[color=blue:c71e360b8e]Немският Автомобилен клуб ADAC направи експериментален краш-тест, като противопостави голям SUV модел на мини автомобил. Двата участници в теста са Audi Q7 и Fiat 500, които се блъскат фронтално при 56 км/час. Резултатът от теста не е изненадващ, но е доста тревожен, поне за ,,пътниците
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Краш-тест на ADAC противопостави Fiat 500 на Audi Q7
Collapse
X
-
Не знам дали го е писал колега, но много ми хареса един от коментарите, които беше написан към новината - >Германците пак завидяха на успеха наиталнкия мини автомобил ,и веднаганаправиха тест от който резултатът епредварително ясен. -Мислите ли ,че акотова вместо 500 на ФИАТ бе Мини Купърщеше да има разлика в резултатът? -Илиако КУ-7 бе се срещнал челно с някойКамиьон на Скания щеше да има оцелелив Ауди-то.?Fiat Bravo 1.2 16v/82 hp....
...E90..incoming..!!
-
Ами аз си спомням преди няколко месеца в един тунел на Кресненското дефиле се случи наистина краш-тест между Туарег или Q7 /не помня/ и един ТИР. Резултата - в джипа нямаше оцелели. Вярно, че челния удар е бил с над 100км/ч, но наистина подобни сравнения са само за рубриката "Ако..."Understeer - when you hit the wall with the front of the car. Oversteer - when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower - how fast you hit the wall. Torque - how far you take the wall with you.
Коментар
-
Явор Митев
Това е все едно мен да ме изправят в боксов мач срещу Мохамед Али и да очакват.....да го размажа...хахахахаЩо се излагат, не разбирам...
Коментар
-
Имаше точно това изследване за зависимостта от масата на автомобила при катастрофа.Та значи разликата от процентно отношение на масите на два сблъскващи се автомобила е равна на квадрат в разликата за поражения на пътниците/автомобили.Или по-просто казано, ако един автомобил е един тон, а другия автомобил е два тона, то при сблъсък между двата автомобила, вероятността от поражения в малкия автомобил е два пъти по-голямо.Та ако разгледаме един Турег, сблъсък с "ТИР", ако Турега е 2 тона да речем, то тира не знам колко е, но предполагам, че натоварен е от порядъка на 30 тона, то при катастрофа пораженията са от рода на 220 пъти по-фатални за хората в джипката - извинявайA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Този тест не можа да ме притесни!А челния удар винаги е кофти! Всеки друг удар е за предпочитане!А тук е видеото:http://www.autoblog.bg/index.php?news_id=1895F31 BMW 320d
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар