msotiroff написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Данъци за автомобилите 2008
Collapse
X
-
Айде бе - просто не е реално - 76квт - ~130лв, 74квт - ~30лв - да не би тия 4 коня отгоре да замърсяват околната среда 5 пъти повече или да изминавам 5 пъти повече километри... т`ва е някъв ташак... Сега намерих още нещо, направо ми се плаче..."1. до 37 kW включително - 0,7 лв. за 1 kW;2. над 37 kW до 55 kW включително - 0,8 лв. за 1 kW;3. над 55 kW до 74 kW включително - 1,1 лв.за 1 kW;4. над 74 kW до 110 kW включително - 2,2 лв. за 1 kW;5. над 110 kW - 2,5 лв. за 1 kW.В зависимост от годината на производство данъкът се умножава със следнитекоефициенти:Брой на годините от годината Коефициентна производство, включителногодината на производствоНад 14 години 1Над 5 до 14 години включително 1,5До 5 години включително 2,8Чл. 41. (1) За превозните средства с мощност на двигателя до 74 kW вкл., снабдени сдействащи катализаторни устройства, данъкът се заплаща с 50 на сто намаление."И пак се питам как така една 15 годишна кола ще плаща по-малък данък от една 5 годишна... Колкото и да си повтарям сметките ми излиза една фрапираща цифра... направо не искам да я кажа... (А да оставим на страна че пътя до най-близкото голямо населено място до моето се води четвъртокласен и е в ужасно състояние)В Абсурдистан важи единствено закона на Мечо Пух... "Колкото повече - толкова повече"Peugeot 407 2.0 HDI
Коментар
-
Така е а новото ни кметче е вдигнал сигурно най-много данъците в цяла България. Така, че на следващите избори ще ме извиннява Дори такса придобиване на имот май от 2% го е направил 2.5% щото е много бедна общината видиш ли с тея милиарди хотели, пристанища и кво ли не.В Бургас за Брава 1.6 май се плащат около 180-190лв данък.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
В Ямбол - 125 лв и стотинки. Не бях плащал от 2006 и ми надрусали отгоре на всичко "ниския" данък и лихва 50 кинта. Абе шибана, гадна страна. И абсолютно съм съгласен с колегата TOSHIRO ква е тая рязка граница за 2-3 коня и 4 пъти по-висок данък. Ебати системата. И понеже колата замърсява много по малко от една 30 годишна катарга, данъка ми 10 пъти по-голям . АБСУРДИСТАН! Yellow_Flash_Colorz_PDT_22The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
-
Абе не можем ли и ние да си направим петиция за оправяне на нещата с данъците.Направо си правят ташак тия - все едно ти казват: ако колата ти е над 76квт катализатора ти значи не работи. И за коефициентите - ти си си купил по-нова кола, която да ти гори по-малко, по малко да я ремонтираш - а те ти избиват всчко през носа с *ибаните им данъци Предполагам, че подкрепата от автофорумите като начало ще е огромна.Peugeot 407 2.0 HDI
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар