Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Фиат започва съвместно производство със Застава

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Фиат започва съвместно производство със Застава

Сръбското правителство и италианският концерн Фиат подписаха в Белград договор за създаване на смесено предприятие в сръбските заводи Застава, съобщи АФП. Договорът предвижда инвестиции на стойност 700 милиона евро.Съвместното предприятие става собственик на автомобилните заводи Застава в Крагуевац /централна Сърбия/. Италианската Фиат ще притежава 67% процента от него, а сръбската държава - 33 %, се казва в съобщение за пресата, разпространено от компанията Фиат и сръбското Министерство на икономиката.Съвместното предприятие си поставя за цел да произвежда 200 000 автомобила годишно до 2010 г. с възможност да увеличи годишната си продукция с още 100 000 автомобила, след 2010 г. Източник: today.bg/
    RIP Притежателка на горда Panda RIP
    Bravo 1.2 16V

Забелязвате ли как ни заобикалят нас - БГ Абе като се замисля по-добре да няма завод в България, че като знам какви сме майстори...
    BMW E90 320D
    ех. FIAT COUPE 2.0 16V
    ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
    ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

Коментар

Що теи ни обиждаш бенаи ли кав хубав тролеи напраили наще но се чудя още за какво не са го пуснали
      Целта е една,скороста е различна - HGT !

Коментар

blagun написа:
        Забелязвате ли как ни заобикалят нас - БГ Абе като се замисля по-добре да няма завод в България, че като знам какви сме майстори...
        Забравяш,че ние просто нямаме завод за леки коли от ранга на Застава и Дачия,а тези които сме имали(аз се сещам за Балкан) не функционират напълно по преднзаначение(ако изобщо функционират) от години.Спомни си първите дачии колко бяха зле и сега как са.Ако имахме нещо от този ранг,майстори не майстори можеше да излезе нещо читаво,но уви нашият пазар не е като Румънския,че да провирее родна кола.Вуйчо ми купи преди години Дачия пикап,по времето когато излизаха още Соленца.Еми тоя автомобил беше с двигател от Цлио ако не се лъжа,който понеже не влиза както трябва в коша,ръкънската инженерна мисъл,не беше променила капака ами имаше прорез върху който имаше пластмасов капак...ама за 16 хилки толкова-явно не е имало друго с 5 места,щар по щар,тони пооловина товароподемност.Сърбовете*,явно са друга бира.НАТО го бомбардира тоя завод ,ма оцеля някак си...Но не можах да разбера-фиат ли ще асемблират или ще направят като дачия,един вид евтин фиат,под марката застава???Щото се бяха появили преди време нови Застави,с двигател на Пежо май,пък и сърбовете* са шовинисти и няма да си оставят туко така куцата марка.При всички случаи не ме радват подобни вести...

Коментар

blagun написа:
          не мисля че това е причината да ни заобикалят.доколкото си спомням бяхме започнали да зглобяваме роувър мисля във варна беше и се справяхме доста добре!
          FIAT uno 1.0Fire 45hp

Аск "Vromos"- Бургас

Коментар

bavareca написа:
            blagun написа:
            не мисля че това е причината да ни заобикалят.доколкото си спомням бяхме започнали да зглобяваме роувър мисля във варна беше и се справяхме доста добре!
            Това беше ехеее 92 ,ма бързо се отказаха от производство в БГ. Абе в първите години на прехода е имало много опити, Пони в София и после в Дупница, Ровър във Варна, Чавдар се правеше с шаси Щаер, двигател Ман и скоростна кутияна кво беше Войт, май беше, обаче всички пропаднаха...

Коментар

SHB написа:
              blagun написа:
              Забравяш,че ние просто нямаме завод за леки коли от ранга на Застава и Дачия,а тези които сме имали(аз се сещам за Балкан) не функционират напълно по преднзаначение(ако изобщо функционират) от години.Спомни си първите дачии колко бяха зле и сега как са.Ако имахме нещо от този ранг,майстори не майстори можеше да излезе нещо читаво,но уви нашият пазар не е като Румънския,че да провирее родна кола.Вуйчо ми купи преди години Дачия пикап,по времето когато излизаха още Соленца.Еми тоя автомобил беше с двигател от Цлио ако не се лъжа,който понеже не влиза както трябва в коша,ръкънската инженерна мисъл,не беше променила капака ами имаше прорез върху който имаше пластмасов капак...ама за 16 хилки толкова-явно не е имало друго с 5 места,щар по щар,тони пооловина товароподемност.Сърбовете*,явно са друга бира.НАТО го бомбардира тоя завод ,ма оцеля някак си...Но не можах да разбера-фиат ли ще асемблират или ще направят като дачия,един вид евтин фиат,под марката застава???Щото се бяха появили преди време нови Застави,с двигател на Пежо май,пък и сърбовете* са шовинисти и няма да си оставят туко така куцата марка.При всички случаи не ме радват подобни вести...
              Просто сме перфектни в това отношение.Най масовия Бг автомобил все още се движи.Да живее 12-сеттака.http://www.carhistorybg.com/history.php?lid=1
              Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
              Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Заобикалят ни, щото кой на каквото си постеле...Първо- защото плановото стопанство на СИВ не е намирало необходимост България да произвежда и краставици и автомобили, въпреки че хората са чакали по 10 години.Второ- защото ние сме си проиграли историческия шанс с Рено и ФИАТ и то от много акъл!Трето- обективно погледнато към днешна дата на България не би й било особено рентабилно развитието на автомобилна промишленост. Ако преди 20 години бяха направени постъпки за това и вместо да приберем боклукът на Европа парите бяха отишли в родно производство, може би щеше да е друго. Роувър например ако си беше работил още някоя година, щеше да стане част от БМВ, ама нейсе.Единствено ми е мъчно, че не се произвеждат български автобуси и камиони. Със сигурност Чавдар и Мадара можеха да достигнат задоволително ниво на качество, цена и ритмично производство за вътрешния пазар, а защо не и за износ.ПП- Дачия 1300, "класическата", изобщо не е скапан автомобил!!! Започва да се произвежда 1969 едновременно с Рено 12 и е едно към едно с него. Но, докато то слиза през 1980, ако не се лъжа, от поточната линия, Дачия продължава да е на практика същата до появата на Логан.
                Бай Фичо - ега ти пауъра!!!

Коментар

DEYAN IYI написа:
                  Заобикалят ни, щото кой на каквото си постеле...Първо- защото плановото стопанство на СИВ не е намирало необходимост България да произвежда и краставици и автомобили, въпреки че хората са чакали по 10 години.Второ- защото ние сме си проиграли историческия шанс с Рено и ФИАТ и то от много акъл!Трето- обективно погледнато към днешна дата на България не би й било особено рентабилно развитието на автомобилна промишленост. Ако преди 20 години бяха направени постъпки за това и вместо да приберем боклукът на Европа парите бяха отишли в родно производство, може би щеше да е друго. Роувър например ако си беше работил още някоя година, щеше да стане част от БМВ, ама нейсе.Единствено ми е мъчно, че не се произвеждат български автобуси и камиони. Със сигурност Чавдар и Мадара можеха да достигнат задоволително ниво на качество, цена и ритмично производство за вътрешния пазар, а защо не и за износ.ПП- Дачия 1300, "класическата", изобщо не е скапан автомобил!!! Започва да се произвежда 1969 едновременно с Рено 12 и е едно към едно с него. Но, докато то слиза през 1980, ако не се лъжа, от поточната линия, Дачия продължава да е на практика същата до появата на Логан.
                  Е България е асемблирала бая московчани,така че автомобилопроизводство е имало,а защо са били наще коли АЗЛК е ясно,по идеологически причини и по стар навик сме клекнали на руснаците....За едно нещо обаче ми позволи да не се съглася.Чавдар-не виждам начин по който можехме да произведем свестен автобус.Забележи-последния модел,ако не се лъжа 141 и 131 са направени на база на шаси за средно разположен двигател на Щайер,като българският технически гений решава да направи модерен автобус и слага двигателя в ремаркето...резултата е плачевен и може да се види по селските лини на СКГТ.Когато ги взеха като нови тея автобуси естествено гипуснаха по едни от най натоварените линии-94 и 280.Ако не се лъжа 30 автобуса обслужваха тези два маршрута.И чисто новите автобуси изкараха точно две години от 96 до 98 когато взеха изтински(турски май) Манове,кото вече 10-а година търкалят въпросните лини,а Чавдарите ходят до челопечене,че даже има бракувани вече.А това беше уж модерен автобус-с автоматична трансмисия с ретардер,131 беше с 340 коня двигател при положение ,че конекто беше с 280...Аз си спомням още тогава че вътре бяха адски шумни,в ремаркето особенно,вратите също бяха ужасни,осветлението беше със същите плафони като най старите чавдари.....после го смениха по депата с луминисцентно...Пък да не си спомняме и опитите за производство на тролени-ДАК Чавдар,който е уж модерен за времето си тролей,обаче ЗиУ го надживя....Трамкар Чавдар,който май го бракуваха...абе жалка картинка...Така по памет съм писал цифрите,може за някои да не съм съвсем прав,но смисъла е ясен.

Коментар

SHB написа:
                    За едно нещо обаче ми позволи да не се съглася.Чавдар-не виждам начин по който можехме да произведем свестен автобус.
                    Има Далеч съм от мисълта, че екип от български инженери може да създаде истински автомобил. (Руснаците правят самолети и пушки, ама коли не могат хаха). Та, идва например Скания или Мерцедес или Волво... и купуват двата завода. Те си командват парада, а от нас само плюването на заварките и връткането на болтчетата Клишето за некачествена стока "турски боклук" едва ли важи за най-модерния завод за камиони, който е на Форд и е в Турция. А имат и други примери. Като се обърне колата, пътища много. Ама нали сме си акъллии.То вече и зарзават не правим като хората

Коментар

Дам право казваш,зарзавата не струва-нема значение от била или от мегдана се едно е,затуй аз блажа и зарзават не уважавам!Но по темата,ако се замислим сериозно,при наще съседи как стоят нещата?Производство има но е видно че повечето не струва.Ето на в Турция сглобяват БМС,Кобра...ми те БМС-тата с тоя двигател евро 3 за има няма 4-5 години издъхнаха и почнаха да ручат като чавдарки...клюмнали на една страна към вратите,цдало окачването....Икарусите ше ги надживеят,а със сигурност новите автобуси получават по-добро обслужване от тях.Ама факта си е факт-Икарус и Мерцедес се държат на по 30 и кусур години,а чавдар на 9 се бракува...БМС скоро ше го последва,освен че е ужасно тесен от вътре и се чустваш като копърка.Така че не е само да дойде голямата фирма с парите и ноу хау и ОТК.

Коментар

Така е, така еее Вчера на панаира видях тролей родно производство и ми идеше да се гръмна. По-жалка картинка няма на света. На него пишише прототип. Надявам се да остане такъв!

Коментар

FIAT Е велика марка дано да започнат да правят автомобили тук

Коментар

Колеги нали проблема е точно в правенето на болчета и гайки,в България има достатъчно богати хоракоито да инвестират в машиностроене,ама кои ще работи на тия машини не ми е ясно.Аз работя в тоя бранш и знам колко е трудно да се намери квалифицирана работна ръка,вече почти невъзможно.Ами то вече в професионалните училища няма такива специалности,за какво да говорим тогава.
                            Fiat Multipla 1.6 16v BiPower 03:Lancia Delta3 1.6 16v 120 multijet

Коментар

Никога няма да построят завод за коли тука, защото сме слаба държава и на ес членките им е по-далавера да им купуваме колите втора употреба, първо им наливаме пари и второ ги отърваме от боклука. Поне 10милиарда $ са наляти в коли 2-ра употреба от германия, италия, австрия и в частност франция, швеция и т.н.
                              --Старата ръжда любов не хваща!--
                              156 sportwagon 1,9 jtd 115
                              ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Working...
                              X