.11.2008 11:38Регистрациите на нови автомобили в Европа през октомври са намалели с 14,5 на сто на годишна база след спадове от 8,2% през септември и 15,7% през август. Това показват цитирани от АФП данни на Европейската асоциация на автомобилните производители.През миналия месец на Стария континент са били продадени общо 1,134 млн. автомобила. Статистиката е образувана от получената информация от страните членки на Европейския съюз (без Кипър и Малта) и от Исландия, Норвегия и Швейцария.За периода от началото на годината до края на октомври продажбите на нови коли бележат спад от 5,4% спрямо същия период на 2007 до 12,85 млн. броя.,,Отражението на финансовата и икономическата криза се изразява в шест последователни месечни спада, особено драстични от лятото насам
              Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Аз сега не разбрах ФИАТ спад ли имат или ръст ?!?Иначе е ясно, че при затягане на коланите, каквото става в момента по целия свят в очакване на... неизвестното, последното нещо, което ще направи всеки е да си смени колата с по-нова. Както неведнъж съм писал, инвестирането в нова кола в повечето случаи е много лоша инвестиция, особено ако си имаш сравнително нова (до 5 години) "стара" кола.Западно европейците и те навремето си караха по 10-тина години колите, но последните десетина-двайсе години почнаха да ги сменят на по 3-5 години. Е, ми ще почнат пак да ги карат по 10. Само незнам как сегашните еднодневки дали ще издържат до толкова Пък нас...като цяло това не ни засяга, с изключение на работещите в заводи за авто-части (като Язаки в Ямбол например).Даже мисля че е един "голям плюс" това - няма продажби - следва спад на цените.

Коментар

Спад на цените "яко" :D
                  Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet

Коментар

Едва ли някога ще карам нов автомобил, така че ще се радвам само, ако спада в цените на новите, доведе до спад и в цените на старите модели.Какво смятате, ще има ли според вас фалити и "закриване" на марки?Четох една статия, че Пежо-ситроен са смятали да възродят Талбот, като евтина марка.Нещо като дачия и застава.В тази криза обаче малко вероятно да се случи...

Коментар

Естествено, че като икономиката е в застой и намаляват покупките на коли. Фирмите не се разрастват, а те купуват горе долу половината коли. Няма повишение на заплатите, няма големи бонуси - спад и в продажбите към частни лица. Фиат според мен ще е измежду най-малко пострадалите, защото прави най-добрите малки коли , а в този сегмент догодина дори може да има ръст като хората почнат да купуват по-малки коли защото са по-евтини. Виж американците и някои от луксозните марки ще го издухат по-сериозно Интересното е, че в БГ има ръст на продажбите Явно българинът е решил да не се тормози за пари в банкови сметки и инвестиции и да се чуди дали нема да фалира банката му утре , ами по-добре да ги изхарчи
                      Fiat Bravo 1.4 Tjet 150 Emotion

Коментар

http://money.ibox.bg/news/id_1230934170Лошо....
                        SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4

Коментар

Заради кризата FORD се разделя с VOLVO, а General Motors със SAAB:http://money.ibox.bg/news/id_1738172276
                          FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
                          FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!

Коментар

Мда хубавото от тази криза може да е ако имаме отново повече независими марки, товя "укропняване" силно намали предлагането. Опел Вектра се предлага с 4-5 различни емблеми на капака и дребни разлики във външния вид. Да не говорим колко "голфове" има
                            Fiat Bravo 1.4 Tjet 150 Emotion

Коментар

boyo написа:
                              Мда хубавото от тази криза може да е ако имаме отново повече независими марки, товя "укропняване" силно намали предлагането. Опел Вектра се предлага с 4-5 различни емблеми на капака и дребни разлики във външния вид. Да не говорим колко "голфове" има
                              Така си е. Никога няма да мога да възприема VOLVO като вид FORD, още повече SAAB - близнак на OPEL
                              FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
                              FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!

Коментар

Working...
                              X