Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Новата Лагуна

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Новата Лагуна

Не знам дали и е тук мястото на тази тема. Ако модераторите преценят нека да я преместят.Не сме форум на сектанти и мисля, че на всеки ще му е интересно да прочете мнение за нов автомобил, който още не е в продажба в страната. И на който фирмата производител възлага големи надежди. Та така. Последните 3 дни изминах 900 км с новата Лагуна. Качих се в нея когато беше на 68,6 км. Двигател 1,5DCI Така мисля поне. Както се досещате поради факта, че автомобилът беше съвсем нов трябваше да карам "културно" т.т. до 3000 оборота.Автомобилът е просторен, но не толкова огромен че човек с ръст 175 см да се изгуби в него ( местото за водача по скромното ми мнение е съизмеримо с това при моето Браво ). Уредите са еразположени добре, материите са приятни на допир - малко не добре стои кожата на скоростният лост, но може би екологията си е казала думата там. Седалките - широки, с удобни облегалки, но точно седалката не е много добре измислена - равна е, без лека изпъкналост която да подпира бедрата и, поне при мен, ако не си поиграеш доста с наместването,причинява умора сравнително бързо.Контролът на функциите - непривичен за мен, но се свиква сравнително бързо. Багажникът е огромен, място отзад има.Двигателят - по обективни причини, не мога да дам точна оценка, но ми се струва, че макар купето да е малко тежичко за 110 коня скоростната кутия е добре рзачетена ( Рено имат традиции в тази област ). На магистралата поддържа 150-153 км/ч ( 3000 оборота на 6та предавка ) по целия път от Ст. Загора до София. Звукоизолирането е много добро, също както и стереоуредбата, която чете МР3 и се управлява от волана. Фаровете - много добри. Снощи излязох на магистралата към 19:30 и съм карал само по тъмно. При скорост от 150 км/ч осветяват достатъчно добре, за да не се притеснявам. А дългите - когато ги включиш, наистина съмва.Возията е мнго добра - не е прекалено мека, не е и твърда. Колата отива там, където я насочиш. Стартирането с карта е много приятно, когато отключваш колата те посреща с приятно подсвикване и те изпраща с намаляващо осветление.С други думи, приятен автомобил, стига да можеш да си го позволиш.И все пак, едно от най приятните неща бяха погледите на хората. Няма да си кривя душата - приятно е да караш автомобил който освен, че е красив, все още се среща по-рядко и от синеок негър.
    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Искрено ти завиждам , но си мисля че версията с 2.0 dCI 175 коня по ще ми подхожда :P

Коментар

Vik написа:
      Искрено ти завиждам , но си мисля че версията с 2.0 dCI 175 коня по ще ми подхожда :P
      А аз се надявам след седмица да взема бензиновата

Коментар

Re: Новата Лагуна

Lane Staley написа:
        приятно е да караш автомобил който освен, че е красив, все още се среща по-рядко и от синеок негър.
        На мен пък ми е адски грозен особено отпред .Не отричам другите му качества .Бих предпочел новия Ситроен Ц5 ,само че още не е дошъл тук
        Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

И на мен ми изглеждаше доста грозновата, но когато я видях на живо... Има излъчване, не мога да си кривя душата. Има и такива автомобили, които на сникмка не стоят добре, но на живо са аъвсем различни. Доста мощен и агресивен вид има. С издути калници, ниска... Добре е.

Коментар

Lane Staley написа:
            И на мен ми изглеждаше доста грозновата, но когато я видях на живо... Има излъчване, не мога да си кривя душата. Има и такива автомобили, които на сникмка не стоят добре, но на живо са аъвсем различни. Доста мощен и агресивен вид има. С издути калници, ниска... Добре е.
            Не искам да казвам лоши неща или да те разочаровам, но няма да останеш доволен от Рено-то ако го вземеш. От личен опит знам за какво става въпрос. Всеки техен модел си има характерен дефект, който е супер дразнещ, а обслужването при проблем е мноооого зле! И от други места съм чувал че не са стока. Пък и някой друг беше писал същото!Впечатленията са ми от Рено Меган 1.6 i 16v 2001год. Ще започна с пробега - за 5год и се навъртяха 80 000км. нищо не са!!!Още първата година докато беше в гаранция сменихме 2 или 3 бобини, извънгаранционно още 2! При една от смените на бобината тръгваме от сервиза и докато напуснеме паркинга тя отново дефектира и я сменяха пак. Докато беше на 6месеца претърпя съвсем леко ПТП, леко пукната броня, крива и ожулена джанта, и не съм сигурен нещо дребно по окачването имаше защото се плъзна на сняг и странично се лепна в един тротуар, а следващата шейна се лепна отзад. Та за тея дреболии чакахме 3месеца, в които останахме без кола, вярно сега има заместващи автомобили но все пак....На 60 000км колата беше закарана за смяна на консумативи и профилактика, спазваше се до 100тния километър. След 1 седмица на път за пловдив скъса ангренажа, а е трябвало да бъде сменен при профилактиката, щяхме да ги съдиме, ама не може да се напраи нищичко срещу тия мамицата им - ремонта 1400лв някъде. Бобините са по 170лв като стана въпрос за цени, а труда е отделен. Започна едно натягане на кормилната кутия, казаха смяна на кормилната кутия която струва 1500лв + 500лв труд =2000лв За 5год колата се обезцени с 15 000лв, аз повече за ренде не искам и да чуя!
            FIAT DUCATO 2.3 JTD 03'

Коментар

Нямам нито намерение, нито възможност да си купя новата Лагуна Просто имах възможност да я карам, може да имам отново в следващите седмици и споделих впечатленията си с вас. Но така като гледам повечето ти оплаквания са от части за които Рено нямат вина или от сервиза. Както и да е, аз съм фен на ФИАТ, но ня мога да си кривя душата - 900 км за 2 дни, а умора от шофирането почти не усетих. Новата кола и то от по-висок клас е удоволствие.

Коментар

Като цяло новата кола няма аналог.
                Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

nasty написа:
                  Като цяло новата кола няма аналог.
                  И все пак дори и тя е на късмет. Напоследък доста истории чух за дефектирали нови коли!
                  FIAT DUCATO 2.3 JTD 03'

Коментар

Working...
                  X