Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Собственик на изтребител

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Не уточних като дръпнеш лоста и го пуснеш да си измиеш стъклото Фаровете са с отделна помпа
    NO PAIN NO GAIN fiat COUPE

Коментар

deadairplane написа:
      BULLDOG написа:
      И при мен е така само по някой път.При мен Ламбда сондата е тръгнала да си ходи.Ама още като я купувах миказаха че е тръгнала тогава почти не се усещаше сега повече.Аз си сложих газова и на газ го нямам проблема.Не ми се дават сега 150-200 лева за Ламда Сонда.Не е голям проблема.
      Това не може да е истина . Върлия противник на газта дето кара нови коли.
      Аз противник на АГУ??? Дал съм поне 10 мнения в темата АГУ.Пак се изцепи неподготвен.
      Bravo 2.0 20V
      Tipo 2.0 16V SediciValvole

Коментар

Коментар

Re: Собственик на изтребител

Avkich написа:
          Здравейте, казвам се Станислав и от 02.12.2007г. съм собственик на изтребител - Фиат Мареа Уикенд 2.020V. Не съм карал толкова мощна и бърза кола и съм доста очарован от нея.Модификацията е HLX със всички екстри без кожен салон.След четири Москвича в живота си за сефте се качвам в КОЛА. Но имам оплакване от италианският собственик - голям мърляч е бил, никаква поддръжка не е правил.Та подръжката дотук ми е около една трета от цената, а не съм превършил съвсем с нея.Останаха плоските ремъци и ролките, коите те въртят.Но и се оказа, че е капризна кокона - в тези студове ту отказва едно или друго нещо - най-често по електриката.Но пък усещането от карането на такъв самолет е невероятно!!!!Така, че - ХАРЕСВА МИ!!!! Ще ми е приятно да обменя мнения със други собственици на Мареи, особено с такъв двигател - рядкост са и ще ми е много интересно!!!
          Честита да ти е и да я караш дълги години безаварийно! Обаче да те питам: гледам си писал че е изтребител, то тоя двигател наистина е мощен, ама разбрах че купето било много тежко и как мислиш дали се "зори" на тая тежест или си върви спокойно. Аз сега гледам едни Мареи и се гледам да са 2.4д за да не се тормози, ама ако опровергаеш мита за тежкото купе няма да търся само 2.4!
          FIAT DUCATO 2.3 JTD 03'

Коментар

Здравей, значи купето е наистина тежко - особено комби като моето. Около 1315 кг празно, а отделно товарите.Но досегашното ми каране показва, че не се зазорва изобщо. С 4-ма души карам всеки ден до работа и обратно - няма грешка.Но ще ти споделя нещо - имам наблюдение и на служебните дизелови автомобили и в ниските обороти моят двигател определено губи спрямо дизелите.Силата му е в по-високите обороти - истинско залепване в седалката се получава след 2000-3000 оборота.А дизела го има още след 1300-1500 оборота.И това си е нормално - все пак мах въртящ момент се получава при много високи обороти за градски двигател - 4500. Версиите след март 1999 вече са коригирани - там тези обороти са 3750, а и максималната им мощност вече е 154 к.с. Но пък след 3000 оборота дизела остава много назад, а този изтребител там става най-бесен - все оставаш залепен в седалката независимо от предавката. Ти си реши за себе си кое ти допада повече - за мен този късмет и случайност ми допадат много. И един съвет - тези зверски двигатели износват много бързо съединител - моята е в принудителна почивка в момента точно за такъв проблем.Ремъците, накладките и дисковете на спирачките също хвръкват бързо.А и нашите италиански продавачи не си падат по подръжката - моята я взех в доста незадоволително положение.Все още се боря с последиците от лошата подръжка.Но с всяка смяна на това или онова нещата стават все по-добри. Надявам се да се оправи всичко преди да свърша всички възможни запаси със средства - собствените вече си отидоха и от заемите не остана много. Но си заслужава удоволствието - повярвай ми :D
            Marea Weekend 2.020V

Коментар

Браво честито, аз също имам Мареа 2.0 20V и на мен първана ми реакция беше такава... а и това е възможно най бързия двигател за тази кола с най - бързо ускорение е!!!А аз искам да попитам какво масло да и сипя и колко доло горе ще струва смяната на ремъците..?Ето я и моята красавица http://photo.ringo.com/251/251530529...O747014713.jpg

Fiat Marea Weekend 2.0 20v HLX
              ex:Opel Kadett 1.3
              ex:Fiat 125p
              ex:Москвич 412

Коментар

Re: Собственик на изтребител

ancho написа:
                Честита да ти е и да я караш дълги години безаварийно! Обаче да те питам: гледам си писал че е изтребител, то тоя двигател наистина е мощен, ама разбрах че купето било много тежко и как мислиш дали се "зори" на тая тежест или си върви спокойно. Аз сега гледам едни Мареи и се гледам да са 2.4д за да не се тормози, ама ако опровергаеш мита за тежкото купе няма да търся само 2.4!
                Еми човек има ТТ данни на колата и всички модификации на двигателите та там в книжките пише а и от опит мога да ти кажа че бензиновия има мн по - добро ускорение

Коментар

Aз гледам абсолютно същата като твойта, същия цвят, с фаровете за мъгла, същите джантета само дет е нафтоядка! пс: знам какво пише в данните, просто друго си е да ти кажат дали се тормози двигателя или не му дреме какво си мъкне на гърбината
                  FIAT DUCATO 2.3 JTD 03'

Коментар

ancho написа:
                    Aз гледам абсолютно същата като твойта, същия цвят, с фаровете за мъгла, същите джантета само дет е нафтоядка! пс: знам какво пише в данните, просто друго си е да ти кажат дали се тормози двигателя или не му дреме какво си мъкне на гърбината
                    Мии поне на мен ми харесва и никак даже не се тормози

Коментар

Браво честито, аз също имам Мареа 2.0 20V и на мен първана ми реакция беше такава... а и това е възможно най бързия двигател за тази кола с най - бързо ускорение е!!!
                      Колега за Мареа - най-бързия двигател и добър е 2.0 20в турбо на 1ва страница има линк за 2 клипа прегледай ги :D
                      Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
                      Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
                      Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

Коментар

Вярно е, че най-бързият двигател е турбоа варианта, но да ти кажа честно в никой сайт за автомобили не съм виждал да се продава такава Мареа.Явно е ограничена серия с такъв двигател, за разлика от Купето, дето се среща на някои места.Но определено и без турбо нещата са на добро ниво - опъват му се само по-леките коли на други марки с подобни двигатели и то само ако са в добро техническо състояние, а Фиатите рядко, ама много рядко имат износени двигатели - за разлика примерно от ГолфГТИ16, Калибра 2.016 или прословутия БМВ320.А и предавките са страшно къси - ама даже досадно къси за градска кола - но да знаеш само как помагат за бързо ускорение.Случвало ми си е да превключа от 5-та на 2-ра за да натрия носа на някое нахално хлапе с Голф или Калибра.А ако знаеш каква гадна изненада беше за едно Ауди А4 1.8 когато не успя да изпревари Мареата - все пак 147 к.с. са доста повече от 125 к.с. и са много близко до 150 к.с. на 1.8Т.
                        Marea Weekend 2.020V

Коментар

Lestat написа:
                          Браво честито, аз също имам Мареа 2.0 20V и на мен първана ми реакция беше такава... а и това е възможно най бързия двигател за тази кола с най - бързо ускорение е!!!Колега за Мареа - най-бързия двигател и добър е 2.0 20в турбо на 1ва страница има линк за 2 клипа прегледай ги :D
                          Е ако има някой който се съмнява в това... ясно е че турбото е най добрия двигател Карай че съм пропуснал тази подробност, но нали за това сме да се поправяме Мерси AvkichАмм по принцип турбото го слагат на модела, който излиза 1999, който е вече с 155 конски сили мисля... дано да не се лъжа, че да заблодя и вас

Коментар

А какво ще кажете на звука на двигателя! Пет цилиндровият певец?

Коментар

Направо е истински тенор :D
                              Marea Weekend 2.020V

Коментар

deadairplane написа:
                                BULLDOG написа:
                                Не ми се дават сега 150-200 лева за Ламда Сонда.Не е голям проблема.
                                Това не може да е истина . Човека дето кара нови коли само, и ходи за 2 часа до морето всяка седмица?
                                какво има да вярваш?Аз поне знам дребните проблеми по колата си,защото съм я закарал на диагностика,а ти с това ГАРАЖНО СЕРВИЗИРАНЕ...И друго много неща СА ИСТИНА,но нещо им убягват на такива като теб :D
                                Bravo 2.0 20V
                                Tipo 2.0 16V SediciValvole

Коментар

Working...
                                X